Hraniční dilatace pánviček ledvinných

m86
497
28.2.12 17:03

Hraniční dilatace pánviček ledvinných

Ahojky, dneska jsem byla v Prediku ve Zlíně - 20 tt a zjistili nám hraniční dilataci pánviček ledvinných 5,5 mm. Dr. mi k tomu neřekla nic, tak nevím, co si o tom myslet, za tři týdny tam jedeme znova. Vysvětlí mi to někdo?

Příspěvek upraven 28.02.12 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
957
28.2.12 17:18

Ahoj,já už si to tedy přesně nepamatuji ty rozměry :think: nicméně v živé paměti mi zůstalo to,že jsme to též měli hraniční a bohužel to hraniční i zůstalo a v Motole se rozhodli pro operaci :,(
18.dubna to bude rok co nám Honzíka operovali.Je narozen 7/2009.Nicméně se neboj,myslím,že říkali,že většina těchto případů se spontánně srovná,jen asi 25% ne a musí se operovat.Po operaci vše v pohodě a tak dosud.Byli jsme tam 10 dní.Nic příjemného,ale je to pryč.Horší je,že od té doby nechce vůbec jíst,nevíme si rady…ale to už je jiný příběh :mrgreen:
Musíte kontrolovat moč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
28.2.12 17:20

Ahojky, k moči mi neřekli nic :( Jen, že máme přijet, tak jsem z toho špatná a nevím, co si o tom myslet, přece ta Dr. je tam od toho, aby mi k tomu něco řekla, ale neřekla nic, jen že mi to řekne sestra a ta neřekla taky nic..... já doufám, že na žádnou operaci malý nepůjde… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
28.2.12 17:31

A to ses dozvěděla až teď?Kolik je prcíkovi?(obvykle na to trpí kluci)
Mně na to přišli totiž už v těhotenství,byla jsem úplně v šoku.Taky mne uklidňovali,že se to časem srovná.Určitě by ti to vysvětlit doktorka měla,tohle není v pořádku.Nebo bych si i stěžovala,jsi pak zbytečně nervózní a vystrašená,je mi tě líto.Ať se do toho vloží tvůj muž a nebo rodina ať přesně víte o co jde.
A neboj…na strach je vždycky dost času,já se nějak moc nebála a když to pak přišlo,tak se to holt řešilo.
Tak držím palečky a hlavně klid… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
28.2.12 17:34
hondy píše:
A to ses dozvěděla až teď?Kolik je prcíkovi?(obvykle na to trpí kluci)
Mně na to přišli totiž už v těhotenství,byla jsem úplně v šoku.Taky mne uklidňovali,že se to časem srovná.Určitě by ti to vysvětlit doktorka měla,tohle není v pořádku.Nebo bych si i stěžovala,jsi pak zbytečně nervózní a vystrašená,je mi tě líto.Ať se do toho vloží tvůj muž a nebo rodina ať přesně víte o co jde.
A neboj…na strach je vždycky dost času,já se nějak moc nebála a když to pak přišlo,tak se to holt řešilo.
Tak držím palečky a hlavně klid… :hug:

Tak píše hned nahoře, že je v 20.týdnu......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
28.2.12 17:34

Jsem ve 20 týdnu těhotenství a dneska mi to řekli :O kdybych alespoň věděla, jaký rozměr je normální…čekáme kluka, ale ona řekla, u kluků je to normální a pak nás žene na kontrolu, tak prostě nevím, co si o ní mám myslet :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
28.2.12 17:49

taky nam to zjistily,asi jako tobe,v kazde poradne dr kotrokovala,jestli se to nehorsi. Bylo to stejne nebo trosku lepsi a po porodu sla mala na kontrolu a bylo to v pohode. Drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
28.2.12 17:49
m86 píše:
Jsem ve 20 týdnu těhotenství a dneska mi to řekli :O kdybych alespoň věděla, jaký rozměr je normální…čekáme kluka, ale ona řekla, u kluků je to normální a pak nás žene na kontrolu, tak prostě nevím, co si o ní mám myslet :O

Malej to měl taky zjištěný ve 20tt,chodila jsem pak častěji na UZ prostě někdy to tak roste náš měl taky jednu panvičku větší i pak po porodu.Bud v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.12 17:55
m86 píše:
Jsem ve 20 týdnu těhotenství a dneska mi to řekli :O kdybych alespoň věděla, jaký rozměr je normální…čekáme kluka, ale ona řekla, u kluků je to normální a pak nás žene na kontrolu, tak prostě nevím, co si o ní mám myslet :O

Tím samým jsem si prošla taky. Nicméně jsem se pídila už u doktora po odpovědích a bylo mi řečeno, že mají dvě různé hodnoty (spodní a horní) a že ty moje hraniční nesplňují tu horní, neboli stav je „skoro“ OK a chtěli jen sledovat, jestli se pánvičky vyvíjejí. Aby mohli případně včas reagovat. Těch 5,5mm bych tipovala na stejný stav, jako jsem měla já. Buď v klidu, to se srovná. Já kvůli tomu na ten ultrazvuk musela 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
28.2.12 18:02

Holky děkuju, já jsem byla z té doktorky celkově v šoku, neřekla nám ani kolik malý měří, ani kolik váží, prostě nic :O A k tomu rozměru taky NIC a to jsem se jí ptala…odbyla mě, že mi poví sestra..... snad tam příště nebude ta samá dr, ale jelikož jedeme v ten samý den odpoledne, tak tam asi bude :( nejraději bych se přeobědnala k jinému dr, co mi to alespoň vysvětlí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
28.2.12 18:07

Jj,jsem si nevšimla…že je prcík ještě v bříšku :mrgreen: Promiň :lol:
Vidíš,tak to bude určitě v pohodě.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
28.2.12 18:07
m86 píše:
Holky děkuju, já jsem byla z té doktorky celkově v šoku, neřekla nám ani kolik malý měří, ani kolik váží, prostě nic :O A k tomu rozměru taky NIC a to jsem se jí ptala…odbyla mě, že mi poví sestra..... snad tam příště nebude ta samá dr, ale jelikož jedeme v ten samý den odpoledne, tak tam asi bude :( nejraději bych se přeobědnala k jinému dr, co mi to alespoň vysvětlí :(

Dojdi si jinam mě taky doktor chtěl posílat na velkej UZ někam kam jsem po předchozí špatné zkušenosti už nechla.Poptej se a obědnej se jinde at si klidnější.Mě takhle odbyl doktor na prvním screningu a víc jsem tam už nešla.tak hodně štěstí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.12 18:10
m86 píše:
Holky děkuju, já jsem byla z té doktorky celkově v šoku, neřekla nám ani kolik malý měří, ani kolik váží, prostě nic :O A k tomu rozměru taky NIC a to jsem se jí ptala…odbyla mě, že mi poví sestra..... snad tam příště nebude ta samá dr, ale jelikož jedeme v ten samý den odpoledne, tak tam asi bude :( nejraději bych se přeobědnala k jinému dr, co mi to alespoň vysvětlí :(

A proč Ti to má říkat sestra? Od toho je tam snad ta doktorka. Na Tvém místě bych se nedala odbýt, ona je tam pro Tebe, nikoli Ty pro ni. Je placená Tvou pojišťovnou za to, že se Ti věnuje, a kdyby se mě pokusila odbýt znovu, asi bych jí tohle důrazně připomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
28.2.12 18:13

Jeslti tam bude příště, tak si ji už „podám“! Všem kamarádkám miminko změřili, nám ne…fakt jsem úplně nespokojená… Nevíte, jaký je ten OK rozměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
28.2.12 18:14

Dali jsme jim 1400 na prvním screeningu, poprvé byl doktor úplně skvělý, vše popsal, byl úžasný, ale druhá zkušenost byla fakt na prd :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí