Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky chci se zeptat už 14 dnů si syn stěžuje na bolest břicha, jely jsme i na pohotovost a že to vypadá na zácpu, V pondělí dr. nám dala laktozu a probiotika, Máte s tím někdo zkušenost, není den kdyby si syn na bolest břuicha nestěžoval. Tak nevím jestli je to ta zácpa nebo něco jiného.
@kleofas Ahoj, neměli jste v rodině někoho, kdo měl problémy s trávením atd? Moje babička si prý od téměř každý den stěžovala na bolest břicha, ale nic jí nedonutilo jít k lékaři a řešit to. Já s tím měla problémy od základky, ale dokopala jsem se k tomu řešení taky až někdy kolem 20 let. Léčím se se špatnou záklopkou u jícnu, má to vliv i na moje trávení, takže jsem na zápcpu dost často trpěla. Beru nějaké léky a je to po roce léčení paráda. Sice to doprovází nepříjemná léčení, ale za tu úlevu to stojí. Doporučovala bych ti rovnou se zeptat na vyšetření střev a žaludku, malého uspí, není to tak strašné. Každopádně mu dávej dost pít a dostaň do něj co nejvíc vlákniny. pokud je to takhle časté pochybuju, že je to,,jen" zácpa. Jen můj názor a rada z vlastní zkušenosti ![]()
Holky potřebuju poradit. Sem ve 20tt a trpím zácpou už dost dlouho. od včerejška mě strašně bolel podbřišek v levo a vystřelovalo mi to až do třísla a do zad. Najednou to na mě přišlo, došla sem si na záchod a bolest nikde… Myslíte že to bylo tim? Dnes se bolest objevila zas
a to sem si dala jogurtík a švestky. Už sem nešťastná poraďte mi prosím.
Ahojte, také chci poprosit o radu, týká se to dcery (3 roky). Měla teď nějakou virózu - kašel, rýma atd., která už více méně odezněla.
Viróza začala průjmem a bolením břicha, což je u dcery obvyklé. Pak byla několikadenní zácpa a doteď se kakání pořádně nedaří. Přes den je už normálně čilá (až moc), veselá. Ale problém je noc. Už 4. den ji pravidelně kolem půlnoci budí bolest bříška. Kroutí se, pláče. Někdy se vyprdí a je to ok, někdy to trvá třeba i 20 minut. Nevím, jak ji pomoct. Poradíte?
Bere laktobacílky a snažím se do ní cpát tekutiny + jogurty, ale dost se tomu brání. Třeba polévku ale jí hezky (a sladkosti taky, těch by snědla vagón, kdyby mohla - takže nechutenství tam nevidím). ![]()
@modravlocka Zkoušela jsem, brání se a nelíbí se jí to. Teď v 11 v noci vstala a sama si sedla na nočník a trochu se jí podařilo vykakat. V noci se sice ve spaní ještě trochu kroutila a pobrekávala, ale jen chvíli a od té doby spí v klidu. Snad jsme teda na dobré cestě ![]()
@Štrample obecná a co zkusit švěstkový kompot? je projímavý, jinak ještě nějaký ten sirup co je na bázi projímadla nebo změkčení stolice, jsou volně prodejné, nepomáhá třeba ani teplá koupel a pak si hrát na cvičení? aby střívka rozpohybovala? Třeba duphalac , forlax, regulax,jogurty by byly dobré zakysané a sama mám velmi dobře odzkoušeno když mám zácpu stačí jeden den popíjet nápoj aloe vera, druhý den jdu krásně , pakmě ještě napadálněné semínko, šaratice, sušené meruňky taky jsou projímavé, jablka, fíky, také nalačno hned ráno sklenice vlažné vody pomáhá