Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
koupila jsem si nové boty od Rieker http://www.labota.cz/katalog/damske . Jsou to ty vínové druhý řádek úplně vlevo. Mám tuhle značku ráda, většinu bot mám od nich, jsou hezké a pohodlné. Tyhle byly taky hned super, jak na mě dělaný. Měla jsem je 2× a začalo mě bolet pod palci, taková až ostrá bolest při došlápnutí. Tak jsem si říkala, že si postupně zvyknu a pár dnů jsem je nenosila. Pak jsem si je vzala znovu a začalo to nanovo. Po pár dnech jsem je odložila, teď je to už skoro týden, co je nenosím a nohy mě bolí, že nemůžu ani chodit. Bolest mi vystřeluje až ke kotníkům. Vůbec to nechápu a hlavně nevím, co s tím. To je mám vážně vyhodit? A co s tou bolestí? Nemáte některá zkušenost? Kdyby to byly šlupky z tržiště, tak dobře, naběhla jsem si, ale takhle…?
Zkoumalas je podrobně? Není tam něco? Jakože špatná podrážka, zmuchlaná vložka, zkrátka výrobní vada?
Stačí fakt prkotina a je těžké si toho všimnout. Bolí tedy obě nohy nebo jen jedna?
@Paoloska a neni to bolest, ktera s botma nesouvisi? Ze se zrovna objevila pri obuti novych bot?
@Gina108 Bolí mě obě, pravá víc, úplně to řeže a vystřeluje. V botách nic není. Opravdu na první pocit super, teď očistec…
@midlajs No, vzhledem k tomu, že mě bolí nejvíc ta část jak se prsty ohýbají (nejvíc pod palcem) a ty boty mají podpatek, myslím, že to je tím.
@Paoloska stejnak si myslim, ze to jenom ty boty rozvirily, ze uz tam problem byl. Neni mozne, ze by Te bolest neustoupila bez noseni. ![]()
@midlajs No, možný to je
, ale co s tím? Nikdy jsem na takové bolesti netrpěla. Přeci nepůjdu k doktorovi, že mě bolí nohy z bot…
@Paoloska ale to preci nemusis rikat, ze si myslis, ze Te to boli z novych bot. Na bolest je dobrej aulin, jako uleva na zacatku dobra nez se dostanes k doktoru.
Jsem zvedava, zda nekdo bude mit nejakou radu. Deje se mi to taky. Z nekterych bot ano, z nekterych ne. Ted treba cele leto v pohode. Boli me ostre kloub na palci u nohy. Nejvice zespodu, jak rikas. Zatim jsem vypozorovala, ze mi to dela u bot, ktere mivaji tenkou/tvrdou podrazku. Casto jsou i v te casti chodidla uzsi. Ne, ze by mi byly male, ale proste neco jineho jsou treba tenisky a neco jineho kozene boty. Podpatek na to nema az tak vliv(u me)…
@hanzy No, tak to je přesný. Já hlavně nechápu, proč mě to bere ještě víc, když ty boty už nenosím. Možná má @midlajs pravdu, něco už tam je, jen se to vyprovokovalo.
Tak zajdi na ortopedii a uvidíš
Může to být klenba, ostruhy, cokoliv.
@Catus píše:
Tak zajdi na ortopedii a uvidíšMůže to být klenba, ostruhy, cokoliv.
Klemba me taky napadla, ale ostruhy jsou jen patni, ne?