Přišel čas na nočník? Jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
13.5.15 12:20
@Barushe píše:
Tak toto absolutne nema cenu. Akorat bude mit na nocnik averzi. To samy mi delal syn a pak se to najednou samo zlomilo. Dej mu plinu (prehlidla jsem, kolik mu je?) a za cas to zkusit znova. Hlavne ho necpat na nocnik nasilim. On si na to prijde sam ;)

Jojo, urcite nasilim ho tam nenutim. Jen to vzdy jednou za par tydnu zkousim, jestli uz nahodou nebude chtit, ale zatim je to marny..zkousela jsem to vcera, jeste j dnes rano, ale uz jsem mu dala plinku a zkusim to zas treba za mesic..;-) jen doufam, ze se to u nas staci zlomit driv, nez pujde do skolky. ja jak tady ctu kolikrat diskuze o tom, jak jeste ve trech letech nechce, tak z toho mam trosku hruzu..no ale tak my na to mame jeste pres rok cas;-) za mesic mu budou dva a chytrej je dost..jen musi zacit chtit :-) to se snad stihne za ten rok naucit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
13.5.15 12:27

@verulicek U ročního děťátka bych fakt nebyla rozhozená z toho, že nehlásí ;) Díky posazování ví, kam se čůrá a kadí. Sednout si a zatlačit a něco vytvořit umí a to je důležité. Až bude dostatečně zralá nato, aby věděla dopředu, že za chvilku bude čůrat, tak začne určitě i hlásit ;) Má ještě času dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
13.5.15 12:41

@veronika6913 hele, tak to se pak dělá blbě, taky bych nehrotila bez plíny, spíš bych zkoušela nočník, potažmo nám se vyplatilo koupit redukci na velký záchod, tam sedí v naprosté pohodě a postupně vzala na milost i ten nočník, ale my posazovali pravidelně šx denně ve stejnou dobu, proto to v jejích 17ti měsících zkouším, včera jsem vysazovala a dneska sem schválně nechala a jen se ptala, takže poznatek je takový že za dopoledne vydrží fakt dlouho bez čůrání počůrala se pouze 2× a je vidět že jí mokré nohavice vadí, odpoledne budeme zase posazovat a uvidím k čemu to povede. I bych řekla, že ví že bude čůrat, nestalo se že by se vyčůrala na sedačce, vždycky ve stoje a nožičky u toho roztáhla, takže u nás to je jen o tom aby otevřela pusinu a řekla si. Ono u vás bych spíš trénovala to posazování aby nočník vzal jako běžnou součást života. Určitě to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
13.5.15 12:47

Tak se také přidávám k těm co jim děti čůrají na etapy :lol:… Posazovala jsem asi od 10ti měsíců a měli jsme období kdy po každym obědě kadil na nočník ale pak měl střevňózu a skončilo to, tak jsem nočník na chvíli vynechala. Pak jsem ho prostě nechala bez pleny ale vždy když začal čůrat tak se podíval a přestal, tak jsme s tím chvíli válčili a pak jsem ho začala dávat čůrat do koupelny, pustila jsem vodu a když začal čůrat tak jsem mu řekla jéé hele a že do nočníčku může a jak je šikovnej atd… dostal lentilku a tak nějak se nám daří být doma bez pleny ale musím ho hlídat a sledovat, sám si řekne zřídka a kadění nemáme vůbec vychytané ale myslím si že to je už na dobré cestě když nám to zase nic nenabourá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
13.5.15 12:56

@Bekyn jo já si to taky říkám..hlavně že ví, co se tam dělá a že prakticky na požádání čůrá :-D i když pak dá ještě dávku do plenky. Nicméně v létě bychom to zvládnout mohly, chytrá je jak opice :twisted:

• Citovat
  • Upravit
3993
13.5.15 13:25
@verulicek píše:
@Bekyn jo já si to taky říkám..hlavně že ví, co se tam dělá a že prakticky na požádání čůrá :-D i když pak dá ještě dávku do plenky. Nicméně v létě bychom to zvládnout mohly, chytrá je jak opice :twisted:

to víš, v létě je to jiná :pankac: určitě se zadaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
13.5.15 13:30

@Bekyn snad jo.na příští rok plánujeme druhé, tak ať nemám dvě děcka na plenách 8)

• Citovat
  • Upravit
3395
13.5.15 14:47

@medunka23 moc diky za podporu :-) no ja jsem maleho chtela zacit vysazovat hned jak zacne sedet..vim, ze jako to nema smysl, ze dite jeste nema vyvinute sverace, ale chtela jsem, aby to znal a byl na to zvykly, aby s tim prave pak nebyly problemy..no jenze on driv obchazel nez sedel, a kdyz pak zacal sedet, tak uz bylo pozde a uz bojkotoval. A trva to do dnes :-D zatim to beru celkem jako srandu, ale pokovad se to do roka nenauci, uz to takova prca nebude..nejhorsi je, ze moc dobre vi, co to je a k cemu to slouzi..davame curat plysaky, ja dokonce beru potaji strikacku s vodou a vypada to, ze curaji doopravdy:-D on pak vzdy vezme nocnicek a jde ho vylit do zachodu. Desne se mu to libi, ale sam nechce..ale zatim teda jeste mame cas..snad k tomu brzy dospeje..
Btw. sedatko na wc mame taky, ale tam si nesedne uz vubec, asi se boji..nevim..pritom u nas to vidi, my se na zachode nezavirame a chodi s nami a vždycky rika, co delame…ale sam nechce no :-/ jinak na nocnik si vesele seda, ale jen oblecenej. Jak sundam kalhoty a plinu, tak neexistuje aby si sedl..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.5.15 17:13
@verulicek píše:
No já jsem malou učila od pěti měsíců na misku, byla to paráda, do plen jen čurala, půl roku měla plenky čisté, vždy po obědě jsem ji vysadila a paráda…Pak i přechod na normální nočník byl bez problémů. Umí čůrat i do záchodu nebo na trávu, nicméně sama si neřekne. Poslední dobou navíc míváme nehody (občas to přisuzuju rostoucím zubům), pravidelnost vymizela..nicméně kdykoliv ji posadím, dokáže tam být i 15 minut. Téměř vždy se vyčůrá, někdy i vykadí. Trochu mě deprimuje, že nehlásí…ani když se pokadí do plíny, v klidu si v tom rochní. Přitom když jí vybrblám při přebalování a zeptám se, kam se kaká, ukáže s jistotou na nočník. Plánuju přes léto nechat ji s tím holým zadkem. Je fakt, že ještě nechodí, tak to možná pak příjde samo..nicméně jsem čekala, že když to chápe, tak si na něj aspoň ukáže..když ne před nehodou, tak aspoň po ní..asi se budu smiřovat s tím, že mám doma čuníka :twisted:

Je nahodou supr, ze ti vydrzi hacat na nocnicku.. ti zavidim…rikat si, to uz se nauci;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze