Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nevim tedy a doma Ti pomuze, aby jsi ten cas na nej mela?
Nejdriv Ti snad mel tohle rici a ne psat nejake jine Lasko ![]()
Asi bych ocenila, že ti narovinu řekl, co ho trápí a chce to s tebou řešit. Spousta párů si tohle mezi sebou neřekne a vztah na to dojede. Zkuste si navzájem vyjít vstříc a dál si říkat, co potřebujete jinak, aby to pro Vás oba fungovalo - a ono bude.
Je to vůl. My čekáme třetí dítě a kdyby pokaždé manžel dělál ze sebe vola jen proto že nemá mou pozornost tak nevim teda už bysme spolu nebyli.
Vždyt máte jen jedno dítě a to není žádná práce. Měl by ti pomoct a ne začit balit kámošku. Pěkně ho srovnej a tem kecům že jí nechce nevěř vždyt je to proti logice. Jste asi hodně mladí že?
Já jen nechápu, proč se obviňuješ ty a sypeš si popel na hlavu. Staráš se o dítě a on se chová jako malý kluk. Tak mi přijde, že si necháš vnutit pocit viny. Za to přeci nemůžeš jen ty
![]()
Mne muž taky nijak „nemucká“ a nepřemýšlím o nevěře. Na druhou stranu mi nevyčítá, že se věnuju víc dětem než jemu. My máme vztah založený převážně na přátelství a někdy jsem fakt ráda ![]()
Řekl ti to dobře, a věř, že spousta mužů to cítí stejně jako ten tvůj. Vem si na druhou starnu, kdyby on měl dejme tomu spoustu práce a chodil by domů pozdě, tebe si nevšímal, nemluvil s tebou, taky by tě to štvalo. Musíš si najít čas i na něj. jste rodina, a to znamená DITE, TY A ON. Všichni by měli mít stejně, jen prtě o něco víc péče, ale lásky vždy stejně, i když každý v jiné podobě. Nezanedbávej ho, tobě by se taky nelíbilo.
Ty uz jsi zkusena vid? Nehod situaci kdyz neznas okolnosti. Vzdycky je treba znat pravdu z obou stran A uplne nesnasim kdyz nekdo opovrhuje nekym jen proto ze je mladej. Mladej = blbej jo?
Příspěvek upraven 22.06.12 v 17:03
Z moji zkusenosti vim, ze jakmile s mojim travim min casu, tak se vzdalujem a pak mame tezsi obdobi, takze uz si na to davam pozor a travim s nim hodne casu. Urcite mas zaber s malou, ale nemohl by ti treba s necim pomoct??? My spolu varime ( ja varim a manzel u toho sedi a kinicuje
) nebo ja zehlim a on uklada do skrinek a u toho vseho si vykladame. My teda mimco tepr cekame, ale vy spolu muzete i koupat, cist pohadky a tak
proste kdyz na neho nemas cas kvuli male a ani si ho udelat nemuzes (babicky nebo spolehlive kamaradky;) tak ho musis zapojit do toho, co se deje.
Na druhou stranu 5 mesicu (i tezkych) je dost kratky cas na to, aby on takhle ‚blbnul‘, to je divne, mel by se dat dohromady a byt hlava rodiny, ne ufnukanek!!
A jeste jedna vec… Jak si na to prisla
neprolezla si mu neco??? ![]()
Mě se teda hodně nelíbí fakt, že ti řekl, že pokud mu nedáš důvod, tak z toho nic víc nebude, žádná nevěra…je to snad možné??? Jako dokážu pochopit, že se chlap cítí odstrčený…ale v podstatě ti řekl, že až s ní začne spát, tak to bude tvoje vina!!! ![]()
Hlavně to nenechávěj vyšumět. Todle musíte řešit oba bez výčitek. Hlavně neobviňuj jen sebe.
Tohle je proste tezky, precist si to muze holka vsude, ze by nemela zanedbavat ani novopecenyho tatinka, takze bez viny neni v tomto nikdo… Rozhodne souhlasim s tim, ze by se mela ve vasem pripade zlepsit komunikace, protoze ty mas praci s ditetem a jestli on touzi po lasce, tak si o ni taky ma rict a ne si o ni rovnou psat jine… To, ze po „kamaradce“ nic nechce je dost mozny, klidne bych mu to verila, ale uz to, ze se obraci na jinou by mi vadilo at jde o sex nebo ne, nejdriv ma jit za Tebou… Na Tvuj dotaz kazdopadne odpovidam BOJOVAT, protoze jste na zacatku a staci na tomhle zapracovat a bude to zase fajn, vsechno je o komunikaci, holt jestli chce, abys ho pohladila po tvari, tak proto taky musi neco udelat a ne, abys litala kolem decka a pak mu dala jeste masaz zad, to je jasny
komunikace je zaklad, tak se snazte udelat si na ten pokec cas, hodne se tim da vyresit.
Ahoj zakladatelko,
můj názor je takový, že bych si ověřila nejdříve jeho tvrzení. Z vlastní zkušenosti jsem totiž kdysi na obhajobu mého muže slyšela obdobnou verzi. Jenže já do řešení šla hned po hlavě
, což byla chyba a on si od té doby dával pozor. Takže dnes už bych to neřešila s horkou hlavou, ale dala bych mu najevo, že pokud se cítil být osamocen, odstrkován nebo bůh ví co všechno, měl především začít to řešit tam, kde se to uvařilo… ale tedy budiž. Ale byla bych na pozoru.
Nechci sýčkovat, ale nedej bože, aby se v tomto citlivém období neobjevila nějaká spřízněná duše někde blíž.
@elis_an3 píše:
Mě se teda hodně nelíbí fakt, že ti řekl, že pokud mu nedáš důvod, tak z toho nic víc nebude, žádná nevěra…je to snad možné??? Jako dokážu pochopit, že se chlap cítí odstrčený…ale v podstatě ti řekl, že až s ní začne spát, tak to bude tvoje vina!!!
Todle se mi taky nelíbí ![]()
Měl si o tom s Tebou promluvit dřív, než si začal s někým psát
Ale chápu, že mu něco chybí. Musíte oba na tom zapracovat. Obejmout ho, nebo mu dát pusu zabere pár sekund, jde jen o to, vzpomenout si na to. Ono takový obyčejný objetí může dělat divy. Nabije vás to pozitivní energií, láskou…
Me je 25,priteli 26.Obvinuju se proto, protoze vim kdych se takhle chovala ja, tak na jeho miste udelam mozna to samy..Taky me mrzi, ze treba zacinana mysli na nekoho jinyho, ale on to proste vyvraci, ze tohle nic neznamena..Vim, ze mame krizi, ale rada bych to nejak zachranila jestli to bude v nasich silach.
Holky rada bych znala Vas nazor jestli se to treba i nektere z Vas stalo a zvladly jste z toho vybruslit..

S partnerem jsme 3 roky a mame 5 mesicni holcicku..Byli jsme spolu stastni atd…vsechno v pohode.
Samozrejme po porodu se toho hodne zmenilo..Ja jsem si ho prestala tolik vsimat, ale ne, ze bych nechtela jen neni cas. Porad ho miluju a myslim, ze me on taky.
Vcera jsme zjistila jak si pise se svoji kamaradkou kterou oslovuje lasko..
Kdyz jsem se ho na to ptala vysvetlil mi to takto..
Od te doby co se mala narodila se citi odstrceny jako by mi byl na obtiz. Vubec ho neobejmu, nedam mu pusu nic..Jen se porad hadame, tak hledal mile slova nekde jinde..Rikal, ze s ni nic mit nechce a chce byt se mnou, ale ze se nas vztah musi zmenit a on potrebuje vice citit moji lasku a pritomnost..
Ja ho na jednu stranu chapu a i se divim, ze uz si davno nenasel jinou, ale takhle to resit..No mozna lepsi nez neverou..Ted jsme se opravdu 14 dni jen a jen hadali a skoro jsme si nemohli prijit na jmeno a proto ji to prej napsal. Ona je starsi nez on a ma 3 deti, ale to neni asi rozhodujici..Rikal mi, ze jsem mu tech 14 dni chybela, ze me nemohl obejmout..pry chtel citit moji pritomnost. A tohle napsal, tak trochu ze zoufalstvi.
Co mam ted delat zapomenout na to a zkusit to vsechno napravit nebo ho nechat?
Nerada bych aby se mezi nimi delo neco vic..On mi rikal, ze jestli mu nedam pricinu, tak se nic nestane, ze to zalezi i na me..
Ona neni ze stejneho mesta, tak ze se nestykaji to vim 100% a taky ji nevidel asi 8 let.
Snad to chapete, je to zmatene co tady pisu…
Poradite nekdo co dal?
Stydim se za to tak ze radsi anonymne