2,5 roku - nechce sedět na nočníku ani wc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2,5 roku - nechce sedět na nočníku ani wc
Chtěla bych se poradit.
Syn 2,5 roku dostal loni pod stromeček nočník. Ochotně se na něj posadil, vyčůral se, vykakal a tím to skončilo. Pochopil, že se nejedná o kdovíco a od té doby prostě nechce nočník ani wc s dětským prkénkem vidět. V létě, když chodil nahatý, si dokázal uhlídat čůrání tak, že chodil jen do nočníku ve stoje. Ale sednout si prostě ne a ne. Zkoušela jsem číst pohádky, pustit mu DVD, motivovat na odměny, čokoládu a stále nic. Mrzí mě to, protože všichni vrstevníci v okolí už chodí bez plen. On podle mě prostě cítí, že má v tomto navrch, je velmi tvrdohlavý. Už fakt nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dceři je 26 měsíců a je na tom úplně stejně. Řekne se nočník, dostává hysterák. Občas si dá říct ve školce, ale taky se jim to často nepovede
Já to nehrotím. Sama se odstavila, sama se oddudlíkovala, tak si říkám, že až na to bude zralá, že se taky odplenkuje. Nabízíme, zkoušíme, ale tlačit na ni zatím nechci - dokud nepůjde do státní školky, tak tomu nechám čas. Pokud Tebe něco netlačí, tak bych to nehrotila - zvlášť před zimou, kdy se to čůrání třeba venku realizuje nic moc (i když teda u kluka líp).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena Tak at chodí na záchod čurat ve stoje. Chytrej a velkej je na to dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball Čůrání není problém, krom toho, že by musel chodit nahatý, protože si odmítá učit sundávat kalhoty.
Ale problém je stolice. Párkrát jsem ho nechala nahatýho celý den a desetkrát umývat celý byt od rozmatlaného h… všude mi stačilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena a co by se stalo, kdyby doma chodil s nahým zadkem, dát třeba návleky na nohy jako se dává u látkování, to by na stojáka nechodil?
Nedávno jsem viděla někde „nočník pro kluky“ byl to malý pisoár na přidělání na wc, že kluk může čůrat ve stoje.
- Citovat
- Upravit
@MartinaIrena teď čtu, že je problém s kakáním. Na to jsem četla radu, že když se vykaká do plíny, tak hodit do nočníku a jít společně spláchnout, aby to viděli - vyzkoušeno nemám. Známých holčička se zlepšila, když viděla na nočníku našeho prcka. Tak co zkusit najít někoho kdo by to předvedl?
- Citovat
- Upravit
Kamaradka mela stejny problem, a vyresila to hracim nocnikem.. a co by mohlo dobre zabrat, dat mu kus zvance a dat ho tam sednout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena A když kaká, tak se někam schová, nebo jak je možné, že ho nevidíš? Nebo hned ztácí a šlape v tom. Nějak si to nedokážu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi To s tím přendat do nočníku a spláchnout jsem taky zkoušela, utekl. Stejně tak zdrhnul, když jsem mu šla ukázat, jak jiné dítě hezky sedí na nočníku ![]()
@Maydee
Hrací nočník jsme zkoušeli u kamarádky, která ho má. Taky tam za nic na světě nechtěl sednout. Radši kakání držel celou návštěvu.
@boball píše:
@MartinaIrena A když kaká, tak se někam schová, nebo jak je možné, že ho nevidíš? Nebo hned ztácí a šlape v tom. Nějak si to nedokážu představit.
Přesně tak, on si počká na nastřežený okamžik (Jdu zamíchat omáčku, přebalit mimino) a zaleze si, kde ho nikdo nevidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdy vy sedíte na záchodě tak vás vidí nebo jste za zavřenými dveřmi? Já teda když jsem s ním doma sama a jdu na záchod tak ho nemůžu nechat bez dozoru a dám ho dogolfek, mám otevřené dveře a on vidí jak tam trůním - když jsem ho posadila pak na redukci na wc tak byl štěstím bez sebe že tam vysedává jako maminka - u nočníku hysterák - na něm prostě sedět nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena Aha,miminko, tak to bude tím. Když může mimino, tak já taky.Tak to až časem pochopí výhody velkého bratra, přestane. Ale je to o nervy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette Jasně, mám otevřené dveře. Hrozně rád mi trhá papír a hází do WC. Zkoušela jsem ho na ten papír motivovat, ale taky si sednout nechtěl. Redukci máme, taky nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball Asi je to fakt miminem. Já si to myslím taky. Ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena pokud mu nedáš plínu, tak co? Zadržuje kakání, nebo to pustí do kalhot? A když se pokaká, tak mu to vadí nebo ne? Pokud mu to nevadí a klidně pustí do kalhot, tak bych třeba měsíc dala pauzu, netlačila a prostě ho nechala a po měsíci to zkusila znovu.
- Citovat
- Upravit
Mám ten samý problém se synem, taky 2,5 :/ dnes nám má přijít nočník, co vypadá jako autíčko - má volant a klakson. Na záchodě malý sedět nechce, klidně se počůrá a pokadí do slipů - ty jsme koupili krásné s obrázkem jako motivaci, je mu to jedno, stejně to pustí. Přitom vím, že dokaže být suchý i dvě hodiny, ale prostě si neřekne, že chce na záchod. Já se neustále ptám, odpověď NECI a pak je do dvou minut mokrý (v lepším případě). Takže nočnínkové autíčko je moje poslední naděje, pak už se asi zcvoknu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit