Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky:) čím krmite svoje kočičí mazlíčky? Ja mam půlročního Maina, granule dávám pro plan od puriny, a z konzerv mu moc chutnají ty od naturals food, ale jsou dost drahé, na denodeni krmeni to není tak bych rada nějaké tipy. kdyz mu uvařím treba kuřecí s ryzi tak se mi na to vykašle:/ taky bych mu rada pořídila nové velké škrabadlo ale nevím co bude lepší, jestli spis vyšší nebo širší. Předem dekuju za odpovědi:))
Škrabadla vyšší. S jídlem moc neporadim, krmim běžnýma kapsama a suché mají Purizon, snad jediné suché, co ji naše rozmazlené kočka fakt s chuti. Ale mám obyc kočky.
Já bych taky radši pořídila vyšší ale někde jsem snad četla ze mainky do výšek moc nechtějí ale mam uz predbezne vybrané až do stropu, tak snad se mu bude líbit:). No ja zezacatku dávala normálně whiskas ale pak se léčil na veterine, museli jsme na chvili najet na dietní stravu a ted uz mi ji proste nechce, jsem z toho docela zoufalá, mala konzerva nf stojí 35 Kč, dostává rano a vecer a jedna je docela málo, je fakt mrňavá:/
Tak mu dej normální syrové přemražené maso. Myši se běžně vařené s rýží nevyskytují ![]()
Jinak hledej granule bez obilí…
Whiskas je fakt hnus fialový.
@waldorfblair Je to blbý, ale ty laciné kapsičky fakt nestojí za moc - přečti si někdy složení kapsičky whiskas - moc masa tam opravdu není.
My máme briťáka a krmím půl na půl přemraženým masem a kvalitníma konzervama, kde ta cena začíná na 30 korunách. Doplňkově má granule Leonardo. Je mu rok a půl a krásně prospívá.
@Pipet píše:
Tak mu dej normální syrové přemražené maso. Myši se běžně vařené s rýží nevyskytujíJinak hledej granule bez obilí…
Whiskas je fakt hnus fialový.
To jsme se shodly ![]()
@Pipet vařené myši s rýži jsou bezva:D noo ja se bojím, i kdyz kuřata mame domácí, premrazit bych samozrejme nechala ale mam z toho hrozne blby pocit dat mu to syrový..
Máme Mainky a krmíme Sanabelle, granule slušný složení za slušnou cenu a hlavně přemraženým masem, což by správně měly mít a i to správná Mainka vyžaduje. Škrabadla vysoká a velká(široká), stabilní, my máme kočičí stromy. Jsou to obři, tak ať je to unese
jsou to perfektní parťáci, jako psi.
Jelikož jsem měl 2 maiňáky, teď už jen jednoho, který odešel na leukémii tak něco málo o krmění bych snad vědět mohl.
Já střídám tyhle dvě značky: Applaws a Porta21
http://www.zoohit.cz/…21_biokrmivo
http://www.zoohit.cz/…plaws/158171
Běžně přemražené syrové maso když asistují v kuchyni. Ne vepřové.
Kapsičky a podobně jen jako pamlsek.
Jinak pasty Gimpet hlavně aby se jim v žaludku netvořili chuchvalce chlupů.
Kočka je masožravec a k obilí a podobně se dostane v přírodě jen když sežere myš.
Ať ti dělá ten něžný obr jen radost.
@dixi86 dekuju:) no tak ja mu to maso dam, měla jsem z toho strach ale koukám ze to dává snad každy:) jsou obrovsky a mají úžasný povahy:) urcite hledam neco stabilního a pevného, škrabadlo co jsem tu měla po předchozí kocicce uz je rozlamane:D
@waldorfblair Dej mu masíčko, si smlsne
Jestli to není takové pako, jako jeden náš kocour, co maso nežere
![]()
Takové hovězí, jak jim jede
Nejlepší je jim to pomlít i s trochou kostí, šlachama, chrupavkama. Nebo jestli si s tím poradí, tak celé kuřecí křídlo… to si i pěkně vyčistí zuby.
@sadlo-maslo-uzeniny o pastě gimpet jsem vubec neslysela, děkuji. To me moc mrzí, dožil se alespon pořádného veku?
@Pipet uplne me to děsí jak to čtu, zitra bude kuře tak uvidime:D pako to docela je, na vsechno kouka jako kdyz mu nadloubou tak si fakt nejsem jistá výsledkem…
@waldorfblair Mám peršanku. Granule baští K/Déčka - ale ty má protože už má problém s ledvinami, je jí téměř 17
A konzervy a kapsičky kupujeme Gourment.