Tříleťák se přičůrává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přičůrává se
Prosím o radu. Malýmu budou v únoru tři roky. Je to přesně rok, co je přes den bez plen. Proběhlo to bez problémů a rychle a po dvou týdnech byl téměř stoprocentní. Cca od nového roku se začalo stávat, že měl občas na slipech kapičku. Od té doby se taky občas celkově počůral. Vždycky na čas to přešlo a po čase se zase začala vracet kapička na slipech. Časem to přerostlo ve fleky, že jsem mu musela slipy vyměnit. Teď už tak čtyři měsíce převlíkám i 4× za den a to už i tepláky. Přičůrává si čím dál víc a období sucha jsou čím dál méně časté a trvají kratší dobu ![]()
Teď je už tři týdny bez pleny na noc a to je v pohodě, krásně to zvládá. Problém je, když je vzhůru.
Vůbec nevim, jak se k tomu mám postavit. Nebo jestli to vůbec mám nějak řešit a radši počkat, jestli to samo přejde. Ale už mi to přijde dost dlouho na to, abych si s tím nedělala starosti.
Není přehnané jít s nim k doktorce? Mohl by mít něco s močákem nebo já nevim…
za počůrávání nikdy nedostával na zadek ani jinak nebyl trestaný, takže psychického to snad nic není. I když co já vim?
Od února má jít do školky a mám z toho hrůzu, kdyby to v té době mělo ještě trvat…
všem předem děkuji za všechny postřehy a rady…
třeba plaším zbytečně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že nezbývá než počkat. U nás to bylo to samé, bez plen je od dvou let, ale měsíc chodil na nočník krásně, měsíc se neustále počůrával. Trvalo to rok, teď v září najednou zas začal chodit, dokonce i na velkou a počůrávání už se snad (!!) nevrátí.
Ale trenýrky mu na doma stejně nedávám, má jen tepláčky naostro, protože taky má pořád mokré kolečko a nebaví mě ho pořád převlíkat.
Možná bych zkusila jen nenápadně dr., jestli třeba nemá něco s moč. měchýřem nebo tak, ale spíš to spraví čas
O školku se neboj, tam jsou zvyklí a chodí čůrat na povel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás toto bylo a je hlavně když je zabraný do hry, kolikrát vidím že sebou mele že se mu chce čůrat a ptám se ho xkrát vždycky řekne že nechce a hraje si dál…pak letí na poslední chvíli a čurnuté tam má protože to prostě nestíhá, u hry to prostě potlačuje a nechce se nechat vyrušit…ve školce opravdu strach mít nemusíš tam se chodí na povel a strhne ho kolektiv(jdou všichni jde i on)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak kdybych to psala já. Máme sice holčinu, v únoru jí také budou tři a už 14 dní se přičůrává
Takže denně několik kalhotek a tepláků…už jsem z toho na švestku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my resili naprosto to same. To, ze se nejedna o problem s mocakem mi bylo jasne, kdyz i v noci ze spani si me zavolal, ze chce curat a necvrnknul si. Bylo to proste to, ze se mu nechtelo odbihat od hry a nechaval to na posledni chvili.
Zkousela jsem pozitivni motivaci - gumovy medvidky za wc bez cvrnknuti apod. dokonce mel slibeny auticko, ktery si sam vybral. Nepomohlo.
Tak jsme to vzali po zlem. Kdyz jsem po jedne takove nehode sebrala krabici s autama a soupla na chodbu za dvere, byl rev. Nechala jsem ho rvat a vysvetlila, ze auticka vratime az prestane ucvrnkavat. Hned dalsi curani (asi za dve hodiny) bylo bez nehody, auta vraceny a od ty doby si dava bacha. (Je uplne stejne stary jako Tvuj syn)
Klidne me sezerte, ale kdyz vidim, ze to neni zdravotni problem a ze je mu proste sumak, ze ma mokry gate, tak jsme to resili takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi v úterý zajdu radši k tý doktorce, aby vyloučila zdravotní problém… a za trest autíčka pryč by u nás taky mohlo zabrat, protože je to autíčkový maniak ![]()
dneska je to extrém! Je poledne a už tři nehody, že jsem ho musela převlíknout a jedna, že jsem ho v tom nechala…
naposled se přičůral u oběda a to tak, že má mokrou i sedačku
![]()
ale viděla jsem na něm, že se úplně leknul, že má zase mokro, překvapilo ho to… chjooo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarka K Jasny, u nas to bylo trochu jiny. U jidla, v aute a jinych (nezabavnych) takovych cinnosti si rikal vcas, takze to bylo fakt o tom, ze to mel na haku (mama prece prevlece). Treba je nejakej pristydlej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji starou diskuzi, protože mám stejný problém. Mojí dceři budou za 3 měsíce 3 roky, cca od 2 let je přes den bez plen, ale od té doby se stále přičůrává. Myslela jsem že to časem přejde, ale nezměnilo se nic, vždycky si řekne že chce čůrat až když má mokré kalhotky. Za den jí měním kalhotky a někdy i kalhoty tak 5×. Jediný způsob jak tomu předejít je jí posadit na záchod ještě předtím než si řekne, ale to musím celý den hádat jestli se jí zrovna nechce. Pokud se jí ptám říká vždycky že ne. Tak mě napadlo jestli třeba nemůže mít nějaký problém s udržením moči nebo je to jen období vzdoru? Zkoušela jsem jí domlouvat, slibovat kdeco, ale nic nepomáhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Má ještě nárok se přičůrávat, ne všichni máme nebo jsme měli štěstí na děti, co jsou bez plen jedna báseň, nemá ještě asi tak dokonale vyzrálou nervovou soustavu, která ovládá svěrače, jediný co, tak vydržet, netrestat, ono to přejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teodorab Staršího jsem plínek zbavila až ve 2,5 letech a dělal to do 3,5. Je to už déle jak půl roku a nedělá to. Prostě to najednou přešlo. Ale bylo to hrozné. Buďto jsem byla pořád v pohotovosti, nebo měl pořád kolo na kalhotách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit