Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojki, moc prosím o zkušenosti. Jsem v 15 týdnu a už 14 dní mě bolí a tlačí v podbříšku, někdy i okolo pupku, je to jakoby píchání někdy i mírná nárazová křeč a hlavně mám pocit bolesti čípku, jako by mě za něj někdo tahal. takový tlak. byla jsem před týdnem u lékaře a vše je prý ok, zánět neviděl, čípek je celý zavřený a dal mi magnosolv 2× denně. poradnu mám až za týden tak se snažím nehysterčit a nejít dříve. mám ale hrozný strach co to může být, když sedím dlouho, tak mě to začne i v tom čípku píchat, ale jak si lehnu po chvíli se to uvolní. v noci mě nebolí nic. Co by to mohlo být???? stalo se to tasky někomu.
čípek se může otvírat i zevnitř, asi bych zkusila požádat o vnitřní přeměření utz. Nemáš povolené pánevní dno?
Ty pocity mi přijde, jako když později v těhotenství miminko naléhá na dno dělohy, což v tomto týdnu mi ale přijde jako ne úplně reálné, vždyť má tak 200-300g ![]()
Pokud to přechází v leže, tak hlavně ležet, možná si i pod zadek strčit polštář.
Vnitřní ultrazvuk taky dělal, čípek je dlouhý 4,3cm a i zevnitř plně zavřený. nešpiním ani nekrvácím… tak jsem z toho nešťastná
Amy88 píše:
Vnitřní ultrazvuk taky dělal, čípek je dlouhý 4,3cm a i zevnitř plně zavřený. nešpiním ani nekrvácím… tak jsem z toho nešťastná
Tak v tom případě je to v pohodě
Těhotenství zkrátka bolí
Někoho dřív, někoho později. Může to být rozestupující se stydká spona, což je naprosto normální, pánev se tím rozšiřuje a připravuje na porod
jo? tak to mě trochu uklidnilo. měla jsem strach jestli nemám nějaký zánět, měla jsem totiž před 3 týdny zánět čípku, ale kdyby byl někde v děloze nebo na vaječnících to by šlo poznat podle utz??? a taky chodím co 10 minut na malou, ale né jen tak trošku, ale proudem…? i v noci je to často