Bojkotuje nočník

19.11.13 13:10

bojkotuje nočník

Zdravím všechny, dívala jsem se do starších diskusí kolem nočníku, ale všechny opravdu dobré rady selhaly.Na našeho malého nic neplatí- má už 27 měsíců a stále bojkotuje nočník. Přitom ví, k čemu slouží, ale chodit na něj nechce. Připadám si už jako exot, kolem nás všichni bez plen a my stále na plenách. Když ho nechám úplně bez plenky, tak počurá kdeco všechno, čurá po 10 minutách. Je mu jedno kde a na velkou si počká, až ho dám do postýlky spinkat po obědě a tam to v klídku udělá do pleny a spokojeně usne. přitom 5 min předtím seděl na nočníku, ale nic neudělal, jen chvilinku poseděl.
Připadá mi ale už dost velký na to, aby to pochopil.
Máte někdo podobnou zkušenost, trvá to některým dětem takhle dlouho? Sice máme ještě skoro třičtvrtě roku, než půjde do školky, ale bojím se, že to s tímhle tempem nestihnem a nevezmou mi ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
19.11.13 13:13

Zkus ho nnechat, tak měsíc klidně, tím tréninkem a nucením jsi ničeho nedocílila, zkus to úplně nechat, nemluvit, nevysvětlovat, nevysazovat, nočník neexistuje, jak u mimina. Třičtvrtě roku je dlouhá doba, třeba mu to sepne samotnému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
19.11.13 13:19

Je, mam stejne stareho synka a s nocnikovanim si take uzivame. Nastesti tedy uz na nocnik zacal chodit, ale jen, pokud je od pasu dole hambatej.. Jinak take na to kasle a i kdyz se ho zeptam, jestli nechce curat, tak rekne ne a do 5 minut je celej mokrej.. A to mama do me uz pres rok sije, ze jsem to zanedbala, ze syn je pozadu a ted tam mam k ni jet na 2 mesice.
Jinak alespon na to, ze si zacal chodit alespon hambatej, tak to jsem ho naucila tak, ze jsem ho neustale sledovala a kdyz cural, tak jsem ho popadla a sup s nim na nocnik. Za par dni pochopil. Sice tedy vzdy byla louzicka od neho az k nocniku a malokdy neco v tom nocniku, ale kdyz se povedlo zachytit, pela jsem ohromne arie, jak je to skvele udelat lulu do nocniku.. pak najednou jeden den sel sam od sebe a behem par dni se i rychle prodlouzily pauzy mezi curanim.
Takze doma zatim hambatej.. venku mam vyhodu, ze se mu strasne zalibily verejne zachody (ziju v Anglii, Londyne a tak vetsinou neni problem nejaky najit) a pouzivame skladaci nocnik/sedatko na WC. Takze venku si uz rekne (tedy asi jen v 50% pripadu), ale doma jedine hambatej, jinak proste do kalhotek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
19.11.13 13:25

Syn ma taky 27 mesicu a kasle na to. Rano ho na nocnik nedostanu, to nad nim dokaze stat a rvat a curat vedle. Obcas se citi dulezite kdyz jde tata na zachod tak jde taky. Jinak jedine pravidelne curani do nocniku je pred koupanim, protoze kdyz nacura do sve vanicky gak vi ze jde do sprchy a tu nema rad. Vim kdy se mu chce kadit, ona taky ale nedonutim ho tam :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19.11.13 13:26

Tak to jste na tom dost lípi v tom, že mluví. Náš zatím mluví pár slov, takže si neřekne. Ani pro čurání nemá žádné slovo-označení, ač se snažím mu to říkat. Třeba čurá ve vaně-tak mu říkám, že čurá. Ale v hlavě mu to nespíná. Dívá se na to, ale nechápe. jediné co hlásí je, že udělal „bíbí“-tzn. bobek a pozdě až už je to v plínce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
19.11.13 13:32

@ostruzinovevino tak ja na curani zkousela lulu a bez uspechu. Pak jsem presla na anglicke wee wee a chytil se behem dvou dni :) Takze wee wee hlasi. Jinak syn take moc nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.11.13 13:34

A co zapojit tatínky? Třeba by to mohlo pomoct :-) :srdce: Hodně štěstí holky, tohle musí být nelehké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.13 13:53

Tatínek se zapojuje aktivně i babička- nic. Chodí se na nás dívat i na záchod:-) a nic. Koupili jsme i malé prkýnko na záchod- redukci- jak to viděl hysterický záchvat. Líbí se mu jen splachování- to dělá rád- jde za mnou na záchod spláchnout- ale že by tam sám šel ani náhodou.
Asi opravdu nezbývá než počkat, říkám si to, ale vrtá mi to v hlavě, právě jestli už jsem to nezanedbala a nezvykl si na plínky. Potíž je taky v tom, že nemluví a já tak moc nevím, jak mu to v hlavě chodí a jak to vidí on.
Když se podaří vyčurat do nočníku, chválím div se neuchválím, ale asi to nestačí. Zkusím počkat a pak třeba ještě zkusit časem nějaký ten pamlsek- želat. medvídka nebo tak.On totiž na sladké není zvyklý, my ho od toho držíme stranou, zatím, není to zdravé. Nic nedostává, tak si říkám, že třeba ten medvídek za snahu by nemusel škodit, třeba to zafunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.11.13 13:59

Já měla s dcerou taky velké problémy, absolutně nechtěla a to už měla něco přes dva roky, nakonec to dopadlo tak, že jsem na ten nočník prostě chodila sama - tedy čurat, aby to viděla, co po ní chci, ano, bylo to trapné, seděla jsem uprostřed místnosti a dítě na mě koukalo, ale po dvou dnech koukání na mě, co tam furt dělám, tak na něj taky sedla a taky tlačila a pár kapek utrousila a tak to asi pochopila, pak tak nějak sem tam na něj sedla a někdy se povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
19.11.13 14:02

@RadkaNova u nas tatinek prave bojkotuje :zed: :zed: :zed: kdyz ma tatinek synka na starosti, vrazi mu plinku. Minule me fakt nastval, protoze jsem prisla domu a syn mel plinku i doma.. :zed: :zed: :zed: kdyby mu radeji sundal ty kalhoty a nechal ho polonaheho, kdyz to uz kluk zvlada, porad je to lepsi, nez mu nechat plinku i na doma :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.11.13 14:38
@trpaslinka píše:
@RadkaNova u nas tatinek prave bojkotuje :zed: :zed: :zed: kdyz ma tatinek synka na starosti, vrazi mu plinku. Minule me fakt nastval, protoze jsem prisla domu a syn mel plinku i doma.. :zed: :zed: :zed: kdyby mu radeji sundal ty kalhoty a nechal ho polonaheho, kdyz to uz kluk zvlada, porad je to lepsi, nez mu nechat plinku i na doma :pocitac: :pocitac:

Ty jo, to je naprd :( Ti chlapi jsou občas :jazyk: :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
19.11.13 14:41

@RadkaNova tatinek je turek, takze z maminy strany porad posloucham, ze vsechno zanedbavam, z partnerova strany porad posloucham, ze na vsechno strasne chvatam :lol: si pak vyber :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
19.11.13 15:07

Taky bych ho nechala, u nás byl bojkot, bojkot, pak pauza, pak cca týden, kdy jsem mu za použití nočníku pustila písničku nebo video a pak najednou začal chodit na nočník sám od sebe. Moc bych nehrotila, dojde na to sám. Hlavně bylo vidět, že to prostě nešlo, nešlo, pak dozrál a šlo to. A je mu taky nějakých 27 měsíců, takže si taky počkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.11.13 16:06

Nikdy jsem na bojkoty nevěřila, dokud mi ho malá nepředvedla. Takže v létě na chatě vlastně skoro odplenkovaná, nosila jen šaty, jinak byla nahá, po návratu do Prahy totální konec. Vrátila jsem plíny na několik týdnů a pak jsem to zase začala zkoušet. Už jsem si říkala, že je fakt tupá, protože si pořád chcandila do kalhot, pak se jednoho dne postavila před nočník a pravila kaká. Od té doby se ani jednou nepočůrala. Vždy si řekne, občas jde úplně sama. Jinak taky nemluví. Umí snad jen to káká a ňam. A mamíí když něco potřebuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
22.11.13 13:55

Ahoj holky,

takže u nás 2 roky za dveřmi, nočník špatný.. :(
dorůstají jí trojky - už snad 2 měsíce a pořád jsou vidět jen horní špičky a dole nic a stále kaká 4-6 denně (minulý týden jich 6 stihla do oběda) :roll:
na nočník jí nalákám, sedne si, vstane a řekne, už je vyčůráno, dáme čistou plínku. V nočníku samozřejmě nic.
Když jsem se ji snažila vysvětlit, ať mi aspoň říká, že kaká, že dáme hned čistou plínku.. co myslíte? na otázku co máš v plínce mi řekne, Adélka nemá bobek, já se podívám, má ho tam. Při přebalování mi řekne, to je ale nálož dáme čistou plínku. pak mi s klidem řekne, že čůrání a bobek patří do nočníku.

máte někdo radu, jak na takové dítě? co zvládá teorii, ale praxi ne?? :zed: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze