Bolavé klouby u psa - NO

323
28.11.15 10:06

Bolavé klouby u psa-NO

Kdo máte zkušenosti, co nejlépe zabírá psovi na bolavé klouby? Máme osmiletou fenu NO (na jaře jí bude 9) a už tak 3 roky má problém s bolavými klouby, spíš přední packy, zadní ne. Dáváme Arthronis v půlročních fázích (4 měsíce, 2 pauza a zase) ale přijde mi, že by to asi chtělo nějakou změnu, jenže ty přípravky mi připadají všechny na jedno brdo. Vyčetla jsem, že se může dát aspirin ale teda nevím nevím…taky jsem vyčetla že někdo dává lidský Proenzi, taky :nevim: S čím máte nejlepší zkušenost? Teď zrovna má pauzu, chtěla jsem koupit jen ten Arthronis acute, ten je na bolest, ale chci asi zkusit něco jinýho, ale nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
203
28.11.15 10:17

Ahoj, mám hodně ortopedicky nemocného pejska a za ta léta to máme hodně vymakané a vyzkoušené. Nejlepší co já osobně můžu poradit je dávat sirup Aptus Aptoflex a želé Geloren (dohromady, vyšší dávky a bez pauz), držet v teple (super pořídit obleček a pelech Back on Track), jednou za rok injekčně do žíly kůru Bonharenu a nebát se když jsou opravdu bolesti dát analgetika (Rimadyl, Trocoxil a zároveň podávat třeba ostropestřec na játra) nemá smysl zbytečně trápit pejska bolestmi. No a pak samozřejmě velice doporučuji kvalitní fyzioterapeutickou péči, bez ní by to u nás nešlo. V případně zájmu dám ráda do SZ kontakty na naše terapeuty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.11.15 10:28

Ten sirup je ale jen výživa, já teď potřebuju akutně něco na bolest, našla jsem ještě Alavis Celadrin nabo Alavis Single, to je na bolest tak přemýšlím, že zkusím to :think: Asi je to všechno o zkoušení. Ta analgetika jsou volně dostupná nebo jen u veterináře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.11.15 10:32

V Alavisu sice je MSMko, ale třeba jinde to je zákazané jako rakovinotvorné, svému psovi bych to nedala. Je lepší kvalitní výživa (vše i v obyčejné kloubce taky ovlivňuje bolest) a třeba ten Trocoxil, dává se jedna tableta měsíčně a je to vyloženě jen proti bolesti. Nepochopila jsem z příspěvku, kde s úplně obyčejnými chondry ještě dáváte pauzu, že hledáte něco jen proti bolesti. Analgetika samozřejmě jen u veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.11.15 10:38

U toho Arthtonisu se má po 4 měsících dělat pauza 2 měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.11.15 10:46

Když má pes problémy s klouby nikdy nemůže zůstat bez kloubní výživy (můj názor)… Prostě my dáváme x let nonstop a neumím si představit vysadit. I když koukám, že v Arthronisu je taky MSMko, takže proto asi tam ty pauzy píšou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.11.15 10:47

No píšou tam, že při dlouhotrvajících potížích bez pauzy, ale dr. nám radila ty pauzy dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.11.15 10:52

Já nejsem doktor, píšu jen svoje zkušenosti, ale paní doktorku upřímně nechápu. Jakou má fena přesnou diagnózu? Taky jsou dobré přípravky z dromy.cz Ale to spíš doplňkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
28.11.15 11:51

Jednoznačně Trocoxil. Pejsem měl nejhorší stupeň dysplazie a arthrózy a bez bolestí žil dalších 5 let a to jen díky tomuhle. Je to tedy drahé, asi 800 Kč na měsíc, ale je to jen jedna tabletka, tu pes polkne, dostane se to do krve a měsíc to v ní vydrží. Mírní zánět a tím i bolest. Super věc.

• Citovat
  • Upravit
218
28.11.15 11:51

Mám křížence labradora s pitem, velký a mohutny - 45 kg, s klouby na předních měl problémy poslední 2 roky, vyzkoušela jsem kde co, na akutní bolest nám pomohl Rimadyl a kulhani nás úplně zbavil Apto-flex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
28.11.15 11:56
@kapuletka píše:
Ten sirup je ale jen výživa, já teď potřebuju akutně něco na bolest, našla jsem ještě Alavis Celadrin nabo Alavis Single, to je na bolest tak přemýšlím, že zkusím to :think: Asi je to všechno o zkoušení. Ta analgetika jsou volně dostupná nebo jen u veterináře?

Na dlouhodobé podávání jsou analgetika Recoxa. Pejsek už lepší nebude, takže jde o to, aby byl ten zbývající kus života co nejvíc kvalitní a bez bolesti. Dává se denně 1 tabletka. Je to na předpis, ale je to lidský lék. Zkus svého veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
29.11.15 19:29

Děkuju všem za rady, zajdem se ještě poradit s veter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
29.11.15 19:32
@kapuletka píše:
Děkuju všem za rady, zajdem se ještě poradit s veter.

Ten Trocoxil mi psa zachránil. Ve dvou letech řekli, že se nedožije čtyřech. No a dožil se 7,5 roku a to neodešel za Duhový most kvůli kloubům…měl jiný problém.

• Citovat
  • Upravit
1686
3.12.15 18:28

Ahoj holky, mohla by mi některá z Vás poradit nějaký přírodní produkt pro psa s DKK. Máme boxera (4 roky) a při vstávání jde vidět, že ho to bolí a musí to rozchodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.12.15 18:38
@Avocadka píše:
V Alavisu sice je MSMko, ale třeba jinde to je zákazané jako rakovinotvorné, svému psovi bych to nedala. Je lepší kvalitní výživa (vše i v obyčejné kloubce taky ovlivňuje bolest) a třeba ten Trocoxil, dává se jedna tableta měsíčně a je to vyloženě jen proti bolesti. Nepochopila jsem z příspěvku, kde s úplně obyčejnými chondry ještě dáváte pauzu, že hledáte něco jen proti bolesti. Analgetika samozřejmě jen u veterináře.

MSM je rakovinotvorné? Máš prosím odkaz na tuto zprávu? Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný