Bolest beder a kolene

Nature00
11.12.18 22:25

Bolest beder a kolene

Mam asi stupidni otazku, ale spis uz nevim kudy kam. Mam hrozne bolesti v bedrech. Nahrivani nepomaha, ibalgin taky ne a cviceni taky ne. Do toho resim problemy s kolenem. Na MR na stesti neni nic videt, dr myslel ze menisky. Ale asi tam mam nejakou vypln a pokud mi nepomuze injekce tak pujdu na operaci, ze mi to budou muset obrousit. Nikdy jsem takove problemy nemela. Nevim jestli to nema spojitost. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3466
11.12.18 23:13

Co zkusit na ty záda nějakýho fyzioterapeuta? Koleno nevím, to mám ok, ale na záda mi pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.12.18 23:27

Skoč si za fyzio, ať Ti zkontroluje nohy, zda jsou stejně dlouhé. Pokud „vyskočí“ kyčel z jamky, může se to projevit přesně takto …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nature00
11.12.18 23:36

Zitra jdu k dr. Nemuzu spat. Brni mi palce u nohou a bolest mi jde do hyzdi. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.18 13:42

Mě bolelo jednou hodně v bedrech a pak mě začalo bolet lýtko. Naštěstí jsem narazila na dobrého doktora a ten říkal, že bolest lýtka je od těch beder, takže je potřeba řešit bedra.
Něco jsem si o tom přečetla, byla jsem na fyzioterapii, cvičila cviky, ale HLAVNĚ - začala jsem denně cíleně odpočívat, stačilo 15 minut, sednout si s čajem k oknu a koukat ven nebo jen tak sedět v křesle a relaxovat… a tohle pomohlo mi asi nakonec pomohlo víc, než celé cvičení. Po týdnu těchto „relaxací“ mě bolest beder přešla. Bedra jsou spojená s povinnostmi, stresem, naložením hodně úkolů a práce.
Jsem na mateřské a někdy mám pocit, že už je toho na mě hodně, prostě si jen v hlavě odškrtávám splněné úkoly - navařeno, vypráno, pověšné prádlo, vytřeno, zašité ponožky, nakoupeno, pošta vyřízená, pojištění zaplaceno, dárek vybrán atd. atd. atd. Položka ODPOČINEK nebyla nikde.

• Citovat
  • Upravit
873
13.12.18 14:10

Bolest beder je možné řešit i srovnáním pánve a to jednoduchým cvikem.
Levá noha dopředu,jakoby krok a přenést váhu na tu nohu,
Noha zpět a to samé pravá,
dále levá dozadu,zase na tu nohu přenést váhu,noha zpět a to samé s pravou.
Toto stačí udělat párkrát za den a možná se dostaví úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nature00
13.12.18 20:38

@Dalibor7 dekuji za tip!

• Citovat
  • Upravit
24187
13.12.18 20:41
@Anonymní píše:
Mam asi stupidni otazku, ale spis uz nevim kudy kam. Mam hrozne bolesti v bedrech. Nahrivani nepomaha, ibalgin taky ne a cviceni taky ne. Do toho resim problemy s kolenem. Na MR na stesti neni nic videt, dr myslel ze menisky. Ale asi tam mam nejakou vypln a pokud mi nepomuze injekce tak pujdu na operaci, ze mi to budou muset obrousit. Nikdy jsem takove problemy nemela. Nevim jestli to nema spojitost. :(

Souvislost to mít může. Řekla mi to jak fyzioterapeutka, tak i rehabilitační lékař. Mě, když přestanu cvičit cviky na bederní páteř, většinou hned do pár dní to cítím koleno a kyčel. Vysvětlil mi to tak, že si nesprávně pohnu pánví a pak více namáhám jednu stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí