Čtyřleté dítě a nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
14.9.13 21:09

Zakladatelko, je to jen a jen vaše věc a váš domov. Můj prvorozený má čtyři a půl a střídá to :nevim: Jednu dobu na nočník dokonce musel, protože jsem hlídala, jestli tam nemá krev. My máme dva nočníky a každé dítko má ten svůj, takže tam většinou sedí spolu. No a co :lol: Taky mi to nebaví vylejvat a vymejvat, ale co už, lepší, než aby nedoběhli (máme záchod poměrně daleko přes několikery dveře, v těhotenství jsem měla co dělat dobíhat :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.13 21:11

Jo a hlavně dáváme nočníky do pokojíku, aby v noci nebo ráno nemuseli běhat po celém baráku. Takhle se vyčůrají a zas zalezou do postýlek/postelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
14.9.13 21:13

Jo a jinak syn chodí normálně na wc kdekoliv, pokud není varianta jiná a problém s tím nemá pražádný. Jak je nočník k dispozici, jde jedině na něj. Řeči neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
14.9.13 21:15

My nočník zrušili právě tenhle měsíc kdy ho od srpna přestala postupně používat.. je jí 3,5 roku.. Jsem ráda, už nemusim ty nálože vylévat do wc :mrgreen: :andel: ve 4 letech už by asi dítě na velký záchod mělo chodit a nevyžadovat nočník, ale nevim.. at si to uděla každý po svém ;) :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
14.9.13 21:17

Náš chodil na nočník do 3 let a 14 dní, pak jsme jeli k našim, kde měli takový robustní, prostě na nic a tak jsem mu koupila sedátko a chodil bez problémů tam. Doma jsem ho potom dala párkrát na nočník, neb to bylo pohodlnější-chodil si sám. Pak mi máma řekla, že prý nočník je krokem zpět :nevim:,tak jsme jej zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20401
14.9.13 21:18

Tak u nás to je podobné jen místo rituálu máme datumy, vždy musíme vymyslet nějaký nadcházející datum a v ten den se začnou dít změny, vždy to tak vycházelo i se smrkáním, oblékáním se..teď děláme synovi pokojíček, tak dáme datum i na spaní poo a večer v pokojíku, samozřejmě třeba návštěvu lékařů nelze dělat dle syna, ale třeba kadeřnici na ostříhání ano a to pak jde v pohodě, jinak by jen tak nešel, musí o tom vědět předem a připravit se na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.9.13 21:24
@Angua píše:
Chodí na záchod, osobně by se mi teda nechtělo už ty jeho náklady vyklápět z nočníku… :mrgreen: Ale pokud ti to nevadí a záchod používat umí, tak bych to nehrotila. Asi bych se ale už snažila ho postupně motivovat a směrovat na ten záchod i doma.

taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.9.13 21:32
@honzátko.x píše:
@Angua taky by se mě nechtělo :mrgreen:.My začali ve třech dávat dětské prkýnko na záchod a jak si to libuje a hlavně, že si to na záchod dává sám. Tak co to zkusit takto…

No ano, musí sám, musím ho zavřít, nedejbůh, aby ho někdo vyrušoval nebo za ním lezl (malá ségra). I když čurá venku, tak mě hlavně pokaždé upozorňuje, abych se nedívala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.9.13 21:46

U kluka jsem nocnik pres den zrusila v cca 2,5 letech. to by se mi fakt nechtelo, jeste ted po nem uklizet z nocniku ho.inka… kolikrat jsou poradny… :roll: tak to moc nechapu, nemel s tim zadny problem.
v noci ho mel u postele na vycurani do cca 3,5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
14.9.13 22:14

Synovi je 3,5 roku a chodí na klasické WC. Nočník měl snad 2 měsíce, tam ho to moc nebavilo, začal se opičit po nás :mrgreen: Dokonce se i sám utře a pak spláchne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
14.9.13 22:18
@Anonymní píše:
Holky kam chodí vaše čtyřleté dítě na záchod nebo nočník? Náš doma chce nočník hlavně na kaděni, ale když jsme jinde tak klidně dojde na záchod nemá problém. Já v tom problém nevidím ale pořád poslouchám kecy že má ve čtyřech nočník.

Na záchod, samozřejmě. Nočník pro čtyřleté dítě mi přijde komický - ale nikdy bych za to nikoho nekritizovala. Když Ti to nevadí, je to Tvoje věc - Tvoje dítě, Tvůj postup. Ti, od kterých „posloucháš kecy“, by si měli zamést před vlastním prahem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Libuše M.
14.9.13 22:22

Mám taky 4letou holku. Chodí na WC. Doporučuji koupit hezké prkýnko - my kdysi koupil i se žárovkou a byla tím posedlá…

• Citovat
  • Upravit
2616
14.9.13 22:27
@BohunkaP píše:
Na záchod, samozřejmě. Nočník pro čtyřleté dítě mi přijde komický - ale nikdy bych za to nikoho nekritizovala. Když Ti to nevadí, je to Tvoje věc - Tvoje dítě, Tvůj postup. Ti, od kterých „posloucháš kecy“, by si měli zamést před vlastním prahem.

Je to nejenom komický, ale taky dost nepraktický a otravný na manipulaci. Leč viz můj příspěvek- u svého syna jsem v tomhle prostě bezzubá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.9.13 22:35
@Libuše M. píše:
Mám taky 4letou holku. Chodí na WC. Doporučuji koupit hezké prkýnko - my kdysi koupil i se žárovkou a byla tím posedlá…

My museli pořídit z Minnie :pankac: známý stolař udělal dřevěné štorkle k wc, ale jo fungovalo to, že si vybrala oblívenou postavičku a barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.9.13 22:35

Naše holka má celkem dlouhé nohy, si nedovedu představit, kdyby chodila na nočník, kam by ty nohy dala? Jak by se tam vlastně poskládala :idea: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze