Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, od soboty mě bolí dost stolička, byla jsem u zubaře a dělal mi rtg a že tam nic nevidí. Pozná se z rtg kaz nebo nějaký zánět, to by snad měl ne? Jen mi zub ubrousil, že jsem měla vysoko dělanou plombu a tím, že se zub zbytečně zatěžoval tak takhle bolí a že z toho bývají až bolesti podobné zánětu, stále mě to ale bolí. Jen se ho dotknu jazykem nebo na něj zkousnu tak je to bolest jako čert. Tak mám čekat nebo to ihned řešit? U nás si holt super zubaře nevyberu.
Ahoj, jak to popisuješ tak mě takhle bolel zub když mě zlobil nerv. Nevím kdy jsi u toho zubaře byla, ale pokud zub stálé bolí a bolest se nezmenšuje opět bych si zašla k zubaři. Mě teda zánět nervu rentgenem nikdy nekontroloval, vždy zkusil citlivost a když byl citlivý otevřel a vyčistil (a vždy tam ten zanícený nerv byl, dost na to trpím). A sestře zánět rentgen neodhalil vůbec, zubařka jí tam při vrtání kazu zaplombovala kus vaty, sestra si stěžovala na bolest. Tvrdila jí že to tam má v pořádku, šla k jinému zubaři ten odvrtal a říkal že přišla za pět minut dvanáct. Tím tě nechci strašit, ale pro jistotu bych si tam raději zašla ![]()
Ahojky, ano kaz i zanet se na rtg vetsinou vidi… zajdi si ale k lekari znovu, muze to byt odumirajici nerv - me takhle zuby bolely prave kdyz odumiral nerv - jen po doteku jazykem, kousani neprichazelo ani v uvahu.
Já mu teď volala a že mám počkat do zítra, že po tom zbroušení to může ještě tak dva dny bolet. Tak snad nemám chycený nerv.
Tak jsem nemohla s bolestí vydržet a šla k zubaři, samo, že jsem měla odumřelý nerv, tak mi ho vytáhnul a nechal zub otevřený do příštího týdne na čištění kanálků. Tak snad už ta bolest teď poleví.