Pryč s plenami
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pryč s plenami
Malý má skoro 20 měsíců, skoro nemluvíme. Ale když ho posadím na nočník, tak sice chvíli sedí, ale většinou se vyčůrá. Přestala jsem mu doma dávat plínku, jen na spaní, ale nevím jak mu vysvětlit aby naznačil, že se mu chce. A když už to udělá do kalhot, vysvětlit mu kam to patří a nechat ho v tom chvíli. Protože dnes mi 20 minut běhal mokrý a pos…ny a neměl žádný problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malá taky nemluví, když chtěla čůrat, tak se prostě postavila před nočník. Pak začala říkat kaká, teď už chodí sama. Ale trvalo to týdny a týdny. P
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě jsem jí dávala a připomínala a jednoho dne to naznačila sama. Chce to trpělivost, každému to dřív nebo později secvakne.. Jinak teda u nás byl po tom dvacátém měsíci obrovský bojkot, nechtěla se ani svléct, jekot, nosila si plínu a chtěla čůrat do ní. Tak jsem je na chvíli vrátila a zkusila to po pár týdnech a ejhle, stačilo pár dní a začala si říkat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to by bylo fajn. Máme ještě problém ten, že dost málo pije, takže je těžké odhadnout to čůrání. No a když se počůrá, tak by jste ho nechala v tom, nebo hned převlíct do suchého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala jsem klukovi návleky, delší triko a chodil si sám dle potřeby
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka no ještě v září (23 měsíců) čůrala klidně každých patnáct minut
Teď o dva měsíce později vydrží i dvě a půl hodiny. Já si myslím, že to se naučit nedá, k tomu musí sami dospět. Jinak teda malý to hrozně vadilo, ječela a sundavala si ty mokrý věci sama, takže nebylo reálné jí v tom nechat. Já jí chtěla odplínkovat v létě, ale jak píšu, v létě chodila a pak to začala totálně bojkotovat, takže se odplínkovala vlastně sama pár dní před druhýma narozeninama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas:
sebrala jsem mu pleny, cural do teplaku, tak jsem mu to vysvetlovala, hned prevlikala. Casto jsem se ho ptala, jestli nechce curat.
Koupili jsme schudky s prkynkem na zachod, to ho motivovalo. Po prvnim vycurani velka oslava, chvaleni, chlubeni, casem to zacal vychytavat. S uderem druhych narozenin uplne bez plen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka já naučila ani ne roční znakovat. Asi v roce mi byla nejmladší schopna sdělit znakem, že chce na záchod. A taky „hotovo“. A „šikulka“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roniii píše:
Dala jsem klukovi návleky, delší triko a chodil si sám dle potřeby
Taky tak. Časem si začal říkat „bobo“ nebo „nonik“ (nočník). Nicméně po tom 20. měsící se z ničeho nic šíleně rozmluvil, ted mu budou dva a řekne naprosto cokoliv, mluví ve větách.. takže nezoufej, ono to vyplyne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se dcera odplínkovala na etapy
1: čůrala na nočník, když měla nahatý zadek. Jak měla kalhotky, tepláky apod., tak si myslela že má plenu a čůrala kdekoliv (cca měsíc)
2: chodila na nočník i když byla oblečená, nicméně si před dosednutím gaťata nesundala, takže cedila skrz
(cca dva týdny)
3: Plínu má jen venku a na spaní (cca měsíc)
4: odmítá plenu na ven, takže jen na spaní…nehoda od té doby byla jen jedna..v autě v sedačce. Je to cca 14 dní, teď jsou holce dva roky a tři měsíce.
Jsem tedy příliš líná na to, abych dítěti hlídala čůrání, takže jsem vždy čekala, až to cvakne jim (dvě děti, kluk se odplenkoval přesně na dvou letech na den a o měsíc později i na noc)
Jo ještě…převlékala jsem hned s údivem (a úsměvem), že má mokré gaťky a že čůrání patří do nočníku. Žádnou tragedii jsem okolo nehrála. Kluk měl nehod snad jen pět, holka tedy víc ![]()
Příspěvek upraven 15.11.13 v 14:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky doufám, snažím se mu věci vysvětlovat a říkat, co a jak. Vím, že mi rozumí, ale sám ne a ne naznačit. Jednu dobu jako by hrčel, tak jsem poznala, že se mu chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý v únoru 3 roky taky nemluví, když chce na záchod šahá si přes kalhoty na pindíka, to už poznám. Jinak vysazuji prostě já, předtím než někam jdem, když příjdem domu, doma tak nějak průběžně… Málokdy se už počůrá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi jasné, že se to jednou naučí a pak se jen zasměju nad tím, že jsem to řešila, ale to určitě zase přijdou jiné problémy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka píše:
Je mi jasné, že se to jednou naučí a pak se jen zasměju nad tím, že jsem to řešila, ale to určitě zase přijdou jiné problémy
Jo tohle si říkám o mluvení už rok
Někdy je to s těmi dětmi fakt na palici… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit