Do nočníku čůra, ale nekaká
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do nočníku čůra, ale nekaká
Dochází mi fantazie i trpělivost.
Dcerka (22 měs) už 3 měsíce úspěšně chodí na nočník, volá nebo si sedne sama. Ale odmítá se do něj vykakat. Od doby, co se naučila stát tlačí pouze ve stoje, v sedě nebo leže se snad nevykadila. Když vypozoruji, že začíná tlačit a rychle ji posadím na nočník, nic z toho není. A to je vyjímka. Většinou počká až je v místnosti sama nebo si zaleze za gauč, aby měla klid. Jsem si 100% jistá, že ví, co po ni chci, ale taky mám pocit, že by chtěla i ona, ale v sedě jí to prostě nejde.
Máte s tím některá zkušenost? Mám počkat nebo s tím „něco“ dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás fungovalo ráno pustit pohádku a odejít dělat snídani. Malá se v klidu vykadí. Už několik měsíců to tak je, už si na to navykla a já mám klid. Není nad pravidelný vyprazdňování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme ten samý problém. S čůráním pohoda, ale kakat tam prostě nebude.
Přitom si taky myslím, že moc dobře ví, že to tam má udělat. Ještě to mám stížené tím, že malý vstává v 4:30 - 5:00 a většinou, než mě zavolá, tak už je vykakaný, proto to zatím tak úplně neřeším, protože vstávat „před“ ním, abych si ho pohlídala se mi fakt nechce! ![]()
A zkoušela jsi koupit dětské prkýnko na WC a dát ji tam? Když uvidí třeba tebe na záchodě, tak to pak půjde?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate já jsem musela počkat - prošly jsem různé fáze - Sebrala jsem plínky - když měla 24m - a 3 dni nekakala a pak plakala a kroutila se - to jsem zavrhla, pak naučila se kakat „na povel“ = sama si řekla, že chce plínku na kakání, vykakala se a plínu jsem jí sundala. Pak bylo období že kakala jeden bobek i hodinu třeba 4× denně, nemohly jsme se hnout z baráku, zavírala se do pokoje, vystrovalal mě…pak mi kakala zásadně jen večer v půl desátý, protže plínu přes den jsem jí odmítla dát - takže si počkala do večera. No apk bylo období „okecávací“ - s trochou „násilí“ seděla na nočníku a hrála si s telefonem a u toho se vykalala. No a tedka konečně má období že si vezme knížku a jde si sama sednout a vykaká se
![]()
Na nočník začala chodit čůrat ve 22m, tedka má 28m - takže to trvalo cca půl roku než se naučila kakat do nočníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ten samý problém se synkem.na nočník chodí čůrat i venku si říká, ale kakat ne. Přesně dělá to samé-zaleze někam a pak přijde že dělal ee. Už taky nevím co dál. budou mu dva roky, takže vím na 100% že ví co po něm chci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme to měli my i malá od kámošky, přesně do písmene, kakání jen do plíny a vestoje a někde se schovat, pak se to nějak upravilo časem samo a začli vytvářet do záchodu nebo nočníku bez problému
jediné co zůstalo že čůrá malá klidně před námi ale na kakání se vždycky zavře na záchodě a nechce být rušena. neřeš to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme ve fázi, že nechce ani plínku a bobo pak sbírám ze země
Za mě, lepší bobo do plínky nebo na zem, než zadržovat to v sobě a odmítat tlačit, čímž jsme si taky prošli a doteď mlátím hlavou o zeď, že jsem vyvíjela nátlak a chtěla, ať kadí na nočník, a tím jí ten blok nejspíš spustila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obě děti, ač odplínkované, si na kakání o plínu říkali. Dávala jsem, když si řekli a oni to časem na nočník taky zkusili. Při sundávání pokakané plíny jsem jen vesele řekla, že bobek mohl jít i do nočníku a dál to neřešila. Holka (2 roky a 3 měsíce) začla kakat do nočníku tento týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate naše malá, to měla také tak, trvalo cca dva měsíce, než si zvykla kakat v sedě,…jak to tu popisuješ, tak mi mluvíš z duše, také se schovávala za bukem a myslela si, že nevím co tam dělá
…dej jí čas, ona to chápe, jen je to pro ní jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako by jsi popisovala naši malou, dej jí čas, přijde na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, upraví se to samo, u nás to bylo naprosto stejné, ve dvou letech chodila sama na nočník čůrat, ale kakala jen do plínky, prostě když jsem uviděla, že se v prostřed jakékoliv činnosti zastavila a začala se tvářit vážne, dostala plínku a za chvilku bylo „hotovo“, ven dostávala plínku vždycky, když ještě doma nekakala, aby se nám nestala nějaká nehoda, ptz se raději pokala do kalhotek než někde do nočníku či na záchod. Musela k tomu asi "dozrát, v necelých dvouapůl letech se poprvé vykala do nočníky, zároveň jsem ji učila i kakat do záchodu s prkýnkem (nechtělo se mi pokaždé umývat nočník
) a momentálně cca po dvou měsícíh, čůrá na nočník a kaká jen na velkém záchodě s prkýnkem
- Citovat
- Upravit
Dcerka si sama najde nočník na čúrání, ale kadí zásadně na WC s redukčním prkýnkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn je bez plen přes den od cca 19m, zezačátku i kakal do nočníku, pak jak když utne, a když chce kakat, přinese si plínu. Absolutně nesmím ani naznačit že by mohl do nočníku, protože dostane úplnej amok. (Jsou mu ted 2). Nechá si dát plínu, a udělá si obrovskou hradbu z polštářů a za ně se schová a tam se vykaká. Jako je to fakt proces.
Ale tak snad se to časem srovná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem s malou ten samý problém. Trvalo to cca dva měsíce a je to v pohodě. Teď už nemá problém bobek udělat do nočníku. Chce to dát dětem čas. Postupně na to přijdou. Hlavně nemá cenu na ně tlačit. Malá pak všechno pěkně držela do večera než dostala plínku na spaní. Pak to do ní pustila a ještě si stěžovala že jí bolí bříško. Takže rada asi jediná - trpělivost. Držte se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit