Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, to tedy nemám u mimina takového psa, protože u něj nemá co dělat. Takovou obludu, navíc „divokou“ (trochu to ve mě evokuje nezvládnutou) bych k dítěti nepustila.
A ty jsi v dobe porizeni psa nevedela, ze budete mit jednou dite..?
A „dat ho pryc“, to jako utratit? Nebo mas pocit, ze na 1,5 lete pitbuly se stoji fronty…?
Rodina se psem funguje uplne stejne, jako driv. Nevim, proc by se melo prichodem ditete neco menit. Pokud chtel psa hlavne chlap, at se o nej stara a dostatecne ho venku kazdy den unavi.
Nevim kolik mate casu do narozeni potomka, ale urcite by bylo potreba zapracovat na vychove psa, co si budeme povídat, hodne se u toho naucite a bude se vam to hodit i pri vychove ditete
znam rodinu kde maji neposlusneho am. pitbula, a je to desna strela. Porizovali si ho take pred detmi, a nastesti teda bez problemu, co se fyzickeho napadeni tyce. Moje nejoblibenejsi plemeno to teda neni, ale psa bych se nezbavovala. Pokud budes mit strach, vzdy se da vymyslet jak psa a dite oddelit-jina místnost, ohrádka, dverni zábrana atd. atd.
@Anonymní píše:
Ahojky maminky čekáme miminkoa máme psa amerického pitbula, je hodný, ale divoký, je mu rok a půl. Rodina říká, ať jo dáme raději pryč, já bych to i udělala, ale chlap nechce. Tak se chci zeptat, jestli máte u miminek některá takového psa a jak to řešíte? Nemáte strach, já z toho jsem popravdě nervózní, asi hormony
![]()
.
No to je paráda a ta legrace haha hormony
. To jste jako nevěděli, že budete mít jednou dítě? Tohle miluju, fakt. Je to mladý pes no, musí se vybít. Plno lidí má tyto psy u dětí, je to úplně normální. Akorát musíte se psem pracovat a hlavně vybít mu energii, o nic jiného nejde. My máme dva takové psy a nedovedu si představit, že by měli jít pryč. V životě ne! A další věc je, že udat dospělého byť mladého psa tohohle plemene je nadlidský výkon, myslím dobře udat, nějaký feťák by se asi našel. Měli by jste se začít chovat zodpovědně, když jste ho k sobě jednou dobrovolně připoutali.
Ahoj mám 4 leteho staforda a teď 2 měsíční miminko
psa jsem si porizovala jako mazlíčka a člena rodiny, počítala jsem s tím že jednou bude miminko. Popravde je to nejlepší chůva co může bejt
když malý pláče hned běží k postýlce a hned běží zamnou. Psa bych rozhodně pryč nedala, je to moje druhý dítě
a i když ho miluji a věřím mu určitě ho nenechávám bez dohledu přeci jen je to pes a nikdy nevíš. Pokud si na mimco od mala zvykne nevidím problém. I nas pes je raketa ale co se týče malého už pochopil že nemůže lítat jak das.;) musíš sama vědět co od psa můžeš čekat přeji hezké časy:) a hlavně klid.
a ještě jed a věc nás pes chodí na cvičák a na obrany
takže energii si vybije tam doma se pomazlime a skoro o něm nevíme je zlatý.
@terien já mám Teda tuhle obludu doma jak ty píšeš;) a mám ji vycvicenou, a představ si že ta obluda ví kde má místo a já jako zodpovědný člověk psa nikdy nenechavam samotnyho u mimca. jinak ta obluda je skvělý parťák už 4 roky a určitě bych ho pryc nedala.:) ale kolikrát jsou vetsi obludy lidi než nějaký mazlíček;D ![]()
Tady mě děsí jedna věc - člověk, co si pořídí bojové plemeno (a vlastně jakékoliv jiné větší plemeno) by o výchově psa a o plemeni měl něco vědět. Říkám pořád, že na psy tohoto typu na být „zbrojní průkaz“. Ty jsi jasným důkazem. Pořídíš si psa, výchova kdoví jaká (i když chápu, že pes puberťák je asi vždy divoký), plemeno které se bojíš dát k dítěti. A za rok otěhotníš. ![]()
Ten pes za to ale nemůže, takže se zaridte tak, ať ho můžete mít, ale neohrozí dítě.
Taky máme psa, velkého (ne bojového). Dítě ještě ani necekame. Ale už když jsme ho pořizovali, jsme vybírali tak, aby se plemeno jednou k dětem „hodilo“. A taky se s dětmi přátel a příbuzných vida od štěněte, aby byl zvyklý - miluje je.
Miminko nemám, ale jsem si naprosto jistá, že až jednou budu mít tak s tím nebude žádný problém. Nás Staford by neublížil ani mouše, vše záleží na výchově. Pokud jde ale o nevybitou energií psa, tak lze počítat s tím, že hyperaktivní nezůstane klidně i dalších 10 let. Jednoduše řečeno, tyhle plemena potřebují velký energetický výdej, tak musíš počítat, že s kočárkem a se psem budete na procházkách hodně často, proto doufám že tě na vodítku netahá
, jinak to bude těžký.
PS: Lidi tohle nejsou vobludy, jsou to největší zlatíčka a děti milují.
Já bych se teda víc bála mít dítě když bych měla čivavu nebo jezevčíka.
Páč jsou to žárlivé a uštěkané,,bestie".
@Anonymní píše:
Tady mě děsí jedna věc - člověk, co si pořídí bojové plemeno (a vlastně jakékoliv jiné větší plemeno) by o výchově psa a o plemeni měl něco vědět. Říkám pořád, že na psy tohoto typu na být „zbrojní průkaz“. Ty jsi jasným důkazem. Pořídíš si psa, výchova kdoví jaká (i když chápu, že pes puberťák je asi vždy divoký), plemeno které se bojíš dát k dítěti. A za rok otěhotníš.![]()
Ten pes za to ale nemůže, takže se zaridte tak, ať ho můžete mít, ale neohrozí dítě.
Taky máme psa, velkého (ne bojového). Dítě ještě ani necekame. Ale už když jsme ho pořizovali, jsme vybírali tak, aby se plemeno jednou k dětem „hodilo“. A taky se s dětmi přátel a příbuzných vida od štěněte, aby byl zvyklý - miluje je.
Bojové plemeno to sice je, ale nebojuje proti lidem, nýbrž proti jiným psům
.
@Anonymní píše:
Ahojky maminky čekáme miminkoa máme psa amerického pitbula, je hodný, ale divoký, je mu rok a půl. Rodina říká, ať jo dáme raději pryč, já bych to i udělala, ale chlap nechce. Tak se chci zeptat, jestli máte u miminek některá takového psa a jak to řešíte? Nemáte strach, já z toho jsem popravdě nervózní, asi hormony
![]()
.
Prosím tě, na jaké planetě bydlíš? Ty nepotkavas rodiny se psy? Fakt žasnu. Hormony? Tak hlavně, že máš nač tu hloupost svedeš. Neskutečné…
No… nejradši mám ráda lidi, kteří na mě venku řvou,,nebojte se, on je hodný,, a jejich čokl běží bez vodítka přímo na nás… dělám ve zdravotnictví, u dětí a pokousané/zavalené děti 50 kg mazlíčkem nejsou vyjímkou a hlavně jsou velkým překvapením majitelů… takže jak už psaly holky výše. cvičit, pravidelně se mu věnovat a já teda stran svých zkušeností bych pořídila ohrádku - pokud psa máte doma. ani to nemusí myslet zle, ale skočí na dítě a máte neštěstí… byla bych z toho na nervy.
@TeriTerinel píše:
Miminko nemám, ale jsem si naprosto jistá, že až jednou budu mít tak s tím nebude žádný problém. Nás Staford by neublížil ani mouše, vše záleží na výchově. Pokud jde ale o nevybitou energií psa, tak lze počítat s tím, že hyperaktivní nezůstane klidně i dalších 10 let. Jednoduše řečeno, tyhle plemena potřebují velký energetický výdej, tak musíš počítat, že s kočárkem a se psem budete na procházkách hodně často, proto doufám že tě na vodítku netahá, jinak to bude těžký.
PS: Lidi tohle nejsou vobludy, jsou to největší zlatíčka a děti milují.Já bych se teda víc bála mít dítě když bych měla čivavu nebo jezevčíka.
Páč jsou to žárlivé a uštěkané,,bestie".
Souhlasím, babička měla jorkšíra, v životě jsem se žádného psa tak nebála
byl protivnej, pořád vrčel, štěkal pomalu pokaždé když se někdo pohnul, no hrůza
teda nevim jestli to bylo výchovou ale babička na něj byla hodná, žádné povely jako sedni, lehni atd. ho sice neučila. Ale to přece není důvod aby byl takovej ![]()
@Anonymní píše:
![]()
.
Bojové plemeno neexistuje. ![]()
A víš co? Dej pryč děcko…
Nechápu proč jste si psa pořizovali. A zvlášť takového, kterého nedokážete zvládnout ![]()
Jak se pes chová je jen důsledek vaší výchovy.
Tak hlavne bull psi nesmi ublizit lidem ( narazim na tu obludu ). Vetsinou posahanou povahu maji krizenci a pes bez PP. Driv, kdyz byly legalni psi zapasy, tak pes, co se ohnal po cloveku, sel s chovu ven, nebo ho rovnou utratili. Ze je divokej? Je to terier. Co s nim delate za praci? Sport?
Ahojky maminky čekáme miminko
a máme psa amerického pitbula, je hodný, ale divoký, je mu rok a půl. Rodina říká, ať jo dáme raději pryč, já bych to i udělala, ale chlap nechce. Tak se chci zeptat, jestli máte u miminek některá takového psa a jak to řešíte? Nemáte strach, já z toho jsem popravdě nervózní, asi hormony
.