Přišel čas na nočník? Jak na to?

462
26.9.13 13:51

Přišel čas na nočník?.. jak na to?

Ahoj všem,

Dcera ma 16 měsíců.. Máme po dovolené a už nas nic nečeka, tak jsem si řekla, že začnu tu naši malou učit na nočník..

Nočník má už asi 2 měsíce doma.. občas si ho donese a řekne šiiii a chce si tam sednout.. jenže tam sedi asi jenom 2 vteřiny.. pak už si tam nechce sednout! :(

Teď jsem se rozhodla, že ji budu posazovat na nočník aby se to naučila… Jenže neznám základný otázky.

A to:

1. jak ji na tom nočníku udržet??
  2. kdy a jak často ji na ten nočník dávat (aby se ji to nesprotivilo?)?

Kdy jste začaly s nočníkem Vy? a kdy to Vaše dítě aspon trochu pochopilo?

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
26.9.13 13:53

Nedržet ji tam nijak. Až sama bude připravená, tak tam vydrží a udělá to, co je třeba.
Náš malej začal chodit v 19m a ze dne na den v podstatě. Bez nucení.

ED. jsem se sekla v měsících :oops:

Příspěvek upraven 26.09.13 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.13 13:56

Nedržet násilím, nechat nočník na očích. Kluk s isám donesl nočník v 18 měsících. Od té doby neměl nehodu, když byl nahatej. V oblečení to pochopil ve 2,5 letech a o měsíc později se plíny zbavil i na noc. Na odpolední spaní plínu neměl od 2 let, ale musel spát bez kalhot.

• Citovat
  • Upravit
174
26.9.13 13:56

Řeším to samé, mám kluky dvojčátka 15m a nechtějí mi tam sedět, říkala jsem si, že je nutit nebudu, ale zase na druhou stranu naše maminky s tím problém neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
26.9.13 13:57

Nechala jsem, až si na to sama přišla. Sem tam jsem ji doma nechala běhat nahatou a když udělala loužičku nebo bobek na podlahu, tak bylo jasné, že ještě nic. Bylo jí 21 měsíců, když jsem ji posadila a věděla, co má dělat a časem, že si má i říct… teď má zase období, kdy nechce, neřekne si, ale bojujeme… plínky už vracet nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.9.13 14:06

Příspěvek upraven 16.06.16 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.9.13 14:08

Ideální by bylo, kdyby se ti podařilo vypozorovat, kdy tlačí bobek, a rychle ji na ten hrnec posadit, aby bobek skončil v nočníku. A pak chválit a chválit, jásat nad bobkem, dceru odměnit něčím, co má ráda: křupku, sušenku, rozinku. Pozitivní motivace je nejlepší. Jinak bych ji ale vůbec nenutila, pokud tam sama nevydrží sedět. Maximálně můžeš zkusit ji tam nějak zabavit, třeba s ní sedět a listovat v knížce nebo skládat skládačku, a doufat, že se během té doby vyčůrá, abys ji mohla zase pochválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
26.9.13 14:09

No, já to občas zkusím, vysvětluju, když to nejde, tak to nejde :nevim:
první dcera zaregistrovala že čůrá někdy v roce a půl - tak jsem vysvětlila a od té doby chodila
druhý rarach furt nic, dokonce motivace přes čokoládu - nic, a najednou jsme přivezli nový nočník, sám se posadil, vyčural a od té doby téměř bez nehod (bylo mu 3 roky a 14 dní)
a třetí má skoro 20 měsíců, nočník na očích, bo na něj chodí brácha a zatím bez úspěchu, jednou na to dojde ;-)
jo a první dcera byla v té době na jednorázu, další dva v látce, takže vliv látky na rychlejší odplenkování popírají ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.9.13 14:10

Nijak bych dítko na nočníku nedržela, nechala bych nočník na očích, občas bych ji tam zkusila posadit (třeba hned po probuzení, to většina dětí čůrá), pokud by se vyčůrala, tak pochválit ale jinak bych to nehrotila, nemá smysl dítě nutit, akorát se pak sekne a bude problém. Dceři je 18 měsíců a nočník zatím ignoruje, chvilku na něm sedí ale za chvilku jde pryč a nijak ji tam nedržím, nemá to cenu. Vím o případu, kdy rodiče holčičku na nočník nutili, musela na něm sedět, dokud se nevyčůrala a dopadlo to tak, že měla problémy s počůráváním ještě ve 4 letech a to nejen v noci a běda, jak ji někdo upozornil, že by měla jít na WC, to byla okamžitě hysterická scéna. Takže nějaké nucení opravdu nemá smysl, nechala bych to na dítěti, až k tomu samo dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
26.9.13 14:12

Já teda dávám malou na nočník už teď, je jí 8 měs., občas jí tam prostě posadím a čekám, dávám jí tam jen aby si zvykala, je mi jasné, že si nebude v tomhle věku říkat, ale mě prostě přijde začít s nočníkem třeba v roce a půl pozdě… :nevim: a snažím se jí na tom nočníku zabavit hračkama atd… :)

• Citovat
  • Upravit
41882
26.9.13 14:15

@_Kaczenkaa_ no uvidíš sama, jak moc zbytečné to bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
26.9.13 14:18

@_Kaczenkaa_ já jsem téma nočník řešila s naší dětskou doktorkou a ta mi řekla, že dítě začíná chápat vyprazdňování právě až kolem 18 měsíců, takže dřív je absolutně nesmyslné, na to nějak tlačit. Jo, posadit tam dítě aby bylo zvyklé, proč ne ale mě to zkrátka přijde zbytečné, když takovej prcek stejně nemá ponětí, co se po něm chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
26.9.13 14:19

@lyrica
třeba ano, třeba ne, moje ségra si v roce už uměla na nočník říct a byla bez plen přes den, tak za zkoušení nic nedám, netvrdím, že bude za půl roku bez plen, taky je může mít třeba další 2 roky, ale tak nevadí jí tam sedět, tak to zkoušíme… :)

• Citovat
  • Upravit
41882
26.9.13 14:20

@_Kaczenkaa_ jasně, to víš že jo :D Třeba to pochopí dřív :)
Ony děti si rádi vymýšlí..třeba měsíc chodí a pak zásek, než k tomu prostě úplně dozrajou. Ale i ten měsíc by nebyl špatnej (viz. ceny plen :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
26.9.13 14:21

Taky posazujeme od 10ti měsíců. Přes den je už úplně bez plen, na noc uvidím po tom 2. roce, bude ji za měsíc 2r. Hodně pomohlo léto, kdy byla cely dny nahá, pak týden po dovolené doma parkrat pocurala kalhoty a po necelých 14ti dnech už bez problému. Ono se to samo zlomí. Posazovat a posazovat i kdyby co 10min na 2vteriny. Malá si říká ee, i kdyz ma jen pocit a nic neudělá i 10× do hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze