Čtyřleté dítě a nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Holky kam chodí vaše čtyřleté dítě na záchod nebo nočník? Náš doma chce nočník hlavně na kaděni, ale když jsme jinde tak klidně dojde na záchod nemá problém. Já v tom problém nevidím ale pořád poslouchám kecy že má ve čtyřech nočník.
Náš malý taky doma kaká na nočník..V prosinci mu budou 4..Nic na tom nevidím.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Chodí na záchod, osobně by se mi teda nechtělo už ty jeho náklady vyklápět z nočníku…
Ale pokud ti to nevadí a záchod používat umí, tak bych to nehrotila. Asi bych se ale už snažila ho postupně motivovat a směrovat na ten záchod i doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nase mela nocnik v obyvaku, ale asi tak do necelych dvou let.Od te doby chodi normalne na zachod.Ani detske prkynko nechtela.To jsem koupila uplne zbytecne. U ctyrleteho bych nocnik zrusila, tak velke dite ma uz chodit na zachod, kdyz to funguje na navstevam tak doma taky musi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud Ti to nevadí, t ak to neřeš. Můj mladej chodí od 3 let na záchod - stačilo koupit dětské prkénko a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera (4) se nočníku zbavila teprve nedávno, ve školce a na návštěvách to bylo bez problémů. Jen jsem jí musela hned po příchodu ukázat, kde ten záchod mají.
Splachovat musím já, nemá ráda některé zvuky, kromě splachování třeba vysavač nebo mixér, to prchá do jiné místnosti a má celou dobu zakryté uši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na záchod, na nočník chodil cca do 3let kadit, ale teď ve 4,5letech výhradně záchod - snažím se tam směřovat i dvouletého, vyklápět poklady mě neba.
Máme vysoký stupínek z ikey, takže má pevno pod nohama, to většinou dětem vadí, že se na tlačení nemohou zapřít nohama
- Citovat
- Upravit
Syn chodí na záchod, nočník jsme postupně vynechávali a střídali se záchodem, až jsem ho jednou prostě schovala, že není.
A chodí na záchod, dětské prkýnko se vůbec neosvědčilo. Naučil se sedat na normální. Ale všechno šlo postupně od cca 2,5 let asi půl roku.
U vás když už chodí jinde na záchod, tak to dáte i doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ, taky máme supínek z Ikei, bez něj by se asi ani netrefil do záchodu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo on ho umí používat ve školce teda nekadí, ale jinde ho nemá tak mu nic jinýho nezbyde. Já to neřešila mě přišlo duležitý že nemá plíny ale ty kecy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcery chodí už obě na wc, menší 2 letá to okoukala od sestry a mě
jak chodit na wc, tak používá indukci a židličku k wc, aby si tam sama dosedla, starší skoro 5 ta už chodí tak tři roky na wc, je to pohodlnější.
Mi by se nechtělo odstraňovat z nočníku ty nálože
.
Začla bych učit na wc, klidně ukázka jak u nás
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak náš syn začal chodit na redukci a i čůrat na wc až ve čtyrek a půl letech, také sem poslouchala kecy, ale neřešila jsem to, je to naše dítě a já nebudu koukat, jak brečí a bojí se, pak to šlo samo. Tak hodně sil a trpělivosti, však ono to přijde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás chodí holky na obojí. Starší dávám k posteli nočník, aby hned ráno na něj šla a stejně tak po odpo spaní, necourá tím pádem po bytě, mladší tam tím pádem nezůstane sama, tudíž neječí, tudíž nemusím vyskočit z postele jít jí vyndat. Vymakaný toto
Jinak během dne chodí starší na záchod, stupínek ani redukci nepotřebuje. Mladší se občas vyčůrá na povel, je to takový jo a ne, takže tu dám kamkoliv, hlavně, když se vůbec vyčůrá. Nočník nechávám volně k dispozici, čas od času čapnu za ruku a jdem na záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua taky by se mě nechtělo
.My začali ve třech dávat dětské prkýnko na záchod a jak si to libuje a hlavně, že si to na záchod dává sám. Tak co to zkusit takto…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V prosinci čtyřleťák a stále nočník. Ale u syna je to lpění na rituálech a to je vždycky běh na dlouhou trať. Od jara chodil na nočník už jen ráno (rituál: po probuzení na nočník do obýváku před televizi, zabalit do jedné konkrétní deky, pustit kouzelnou školku a kakao do avent pítka), pak už se probral a mohl normálně fungovat. Přes den wc (stupátko i redukci máme). Poslední dva měsíce začal totálně bojkotovat wc a zatím se mi nepodařilo se dopátrat proč, ani ho motivovat k wc. Neřeším to, už ani nepřemlouvám, ale strašně mě to nebaví uklízet- vyžaduju, aby si po čůrání nočník sám uklidil (vylít do wc, spláchnout, osprchovat nočník a umýt ruce), s čímž souhlasil a poctivě to dělá. Já jen doufám, že ho to zprudí a přestane ho používat
. On má úplně všechno tak, že nic nic a najednou to jde. Bylo to tak se sezením, stáním, chozením, smrkáním, mluvením, spaním v pokojíčku, stravováním v jídelní židličce, plenami a holt to tak bude i s nočníkem. Nemá žádné přechodové fáze, ostře přechází z jednoho levelu do druhého
Pokud je to u vás něco podobného, absolutně bych netlačila na pilu, pokud jenom obyčejná pohodlnost, asi bych se snažila velmi rychle nočník odbourat.
Příspěvek upraven 14.09.13 v 21:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky kam chodí vaše čtyřleté dítě na záchod nebo nočník? Náš doma chce nočník hlavně na kaděni, ale když jsme jinde tak klidně dojde na záchod nemá problém. Já v tom problém nevidím ale pořád poslouchám kecy že má ve čtyřech nočník.