Bolavé ucho

2891
30.5.15 07:40

Bolavé ucho

Ahoj, priserne me boli ucho. Nikdy jsem nemela zánet ani ja, ani muj syn. Ani anginu, takze fakt nepoznam, jestli to nemuze byt neco takoveho. Obcas me v uchu picha, ale to byva pri nachlazeni. Ted mi nic neni, zadna ryma ani kasel, ale ucho boli silene. Je to uz treti den. Vcera jsem se nemohla ani najist, protoze pri polykani jsem myslela, ze se po… :,( trochu zabral horky caj a a ibalgin, ale ne nejak extra. nevite co s tim? Nejake rady? Nebo s tim radeji zajet na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
30.5.15 07:52

Vůbec nechápu, proč jsi to neřešila včera, v pracovní den u ORL lékaře, než dnes na pohotovosti, kde jednak zaplatíš a ještě budeš čekat 8o Z normální pohotovosti Tě pošlou na ORL oddělení, kde o víkendu slouží jen jeden lékař.

No, na ORL oddělení, jiná možnost není. Máš buď zánět středouší, Eustachovy trubice..Rozhodně bych to přes víkend nenechávala. Všechno je jedno poprvé, že jsi nikdy neměla zánět, nic neznamená. Babské rady rozjetý zánět už nevyléčí a někdy více poškodí než pomůžou. Kdyby to bylo první den a jen to píchání, napsala bych Ti buď vykapat ucho parafinovým olejem(používá se k čištění uší, chválil i náš ORL lékař, není žádný alternativní) nebo vytřít vatovým smotkem lehce omázlým framykoinem(obsahuje stejné ATB jako kapky do uší).Kdyby to nepomohlo, dál bych nezacházela. To už Ti ale nepomůže, rozjetý zánět je pěkně nebezpečné a nedoléčené záněty mohou způsobit komplikace - srůsty, známá k vůli tomu byla na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
30.5.15 08:07

Šla bych na ORL. Teď už teda pohotovost.

Mně ucho zalehlo, jen v něm sem tam píchlo. Tak jsem teda zašla na orl s tím, že mi jen řekne, že je zalehlé od rýmy. Prd. Zánět zvukovodu, při další kontrole už zánět středního ucha. Kdyby mě ucho bolelo celý jeden den, už bych chvátala. A to jsem s nima naposled měla problémy někdy ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
30.5.15 09:35

Jeď na pohotovost. Já takto skončila minulou neděli na ORL v nemocnici - byl to Erysipel - lidově růže v uchu, boltci a přilehlém okolí. Je to streptokok…ATB…teď jsem jako moucha…stav se rozvinul během pár hodin…horečka…zimnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
30.5.15 11:08

Uz jsi dávno mela byt na ORL nebo na pohotovosti :roll: Trpím na záněty středouší i Eustachovytrubice, mám je minimálně 2× ročně, radost az na kost, naposledy teď ve 25.tt :zed: Po pichnuti je vždy okamžitá úleva, zbytecne se trapis. Taky pomáhá otobacid, ale je na předpis myslim. Při rozjetem zánětu uz ti ale ani ty kapky nepomohou.

Jinak klasicky postup -koupit si kapky do nosu a poctive kapat, po nakapani naklonit hlavu na stranu bolaveho ucha, aby to steklo. Dokud neoplaskne vnitřek, nevyleci se zánět. Nicméně při takové bolesti uz zbývá obvykle jen pichnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
30.5.15 11:52

Jak pisou ostatni - na nic necekat a sup na pohotovost. Tohle se samo nevyleci a navic se to muze zhorsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.11.15 22:36

Určitě na pohotovost. Já jsem to řešila také přes pohotovost. Bylo to vyřešené za půl hoďky. Jednou jsem šla normálně v týdnu a byla jsem tak asi 4 hodiny, než jsem mohla s léky odejít. V Pardubicích asi normální. Takže bych neodsuzovala pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 08:41

Holky, prosím o radu. Včera mě začalo bolet ucho. Ne uvnitř ale zvenku. Ta chrupavka. Není to stála bolest. Přichází po chvílích a vždy tak dvakrát za sebou. Do večera jsem byla v práci. Vzala jsem Panadol, trochu lepší. Dneska bolest zas. A zase jsem v práci. Nemůžu odejít, jsem tu sama a není nikdo kdo by za mě přišel. :roll: Přijde mi divné že to je jen ta chrupavka, nikdy se mi to nestalo. Včera jsem si říkala že možná to ucho je preleželé. V kapse mám poslední stovku do výplaty :oops: :roll: Lékárnu mám pár metrů. Existuje něco co mi pomůže než se dostanu k lékaři?? Nějaký kapky…?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex