Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky a zkušené maminky, poraďte mi prosím co dělat, když mě bolí hlava, prášek si samozřejmě nevezmu…tak prosím o nějaké babské rady.
Kolegyně mi dneska poradila dát nohy do ledové vody, no na chvíli to pomohlo, ale už je to zase tady…celkem to nejde vydržet už…
![]()
Mončo a ty jsi těhulka?Na bolest můžeš paralen,já taky trpím na bolesti hlavy a v těhu jsem ho jedla někdy i 2 denně,řekla mi to i má obvodačka.jinou radu nemám,sama bych potřebovala poradit ![]()
A co příjem tekutin? Piješ dost? To také udělá své…
Jinak paralenu se neboj a klidně si ho dej ![]()
piju dnes hodně, někdy mi to zabírá, ale dneska moc ne. Paralen si nevezmu, jsem teprve ve třetím měsíci, nechci mu to tam posílat…vyvíjí se nervová soustava a …no prostě prášek si opravdu nevezmu, to bych se musela plazit po zemi už
mně taky bolívá hlava a gynekolog mi řekl, že paralen mohu. Ta bolest by miminku vadila víc než paralen. a taky čerství vzduch a hodně pít ![]()
Zkoušela jsi masáže spánků eukalyptovým balzámem? Já si ho koupila právě pro příležitost, kdy si nebudu moct vzít prášek. Hlava mě bolela 2× a 2× mi pomohl. Možná to byla náhoda, ale za vyzkoušení to stojí. Musí se to ale chytnout včas.
Monca85 píše:
piju dnes hodně, někdy mi to zabírá, ale dneska moc ne. Paralen si nevezmu, jsem teprve ve třetím měsíci, nechci mu to tam posílat…vyvíjí se nervová soustava a …no prostě prášek si opravdu nevezmu, to bych se musela plazit po zemi už
Lehni si do tmy, otevři si okno s čerstvým vzduchem a na hlavu si dej studený obklad a zkus to zaspat, to pomáhalo mně, když jsem taky prášek nechtěla…Ale bez prášku to kolikrát trvalo i 3 dny…
Jo Paralen si vezmi, pro miminko je lepší trocha Paralenu než maminka stresovaná z bolesti - slova mé Dr. ![]()
Paralen, silná káva s cukrem a magnézium.
Trpím na migrény, konzultuju to s neurologem, a dle jeho názoru je lepší si vzít lék než trpět. Když trpíš ty, trpí i mimi, jsi-li těhotná. Při bolesti se vylučují stresové hormony, které působí na plod a přecházejí i do mateřského mléka. Já jsem v prvním trimestru snědla paralenů snad celou velkou krabičku a silné léky na opravdové migrény k tomu. Jinak bych byla na kapačkách.
Taky bych se toho paralenu nebála. Když se mi podařilo bolest hlavy podchytit včas, tak pomohla i studená kola, lehnout, hodně pít. Jednou jsem se tu bolest pokusila přechodit a po třech dnech jsem to stejně vzdala a ten paralen si vzala. Brzy bylo po bolesti a po trápení. ![]()
JJ tak takhle problém znám moc dobře. Řešila jsem to paralenem, magnesiem a kávou. A nakonec jsem si koupila homeopatika Neocephyl a ty mě většinou zabrala.
Hodně pít a čerstvý vzduch.
JInak paralen mimi v bříšku neuškodí, když to samozřejmě nebudeš přehánět, takže se toho neboj.
Já měla problém v první trimestru a druhý už migrény zmizely. Bohužel po porodu se znovu vrátili ![]()