Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Co zkusit na ty záda nějakýho fyzioterapeuta? Koleno nevím, to mám ok, ale na záda mi pomohl.
Skoč si za fyzio, ať Ti zkontroluje nohy, zda jsou stejně dlouhé. Pokud „vyskočí“ kyčel z jamky, může se to projevit přesně takto …
Zitra jdu k dr. Nemuzu spat. Brni mi palce u nohou a bolest mi jde do hyzdi. ![]()
Mě bolelo jednou hodně v bedrech a pak mě začalo bolet lýtko. Naštěstí jsem narazila na dobrého doktora a ten říkal, že bolest lýtka je od těch beder, takže je potřeba řešit bedra.
Něco jsem si o tom přečetla, byla jsem na fyzioterapii, cvičila cviky, ale HLAVNĚ - začala jsem denně cíleně odpočívat, stačilo 15 minut, sednout si s čajem k oknu a koukat ven nebo jen tak sedět v křesle a relaxovat… a tohle pomohlo mi asi nakonec pomohlo víc, než celé cvičení. Po týdnu těchto „relaxací“ mě bolest beder přešla. Bedra jsou spojená s povinnostmi, stresem, naložením hodně úkolů a práce.
Jsem na mateřské a někdy mám pocit, že už je toho na mě hodně, prostě si jen v hlavě odškrtávám splněné úkoly - navařeno, vypráno, pověšné prádlo, vytřeno, zašité ponožky, nakoupeno, pošta vyřízená, pojištění zaplaceno, dárek vybrán atd. atd. atd. Položka ODPOČINEK nebyla nikde.
Bolest beder je možné řešit i srovnáním pánve a to jednoduchým cvikem.
Levá noha dopředu,jakoby krok a přenést váhu na tu nohu,
Noha zpět a to samé pravá,
dále levá dozadu,zase na tu nohu přenést váhu,noha zpět a to samé s pravou.
Toto stačí udělat párkrát za den a možná se dostaví úleva.
@Anonymní píše:
Mam asi stupidni otazku, ale spis uz nevim kudy kam. Mam hrozne bolesti v bedrech. Nahrivani nepomaha, ibalgin taky ne a cviceni taky ne. Do toho resim problemy s kolenem. Na MR na stesti neni nic videt, dr myslel ze menisky. Ale asi tam mam nejakou vypln a pokud mi nepomuze injekce tak pujdu na operaci, ze mi to budou muset obrousit. Nikdy jsem takove problemy nemela. Nevim jestli to nema spojitost.
Souvislost to mít může. Řekla mi to jak fyzioterapeutka, tak i rehabilitační lékař. Mě, když přestanu cvičit cviky na bederní páteř, většinou hned do pár dní to cítím koleno a kyčel. Vysvětlil mi to tak, že si nesprávně pohnu pánví a pak více namáhám jednu stranu.
Mam asi stupidni otazku, ale spis uz nevim kudy kam. Mam hrozne bolesti v bedrech. Nahrivani nepomaha, ibalgin taky ne a cviceni taky ne. Do toho resim problemy s kolenem. Na MR na stesti neni nic videt, dr myslel ze menisky. Ale asi tam mam nejakou vypln a pokud mi nepomuze injekce tak pujdu na operaci, ze mi to budou muset obrousit. Nikdy jsem takove problemy nemela. Nevim jestli to nema spojitost.