Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky se mi tvoří
Když je nejhůř pomůže černá mast. Je to otravné a nepříjemné. Tvoří se mi v oblasti bikin, nejčastěji po holení ![]()
a můžu se zeptat kolik jsi jich už přibližně měla za tento rok? já 4, přijde mě že je to nějaký častý, pak to léčím dva měsíce
ta černá mast je volně prodejná?
http://www.docsimon.cz/…xyl-mast-30g
Jmenuje se to takhle ![]()
Tak 3-4 jsem měla. Nejhorší jsem měla před léty. 20cm ohraničený horký kolo na stehně ,tvrdou bulku uprostřed. To už jsem myslela, že budu muset k dr. Ale tahle mast mi pomohla ![]()
Ahoj, tak s tím ti neporadím. Jenom mě zarazilo, že píšeš, „sedět dvě hodiny s prckem v čekárně“ Nevím odkud jsi, ale mám tu zkušenost, že mě nikde /samozřejmě, pokud to nebylo dětský/ nenechaly s mimčem sedět mezi nemocnýma. Pokud jsem si nebyla jistá, jak to tam chodí, zavolala jsem si tam a na rovinu řekla, že mám ten a ten problém, ale mám malý mimčo a nemám hlídání. Pokaždý mi sestřička řekla, že mám přijít v tolik a tolik a zaklepat na ně, že mě hned vezmou. Vzala jsem ji za to nějakou drobnost /kafe, čokoládu, mandarinky…/ Mamča dělá na chir. ambulanci a když přijdou s malým dítětem, berou je přednostně.
Černá mast se jmenuje Ichtoxyl, nebo Višňovského mast, je to řídké ve sklenici, namíchané v lékárně, ale taky super. Smrdí to jak pneumatiky. Vytahuje hnis. Střídala jsem to s Framykoinem. Bylo by dobré nechat udělat kultivaci, stěr, co tam je za mikroorganismy, jestli nejsou potřeba celková antibiotika. Mám taky hodně zkušeností, je to bolestivé,ale tyhle dvě masti hnis vytáhnou krásně.
už jsem z toho fakt na prášky, ta kultivace už mě napadla, ale stejně by mě teď kdejaký ATB nedali když kojím, pořád si říkám, že až nebudu kojit tak mě snad na to něco dají
jinak minule jsem volala na kožní a že mám dítě a přijedu s ním, objednali mě na čas a co myslíte? seděla jsem stejně v čekárně a čekala až na mě přijde řada-dítě nedítě, objednání neobjednání
takže doufám že to zase zvládnu vyléčit doma, ale štve mě to fest
ahoj, máte taky někdo ten problém? jak s nimi bojujete? mě se momentálně udělali 2, asi jak kojím tak jsem oslabená a snadněji se tvoří.bohužel na lítání po doktorech nemám čas, nějak si nedovedu představit jít s 5měsíčním prckem na kožní a na chirdu na čištění a lítat tam několikrát do týdne a pokaždý tam sedět minimálně 2 hodinyv čekárně.hlídání nemám a dovolenou si kvůli tomu manžel brát obden nemůže čím léčíte, jak moc na to trpíte,…
já mažu framykoinem, potírám alpou a polysanem, který mě dali na kožním před měsícem(víc se tam semnou nezabývali, nic jinýho prý nemůžu když kojím)