Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mě třeba tohle místo bolí, když víc chodím po městě po tvrdé dlažbě ![]()
Mám ploché nohy, tak třeba to s tím má taky co dočinění…
Příspěvek upraven 03.01.19 v 12:03
Napadá mě několik možností:
Víc mě nenapadá.
@Mar__tanka1983 píše:
mě třeba tohle místo bolí, když víc chodím po městě po tvrdé dlažbě
Mám ploché nohy, tak třeba to s tím má taky co dočinění.....
Jo, jo, ploché nohy jsem zapomněla uvést.
@Enmamma tak to by klidně mohlo být, záleží, jak moc nohu namáháš, jak chodíš, únava,…
Za pár dní z toho nemusí nic být, nebo to může být dlouhodobější - borcení klenby, namožení vazů atd.
Pokud tě to bolet nepřestane, zvážila bych návštěvu fyzioterapeuta
Na ortopedii bych se vykašlala, ti na tebe kouknou ze dvou metrů, doporučí zhubnout a vložky do bot a jsi ze dveří, než řekneš ááá ![]()
@Mar__tanka1983 @Enmamma holky děkuju, ten fyzioterapeut mě vůbec nenapadl. Chodidla mě čas od času slabě bolí, ale nikdy ne v tomhle místě a tak moc. A už roky jsem se odhodlávala právě k návštěvě ortopedie. Neporadíte prosím, co by vyšetření y fyzioterapeuta mělo obsahovat, jak to chodí, na co se ptát?
Já u fyzio byla párkrát a „vyšetření“, no záleží co tě trápí.
Mě udělal jen základní a pak jsme se domluvili, že mi s mým problémem nemůže dobře poradit, dokud nevyřeším patní ostruhy, co sem měla v té době v průběhu léčení.
Ale poradil mi spoustu věcí, důkladně mě změřil (zkoumal propad klenby v různých pozicích a zatíženích, prohmatal,
a pak uvidíš, jaký bude verdikt zrovna u tebe, zda je to na cvičení, tejpování, léčení, rehabilitace, ortopedie, takhle od klávesnice ti těžko poradíme, jak to chodí a co ti bude dělat…
Problém s plochýma nohama obecně začíná slabými břišními svaly, dost často v kombinaci s nevhodnou obuví a špatnými stereotypy chůze například ![]()
@Mar__tanka1983 moc děkuji za spoustu rad, já bohužel asi vím, co je problém u mě. Celkově jsem fit a cvičím, ale cca od 12 let jsem nosila 10cm podpatky a vyšší. Máma mě v tom podporovala, sama to nosila. Hned v dospělosti mi došlo, jaká to byla blbost a hodně jsem to přehodnotila. Tak jsem zvědavá, co mi poradí, ale půjdu tam.
Ahoj všem, je mi trapně jít se zdravotním dotazem na emimino, ale třeba někdo poradí. Ráno jsem se probudila s velkou bolestí bodu na chodilech, viz foto. Včera jsem normálně šla jen do práce, nikde jsem neupadla ani špatně nešlápla. Bolí to pořád, i když mám nohu v klidu
nepadá vás, co to může být a proč? Zrovna tohle místo je pro mě úplně nepochopitelné. Děkuji za rady