Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky prosím o radu. 13.8 jsem byla na akutní sekci. Ve středu jsem byla vytahovat stehy vše ez komplikací. Ale ve čtvrtek ráno se mi udělala v Levo nad jizvou takové trošku vypoukle místo cca 3 4 cm. Dneska ve 4h ráno jsem jela do nemocnice protože to bolelo nemohla jsem se pohnout natož sama zvednout. bolest je pichlava něco jak namozene bříško
Paní dr mi udělala utz, hmatala bříško ale nic tam neviděla. Ptala jsem se jí zda to může být namozene jak stavam k malému říkala že může. Co mi pomáhá je chladit. Mám si dát Paralen ale ten Teda nic moc.
Mate některá prosím také zkušenost?
@Nikol25559 asi hematom. Chladit a setrit se, kdyz se nebude zmensovat a bolet dal, kontrola. Ses cerstve po operaci, me jizva/rana bolela jeste dlouho.
Nejspíš to budou srůsty. Mě to bolelo dva měsíce jako čert, pak to samo od sebe povolilo.
To je divný… Ale asi ty srusty ty prý bolí, Tyjo a vyndavali stehy jo? Já měla teda samostrebavajici a vnitřní stehy prý to je lepší a nevznikají srusty. Tak možná je to i tím…ale posoudit nemůžu já už necítila břicho 3 den po Cs…
Ano stehy vyndavacui, to dělám ležím chladí a to pomáhá můj je semnou do pondělí doma. Tak snad to do té doby bude dobrý. Aby byla schopna trošku fungovat k maličkému to se snažím i teď ale spíš to nechávám na něj když můžu a bříško nechávám odpočinout.
No zas kdbyyb byl problém něco by tam dr viděla ale nic. ![]()
@Nikol25559 at s tebou zajde přítel k doktoru a vezme si na tebe osetrovak a muže byt s tebou pro jistotu doma 9 pracovních dnů
mi jsme toho využily po tom těžkým porodu a ty si to taky nemela procházku růžovým sadem
ja mam taky samovstrebaci stehy a muzu rict ze az na ty proklety zada to jde
Měla jsem vyndavací stehy a břicho jsem kolem jizvy necítila už tak čtvrtý den. Jinak mám za sebou dva císaře. U obou to samé. Doporučuji chladit, větrat a šetřit se.
@Srabek už mu chybí i tak dost hodin musí to nahnat při nejhorším půjdu k mamce.. Jinak se cítím velkém fajn když ležím a chladí tak to moc,, neboli,, ale jakmile se snažím postavit z postele hotovo.. Trvá to tak 2 minuty.. Tak nic budu ležet nohy hore. A kdyztak v pondělí ke svému gynekologii ještě než půjde můj do práce. Furt něco.. A ty co jak se cítíš jak se vám daří..? Já bohužel nekojim musela jsemtu laktaci zastavit byla to hrůza 3 dny jsem trpěla teď už tojde a zase to břicho jsem z toho unavená každý den je něco.. Malunky je ale úžasný dělá nám radost kazdym dnem.
Přijde mi že denně vyroste 🙈 moc to letí zítra už má 9 dní prdelka moje.
Soucitim s tebou, mě 6 den po sekci zjistili hematom, já vstávala z postele klidně 15 min, chodila jsem vážit ohnuta jak stařena, sestry mi řekly, že to musím rozhýbat, tak jsem každou hodinu měla budík a zkoušela vstávat a chodit, ale bylo to den ode dne horší. Byt tebou nechám se zkontrolovat znovu, popř. jinde.. Vypoukla místečka se mi taky kolem jizvy dělají, vždy to byl zarostlý chloupek.
@Nikol25559 ja kojim se az mi příde ze me občas vysaje
a jak byla dyl v brisku tak mi přijde hrozne vyspělá
občas zlobi ale v noci je uplne milionova
nebudit ji na jidlo tak spi celou noc
a pekne se mnou zameta
minule usnula vedle me v posteli tak sem ji nechala a usnula taky a probudila me jak me saje ![]()
@Tarlin přesně jak píšes.. Já jsem 9 den.. Ald chodím taky ohla, nemůžu se pořádně narovnat. No v pondělí si zajdu ke svému gynekologovi, snad to bude dobrý. No když by tam byl hematom tak snad by to viděla spíš mě udivuje že mi k tomu více méně nic neřekla. A jako fakt to bolí jak čert
a já potřebuji fungovat už kvůli malému. ![]()
Mně se udělala v řezu taky bulka, bolest ostrá, jeli jsme s tím do porodnice a doktor říkal, že to je nějakej -om (ale hematom to nebyl). Doktor mně do toho rejpnul, něco vypustil, a hodně to pomohlo. Dodnes - po 9 letech - ale v tom místě (a nikde jinde) jizvu občas cítím, možná tam zbyl nějaký srůst. Nicméně předpokládám, že toto by doktorka poznala.
Doporučila bych taky chladit a počkat, třeba to povolí.
Já bych ti naopak doporučila to rozchodit a rozhýbat, aby se srůsty tak netvořily. Proč myslíš, že tě po operaci nutí hned chodit? Nic těžkýho netahej, ale taky pořád nelež. Ráno jsem z postele vstávala se slzama v očích, ale za chvíli jsem to rozchodila. Pak mi jednou ráno při vstávání ucítila lupnutí v břiše a od tý doby jsem měla klid. Srůst povolil.