Problémy se zdravím mazlíčka

Anonymní
4.10.21 10:08

Problémy se zdravím mazlíčka

Prosím o zachování anonymu.
Krásné dopoledne, milé dámy.
Obracím se na Vás s otázkou. Týká se to našeho pejska. Je to fenka a má 13 let.
Už asi měsíc bojujeme s jejími zdravotními problémy. Napíšu Vám to chronologicky…

Už asi 3 roky měla na mléčné žláze výrůstky, malé nádory. Bylo to relativně v klidu, ale během půl roku jí to vyrostlo docela prudce a měla to velké do dlaně.
Od září jí bříško začíná červenat a kolem těch mléčných žláz se jí dělají takové strupy. Má to červené a na tom strupy. Leze jí to kolem té jedné žlázy, roztáhlo se to ke druhé a na třetí ukáže má nějaký vnější výrůstek.
Otekla jí zadní nožička, má ji dvojnásobně velkou jako tu první.
Doktor jí dával Furon na odvodnění a poté antibiotickou injekci. To bříško je podle něj jednak falešná březost a jednak nádor, ale nevíme, zda je zhoubný. Nechceme to ani vědět, nechceme ji trápit histologií. Sám doktor to nedoporučuje.
Pokud jí dá injekci, pejsek se zlepší. Ale když ji nemá, kolikrát pejsek ani sám nevyjde schody. Zlepšení je bohužel jenom dočasné…
Chodí, žere, pije, ale bohužel den ode dne slábne, hůře dýchá. Chuť k životu tam je, pejsek bojuje.
Na ty nožičky už nezabírají ani antibiotika, nic…
Pokud by se stalo, že by se pejsek už na nožičky nemohl postavit, znamenalo by to konec…
Sám doktor to říkal…
Doma se připravujeme i na tuto variantu, ale přesto věřím, že by možná existovala možnost, aby se z toho pejsek dostal…
Z antibiotik se jí udělala i vyrážka, ale to už naštěstí mizí.
Doufám, že nikdo nemá podobnou zkušenost, ale přesto bych byla ráda, pokud by někdo neměl nějaký tip, jak bychom mohli pejskovi pomoci.
Sama nechci, aby se trápila…
Moc Vám děkuji za Vaše názory, budu ráda.
Přeji hezký zbytek dne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.10.21 10:26
@Anonymní píše:
Pokud by se stalo, že by se pejsek už na nožičky nemohl postavit, znamenalo by to konec…
Sám doktor to říkal…
Doma se připravujeme i na tuto variantu, ale přesto věřím, že by možná existovala možnost, aby se z toho pejsek dostal…

My dáváme na nohy Alavis 5 a Taky se bojím toho, že se jednou nám nepostaví nohy.

Ale abych jsem trochu poradila. Nám doktor řekl utratit, pes se trápí a díval se na nás docela divně, když jsme odmítly a psa vzaly domů.
Psovi bylo 9 let a podle doktora měl agresivní rakovinu a selhávání ledvin. Nežral, nepil, nežil oproti tomu jak žil předtím a žije teď.
Doma jsem mu co 15 min zkoušela dát vodu, veškeré druhy jídla co existuje pro psa i pro lidí, bylo to jedno a našly jsme a to POMOHLO EPAM 24
Těch epamu je hodně a každý je na něco musíš najít ten co by pomohl vám https://www.epam.eu/cs/?…
Hodnoty ledvin se spravily rychlostí blesku. Pes ožil, začal žrát, zajímat se o nás… A my jsme poté zjistily, že pes neměl rakovinu jak si doktor myslel, ale otravu. Je tady s námi od té doby 4 roky
Taky jsem dávala konopné kapky, ale bohužel jen ty co jsem našla v lékárně čisté s cbd domácí výroba jsem nenašla

• Citovat
  • Upravit
7257
4.10.21 11:07

A ty nadory se operovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 11:08
@jannina1 píše:
A ty nadory se operovaly?

Nene, nechceme pejska trápit.

• Citovat
  • Upravit
7257
4.10.21 11:12

Tak pokud to ma takhle velke, tak by ji operace ulevila, ale nejsem doktor.
Krevni testy a moč ma v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
4.10.21 11:15
@Anonymní píše:
Nene, nechceme pejska trápit.

Já nechci být zla, ale díky tomu že jste to neudělali dokud jste mohli a nekastrovali jste (zároveň s odstraněním mléčné žlázy), je to teď horší.

Člověk se toho zásahu bojí, ale i starší holky se z toho otřepou rychle. Naše byla unavenější v den operace a druhý den.. pak jen zjistila, že tvářit se zmučeně je zaručený přísun šunky, tak jsme hru na chudinku hrály spolu. Když jsem se nedívala tak si spokojeně vykračovala a hopsala, jinak to byl zmučený pejsek po operaci, zvláště když jsem kontrolovala jizvu.

Píšu to pro ostatní aby se toho nebáli, má to smysl a na stáří to tomu psovi pomůže.

Co poradit tobě nevím, snad jen dalšího veta a další názor, víc hlav víc ví a držím palce ať se chlupáčka netrápí.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
4.10.21 11:16
@jannina1 píše:

Tam je několik zásad od určité velikosti už to raději neoperují, do určité velikosti také ne. Je prostě jen nějaké rozmezí kdy to má přínos. (Říkali tři veterináři)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 11:35
@jannina1 píše:

Má špatné jaterní testy.

• Citovat
  • Upravit
15943
4.10.21 15:56

Měla jsem fenku jezevčíka a ta byla na operaci s nádorem na mléčné zlaze ve 12letech. Vyoperovali ji komplet mléčné zlazy, vykastrovali, zila potom dalších 5let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný