Pryč s plenami
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Melody 4 píše:
Jo tohle si říkám o mluvení už rokNěkdy je to s těmi dětmi fakt na palici…
Na palici, to je slabé slovo. Jak se mi malý dnes pos..do slip, tak jsem ho umyla a padl na mě takový splín, že mě nic nebavilo a ani malého jsem vidět nechtěla. Pak jsem si uvědomila, že já musím dělat něco proto, aby to bylo lepší a že křik a plácání na dupu stejně k ničemu nevede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a když jim to sepne fakt ze dne na den, tak si pak říkáš, proč jsem to ty týdny předtím tak hrotila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka @Melody 4 vždycky bude co řešit a za pár let se tomu vždycky budeme smát ![]()
Kluk mi začal tak nějak mluvit až na čtyřech letech po té, co jsem si aktivně řekla o žádanku na logopedii. Nelíbí se mi, že to neřeší/neřeší/neřeší…prostě do pěti let času dost, jenže když má v šesti letech (pokud nemá odklad) nastoupit do první třídy, tak za rok se mluvit nenaučí
Teď mu bude 4,5 roku, mluví dost, rozumnět mu často není
a už mi ho chtěla doktorka zavřít do stacionáře, že by ho tam intenzivně zlogopedili a rychleji rozmluvili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše Kamka se odplenkovala v roce a půl v létě, jak běhala na zahradě nahatá, dvakrát si počůrala nohy, hysterický řev, potřetí běžela k nočníku, a mlátila nočníkem, krapet nám trvalo, než jsme pochopili, co chce, a během dvou dnů byla totálně bez plen. Tím, že si říká sama, není to trénované a vysazované, šlo to ráz naráz a přesně ví, kdy se jí chce.
Ale pomohly ty počůraný nohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se kluk odplenoval ze dne na den v 26 měsících sám od sebe. Předtím jsem se všemožně s různými přestávkami snažila, bylo to akorát na nic, kluk to bojkotoval, řval, my jsme čekali druhé, tak jsme to pak utnula, nechala ho na pokoji a udělala jsem nejlíp, jak jsem mohla. Přišlo to úplně samo ze dne na den, bez pleny byl na spaní i na ven ihned, zkrátka úplně, ušetřila jsem si pročůranou zem i kalhoty a hlavně nervy i spoustu času. Nevysazovala jsem, neptala se… jakmile chtěl na záchod, přišel a bylo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka Já dneska už taky měla výbuch, říkám mu dojdi si pro boty a on si ukáže na nos
Na něco se ho ptám on mi odkývne že ano a pak to nechce…
Máš pravdu tohle není řešení, ale když se to tak nakumuluje, člověk toho má někdy až pokrk. Tak trochu mě uklidnuje, že v tom nejsem sama. ![]()
@Kakika Koukám, že jsi si taky užila, my už na logopedii chodíme přes půl roku a fakt zlepšení, sice neřekne půl slova, ale aspon ta pasivní slovní zásoba je mnohem lepší, ted nově začal kývat ano nebo ne na to když se ho ptám, ale někdy si tak říkám, že vůbec neví na co odpovídá.
Omlouvám se za OT, dneska to na mě nějak padlo a fakt mám někdy chut přetrhnout ho jak hada.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika píše:
U nás se dcera odplínkovala na etapy
1: čůrala na nočník, když měla nahatý zadek. Jak měla kalhotky, tepláky apod., tak si myslela že má plenu a čůrala kdekoliv (cca měsíc)
2: chodila na nočník i když byla oblečená, nicméně si před dosednutím gaťata nesundala, takže cedila skrz(cca dva týdny)
3: Plínu má jen venku a na spaní (cca měsíc)
4: odmítá plenu na ven, takže jen na spaní…nehoda od té doby byla jen jedna..v autě v sedačce. Je to cca 14 dní, teď jsou holce dva roky a tři měsíce.Jsem tedy příliš líná na to, abych dítěti hlídala čůrání, takže jsem vždy čekala, až to cvakne jim (dvě děti, kluk se odplenkoval přesně na dvou letech na den a o měsíc později i na noc)
Jo ještě…převlékala jsem hned s údivem (a úsměvem), že má mokré gaťky a že čůrání patří do nočníku. Žádnou tragedii jsem okolo nehrála. Kluk měl nehod snad jen pět, holka tedy víc
Příspěvek upraven 15.11.13 v 14:03
u nás to s holkou začalo od bodu 5, nechtěla plínu na noc a dokud jí neservala, tak nausla.
lepší bylo, když měla kalhoty, jak byla bez kalhot, myslela si, že může čurat kdekoli jako na zahradě, kde v létě nahá běhala.
jinak u kluka stejně. nejlepší bez kalhot, pomalu doma, pak i venku, nakonec i na noc.
a mluvení - holka se odplínovala v době, kdy téměř nemluvila. EE není zas takový problém naučit. Kluk zase znakoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melody 4 taky mám takové dny. Minulý týden jsem měla mega depku, protože mi jedna doktorka z mého dítěte udělala během chvilky ubohého invalidního chudinku
Začla na mě mluvit sprostě (to je můj výraz pro ty diagnozy co z ní padali
) a zakončila to tím, ať zvážím umístění do stacionáře, že mu tam můžou pomoct. O týden později jsem zjistila, že to tak hrozné není, takže očividně potřebuje zaplnit místo ve stacionáři dítětem, se kterým by neměli zas tak moc práce (je sebeobslužný, komunikující, šikovný) a kvůli své potřebě by ho vytrhli z kolektivu školky, kam chodí teprve od září ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše teda už celkem mluví - 25 měsíců, na nočník začala tak nějak sama od 22 měsíců. Prvně říkala čí, kakaní nehrozilo… pak se zase sekla a teď chodí úplně sama. Ale vyloženě si neřekne, takže venku se pořád ptám a sem tam zkusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit