Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
po šestinedelí jsem přestala ze dne na den spát (zřejmě z důvodu rozhozeného režimu, hormonů atd.) Když už jsem nespala víc jak týden začal kolotoč léků Trittico-Hypnogen- Lexaurin s výsledkem 3 hodiny denně. Nyní beru Mirzaten 30 mg a je to o něco lepší, ale je to takový chemický spánek, po kterém nejsem odpočinutá. Z celé té situace se mi poprvé v životě rozjely úzkosti. Zkousela jsem i bylinky a všechny možné preparáty z lékárny. Už to trvá 3 měsíce a jsem z té situace zoufalá. Jinak mi nic neschází, mám zlaté miminko. Měly jste to samé a co vám pomohlo?
Ahoj, prosimtě. Zlepšila se ti ta nespavost? Už od porodu jsem na tritticu s 4-5 hodinami spánku denně. Dost přerušovaný. Trvá to 7 měsíců. Zhrosili mi to problémy s ničením na močení, které taky řeším už několik měsíců a už se z té nespavosti nemůžu vyhrabat.
Já jsem byla cca 4 měsíce na stillnoxu, pak mi dr dal trittico a příšerný stav.
Kupuju si CBD kapičky a dávám si tak 4 tabletky melatoninu a spím bez buzení, problém je jen zabrat.
@friend trpim nespavosti 20 let, takze fakt neni proc byt zoufala😀, ja casto premyslela, ze skocim pod vlak, jen abych usla. pul roku po porodu to bylo opet silene a pomohl mi zollp. xantis a samozrejme okamzite prestat kojit v noci. Jakmile se trochu upravil rezim plus jsem byla psychixky v pohode, ze si v pripade potreby muzu vzit prasek, doslo k enormnimu zlepseni. Prasek jsem pak potrebovala tak 1×mesic a ted uz rok chrnim bez problemu. Ale nemam moc velke naroky, naucila jsem se, ze mi staci treba 2-3h, nesmi to cloveka nervovat. Pred tehotenstvim mi tez pomohl usnout neurol. Zakladem je nemit merva, ze nespim tech kyzenych 8 hodin a snizit latku, usla sem na hodku? Super, aspon neco!