2,5 roku - nechce sedět na nočníku ani wc

25132
22.10.13 08:31

2,5 roku - nechce sedět na nočníku ani wc

Chtěla bych se poradit.
Syn 2,5 roku dostal loni pod stromeček nočník. Ochotně se na něj posadil, vyčůral se, vykakal a tím to skončilo. Pochopil, že se nejedná o kdovíco a od té doby prostě nechce nočník ani wc s dětským prkénkem vidět. V létě, když chodil nahatý, si dokázal uhlídat čůrání tak, že chodil jen do nočníku ve stoje. Ale sednout si prostě ne a ne. Zkoušela jsem číst pohádky, pustit mu DVD, motivovat na odměny, čokoládu a stále nic. Mrzí mě to, protože všichni vrstevníci v okolí už chodí bez plen. On podle mě prostě cítí, že má v tomto navrch, je velmi tvrdohlavý. Už fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
22.10.13 08:35

Dceři je 26 měsíců a je na tom úplně stejně. Řekne se nočník, dostává hysterák. Občas si dá říct ve školce, ale taky se jim to často nepovede ;) Já to nehrotím. Sama se odstavila, sama se oddudlíkovala, tak si říkám, že až na to bude zralá, že se taky odplenkuje. Nabízíme, zkoušíme, ale tlačit na ni zatím nechci - dokud nepůjde do státní školky, tak tomu nechám čas. Pokud Tebe něco netlačí, tak bych to nehrotila - zvlášť před zimou, kdy se to čůrání třeba venku realizuje nic moc (i když teda u kluka líp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
22.10.13 08:43

@MartinaIrena Tak at chodí na záchod čurat ve stoje. Chytrej a velkej je na to dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
22.10.13 08:48

@boball Čůrání není problém, krom toho, že by musel chodit nahatý, protože si odmítá učit sundávat kalhoty. :zed: Ale problém je stolice. Párkrát jsem ho nechala nahatýho celý den a desetkrát umývat celý byt od rozmatlaného h… všude mi stačilo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.10.13 08:50

@MartinaIrena a co by se stalo, kdyby doma chodil s nahým zadkem, dát třeba návleky na nohy jako se dává u látkování, to by na stojáka nechodil?
Nedávno jsem viděla někde „nočník pro kluky“ byl to malý pisoár na přidělání na wc, že kluk může čůrat ve stoje.

• Citovat
  • Upravit
Billi
22.10.13 08:53

@MartinaIrena teď čtu, že je problém s kakáním. Na to jsem četla radu, že když se vykaká do plíny, tak hodit do nočníku a jít společně spláchnout, aby to viděli - vyzkoušeno nemám. Známých holčička se zlepšila, když viděla na nočníku našeho prcka. Tak co zkusit najít někoho kdo by to předvedl?

• Citovat
  • Upravit
5737
22.10.13 08:54

Kamaradka mela stejny problem, a vyresila to hracim nocnikem.. a co by mohlo dobre zabrat, dat mu kus zvance a dat ho tam sednout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
22.10.13 08:57

@MartinaIrena A když kaká, tak se někam schová, nebo jak je možné, že ho nevidíš? Nebo hned ztácí a šlape v tom. Nějak si to nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
22.10.13 09:02

@Billi To s tím přendat do nočníku a spláchnout jsem taky zkoušela, utekl. Stejně tak zdrhnul, když jsem mu šla ukázat, jak jiné dítě hezky sedí na nočníku :-(

@Maydee
Hrací nočník jsme zkoušeli u kamarádky, která ho má. Taky tam za nic na světě nechtěl sednout. Radši kakání držel celou návštěvu.

@boball píše:
@MartinaIrena A když kaká, tak se někam schová, nebo jak je možné, že ho nevidíš? Nebo hned ztácí a šlape v tom. Nějak si to nedokážu představit.

Přesně tak, on si počká na nastřežený okamžik (Jdu zamíchat omáčku, přebalit mimino) a zaleze si, kde ho nikdo nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.10.13 09:04

A kdy vy sedíte na záchodě tak vás vidí nebo jste za zavřenými dveřmi? Já teda když jsem s ním doma sama a jdu na záchod tak ho nemůžu nechat bez dozoru a dám ho dogolfek, mám otevřené dveře a on vidí jak tam trůním - když jsem ho posadila pak na redukci na wc tak byl štěstím bez sebe že tam vysedává jako maminka - u nočníku hysterák - na něm prostě sedět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
22.10.13 09:05

@MartinaIrena Aha,miminko, tak to bude tím. Když může mimino, tak já taky.Tak to až časem pochopí výhody velkého bratra, přestane. Ale je to o nervy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
22.10.13 09:06

@Lynette Jasně, mám otevřené dveře. Hrozně rád mi trhá papír a hází do WC. Zkoušela jsem ho na ten papír motivovat, ale taky si sednout nechtěl. Redukci máme, taky nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
22.10.13 09:08

@boball Asi je to fakt miminem. Já si to myslím taky. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.10.13 09:09

@MartinaIrena pokud mu nedáš plínu, tak co? Zadržuje kakání, nebo to pustí do kalhot? A když se pokaká, tak mu to vadí nebo ne? Pokud mu to nevadí a klidně pustí do kalhot, tak bych třeba měsíc dala pauzu, netlačila a prostě ho nechala a po měsíci to zkusila znovu.

• Citovat
  • Upravit
126
22.10.13 09:10

Mám ten samý problém se synem, taky 2,5 :/ dnes nám má přijít nočník, co vypadá jako autíčko - má volant a klakson. Na záchodě malý sedět nechce, klidně se počůrá a pokadí do slipů - ty jsme koupili krásné s obrázkem jako motivaci, je mu to jedno, stejně to pustí. Přitom vím, že dokaže být suchý i dvě hodiny, ale prostě si neřekne, že chce na záchod. Já se neustále ptám, odpověď NECI a pak je do dvou minut mokrý (v lepším případě). Takže nočnínkové autíčko je moje poslední naděje, pak už se asi zcvoknu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze