Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky.Jsem dnes 36+2 a čekáme naše 2hé miminko.Moc se těšíme, bohužel mě u druhého těhu trápí trochu zdravotní potíže(nedostatek železa, malé se stále nedaří otočit atd).Se vším jsem se poprala a věřím, že vše dobře dopadne.. Ale posledních par dni mě strašně bolí v tříslech(kosti, svaly) jsem z toho nešťastná, skoro nemohu chodit. Večer sedím malej v postýlce zakňourá a já skoro k němu nemůžu ani dojít.
Vím, že už ke konci těhu pobolívání proste patří, ale pomohla by mi klidně nějaká,,babska rada,, jak zmírnit tomuhle trápení, které je celodenní.. Už aby byla malá u nás:))
Tak to nevím, zatím jsem na nic nepřišla, ale taky se mi to teď už stává, jednak jsem u druhého víc přibrala a taky se mi zdá, že už se prostě chystají porodní cesty a mě se momentálně místo pánve snad roztahují i ty kyčle
ale jako nebolí mě to celý den, spíš když se rozejdu nebo když se tam prcek tlačí (jsem 37+5)
36+4 a někdy to bolí jako čert a jindy nic proste pohoda, myslím ze se to nedá vyřešit
@Esetu Ahoj, na tyhle bolesti (i stydké kosti) jsem trpěla od 28. týdne. Nezabralo vůůůbec nic. Po porodu bylo do týdne po bolesti. Tak vydrž, za chvilku se mimi narodí a bude to dobré!!
Toho jsem se malinko obávala, že zabere jen porod
No dneska mě to bolí strašně i podbříšek. Neumím si moc ještě skoro 3,4týdny představit! Doktor mi řekl, že jsou to vazy, ale že bolí i kosti..A to mi mimčo tlačit nemůže prý, jelikož není otočené..Teď jsem vygooglovala, že nějaké mamině zábrali nějaké léky. Tak se na to příště zeptám, ikdyž zase něco do sebe prát..Hrůza, hrůza! Jinak všem přeji klidné dny, už to musíme vydržet!!!
@Esetu uteče to… Mě dělalo dost problé, jen vylézt z postele. Pak jsem to třeba trochu rozchodila, ale jak jsem zatla svaly, tak hotovo!! Dr. mi na to psala i nějaký minerály, ale fakt bez účinku.
@Esetu Ahoj,zkus navíšit příjem tekutin a podepřít bříško podpůrným pásem. Trpěla jsem tím co píšeš v prvním těhotenství od konce 4měsíce a musím říct, že ten pás pomohl. Tekutiny mi poradil výživový poradce, veškerá voda se teď soustředí na miminko a ostatní orgány prahnou, je opravdu potřeba pít i 4-5l denně, vím o to hůř, protože budeš trávit veškerý čas na wc, ale třeba ti to pomůže ![]()
Nespolehej, ze mimco tlačit nemůže, když je hlavou hore. Mam miminko koncem panevnim a bapasovane větší casti telicka dole v pánvi, a je to fakt lahoda, ve 28tt mi to zjistili v nemocnici. Chodit se neda, stát, sedět, nic. Vydrz, uz to mas za par.
Moc všem děkuji. Jsem ráda, že v tom nejsem sama(samozřejmě to nikomu nepreju)Pití ještě zvysim, ikdyz se rovnou asi odstěhuju na záchod:))Ten pás si poridim, zní dobře! Miminko není teda zadečkem dolů, jsem prý to málo procento, ze se snažila otočit, ale nědotočila se a zůstala jakoby ramenem v porodnich cestách. Tak snad se ještě nějak dotoci..Jinak me císař nemine..ufuf co pro ty naše životní lásky nezakusime:))
Trpela jsem na tyhle bolesti taky, hlavne u tretiho tehotenstvi, to jsem uz od 14 tydne lezla bolesti po zdi
taky mi moc pomohl podpurny pas, hodne mi to ulevilo od bolesti, ale posledni tydny pred porodem, kdy uz je bricho preci jen velike, tak uz ani pas neni moc pohodlny… Dost mi taky ulevovala od bolesti tepla vana ![]()