Jak dlouho bez kakání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak dlouho bez kakání?
Ahoj… Jsem tu nová, tak nevím, jak to přesně funguje a neměla jsem čas hledat téma. Nemáte prosím zkušenost, co dělat, když kojenec nekaká? Mám holčičku 4 a půl měsíce a už 7 dní nekakala. Při pěti dnech mi doktor řekl, že je to OK ale nevím, do kdy je to ok. Můžete mi prosím pomoci popřípadě mě uklidnit?
Děkuji Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to OK, kojený nemusí kadit hodně dlouho. Moje dětská má rekord u kojenýho pacoše 17 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti nemám, ale kamarádka mi jednou vyprávěla že u jejího miminka to bylo i deset dní a vůbec to neřešila, až po těch deseti dnech na to něco koupila, nějaký přírodní přípravek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cageová píše:
Ahoj… Jsem tu nová, tak nevím, jak to přesně funguje a neměla jsem čas hledat téma. Nemáte prosím zkušenost, co dělat, když kojenec nekaká? Mám holčičku 4 a půl měsíce a už 7 dní nekakala. Při pěti dnech mi doktor řekl, že je to OK ale nevím, do kdy je to ok. Můžete mi prosím pomoci popřípadě mě uklidnit?Děkuji Katka
Ahojky, no myslim ze tyden je max.pak uz to asi v poradku neni. A zkousis pomahat? Ja pouzivala rektarni rourku, muzes i teplomer.Sice se rika, ze nepomahat tak casto, ze si na to deti zvyknou, ale ja to delala u obou deti jak byla potreba cca do 4 mesice a v pohide. Nezvykli si a pak jim to slo samo. Jinak jsou dobre koupit lactobacili, nebo se poradit v lekarne pripadne co na to.
- Citovat
- Upravit
@zoui08 píše:
Ahojky, no myslim ze tyden je max.pak uz to asi v poradku neni. A zkousis pomahat? Ja pouzivala rektarni rourku, muzes i teplomer.Sice se rika, ze nepomahat tak casto, ze si na to deti zvyknou, ale ja to delala u obou deti jak byla potreba cca do 4 mesice a v pohide. Nezvykli si a pak jim to slo samo. Jinak jsou dobre koupit lactobacili, nebo se poradit v lekarne pripadne co na to.
Proč by měl být týden max…? Pokud děcko všechno z mlíka stráví, tak co by mělo kadit…? Prostě to bezezbytkově stráví a nemá co kadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Memu klukovi se to nestavalo, ale segry holcicka bezne kakala i jednou za 10 dni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to ja nevedela ze to muze byt i tak dlouho, jak tu pisou holky.Ale i tak bych zkusila ty lactobacilky nebo neco, tim nic nezkazis.
- Citovat
- Upravit
Malá dneska kadila po pěti dnech a taky už jsem byla trochu nervní
Po více jak deseti dnech bych už asi volala doktorce, i když „vím“, že normální jsou i dva týdny… Pokud se nekroutí a nebrečí u tlačení, nemá tvrdý bříško, mělo by to být ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz byla dcerka kojena, nekakala klidne 14 dni. Proste jestli je plne kojena, vsechno to mlicko stravi.
- Citovat
- Upravit
Můj prcek, když byl plně kojený, kadil jednou za tři týdny, a vše v pořádku. Důležité je, aby nebolelo bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
Proč by měl být týden max…? Pokud děcko všechno z mlíka stráví, tak co by mělo kadit…? Prostě to bezezbytkově stráví a nemá co kadit.
já už si uplně nepamatuju co mi říkal dr. když děti byli malé. Ale dcerka s tím měla problém do nedávna a i kvůli bolístám bříška jsme leželi v nemocnici. A tam nám říkal že týden je ok, ale pak už by měla kajdit.Tak nevím, asi co doktor to názor. Dceři bude 6 let. Chodila na velkou 1× týdně. Pak jsme dávali sirup lactulose a celkem se to upravilo, chodí tak 1× za 3dny, někdy se poštěstí a i 1× za dva dny.Ale jinak mi tenkrát když byli maličké, poradili to výše zmíněné.
- Citovat
- Upravit
Nám doktorka říkala, že 14 dní max. pak se máme zajít za ní zeptat. I když my to teda nikdy nepotřebovali, nám se synek přejídá a káká min. 2× za den. Alespoň nemusíš tak často měnit plenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám asi ten druhý extrém. Sice plně kojený, ale když se nevykadí alespoň jednou za den, tak má zácpu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji! Začala jsem dávat fenyklový čajíček a já ho piju také, protože malá tomu stejně moc nedá
ještě chvíli vydržím… snad to půjde
bříško tvrdé nemá, ale je taková mrzutá. Může to být k tomu ale ani nemusí… Taky mi začala častěji jíst. Takže je opravdu možné, že všechno spracuje. No uvidíme:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit