Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky je tady nějaká diabetička I.typu na inzulínu nebo pumpě,případně píchá si někdo Fragmin na ředění krve?
ahoj,jestli jsi ted těhotná nebo jsi byla,jaký jsi měla v těhu glykovaný hemoglobin a kolik ti lítaly glykemky po jídle nejvíc,jak často jsi se měřila,mám strach aby to mimi nějak neubližovalo,samozřejmě se člověk pořád hlídá,ale někdy přeci jen to vylítne a jaký jsi měla glykovaný před těhotenstvím..já mám ted 5,1glykovaný,snažím se to stlačovat,měla jsem i 5,8..jsem 16tt
Těhotná už nejsem, před 14 dny se mi narodila holčička
. Jinak poslední glykovaný hemoglobin před porodem jsem měla 3,9 tuším, a předtím něco málo přes 4. nejvíce mi hodnoty vyletěly na 12 nebo 13, ale to bylo opravdu jen vyjímečně, jinak se mi ty hodnoty držely kolem 5-6 přes celý den. Ona se mi vůbec ta cukrovka v těhotenství krásně ustálila a měla jsem nejlepší hodnoty za celou dobu, co cukrovku mám. Chápu, že máš strach, a je jasné, že pokud by ty hodnoty byly dlouhodobě vysoké nebo moc nízké, tak to může mít na mimčo negativní vliv, ale to ti určitě doktor řekl. Taky jsem se snažila se co nejvíc hlídat a mám zdravé mimčo, takže se neboj, pokud se člověk opravdu hlídá, tak to dobře dopadne. Před těhotenstvím jsem měl ten glykovaný hemoglobin taky nějak kolem těch 5,8 co si pamatuju, ale to už je docela hodně. Kdyby tě ještě něco zajímalo, klidně se ptej, neexistuje bohužel moc těhulek s cukrovkou, nebo aspoň já jsem se setkala jen s jednou, a taky bych v té době byla ráda, kdybych se mohla s někým poradit ![]()
děkuji za odpověd,moje kamarádka diabetička rodila už před dvěma lety a tedka kamoška co je těhu má cukrovku II.typu těhotenskou,těch 5,8 jsem měla taky před otěhotněním,tedka čítám budu mít něco pod 5,ale mudr.mi říkal at už s glykovaným nejdu zas tak moc dolů abch neměla hypa,jinak mi to zatím lítá, že by se to drželo pořád stejně to ne a jak dlouho máš cukrovku,já 7 let a rok a něco jsem na inzulínové pumpě,mělas taky pumpu a rodilas normálně?
Není vůbec za co. Jasně, to má tvůj Dr.pravdu, hypoglykémie taky nejsou dobré, pokud jsou často. Já mám cukrovku už 11 roků, a inzulín si píchám, pumpu nemám a nikdy jsem ani neměla. Já mám s glykémkama problémy spíš teď, po porodu, v těhotenství jsem totiž měla hodně zvýšené dávky inzulínu, takže po porodu jsem měla hodně hopoglykémií a musely se dávky zase snížit, ale už se to snad vrací do normálu. Já jsem nerodila normálně, protože malá byla koncem pánevním, takže jsem rodila císařem, ale jinak se s cukrovkou rodí normálně, jen se porod většinou vyvolává dřív, aby mimča nebyly moc velké. Já kdybych nešla na císaře, tak bych šla ve 38 nebo 39tt na vyvolání.
holky dnes jsem byla na testu cukrovky,nalačno 5,72 po vypití a hodině sezení 7,05 a po další hodině 6,92.Je to cukrovka nebo ne,já se v tom nevyznám…
No, asi to budou hodnotit jako těhotenskou cukrovku, ale nechci strašit, každý doktor má asi trochu jiné ty hodnoty, kdy to hodnotí jako pozitivní výsledek. A tobě žádný výsledek doktor neřekl?? ![]()
SazkARKA…myslím že tě určitě jako těhotenskou cukrovku hodnotit nebudou,u těhotných sou ty parametry trošku jinak a mám pocit že do 7,6 mmol po vypití glukozy to může vylítnout, mělo by to být v pořádku,ono se říká,že každá těhotná co nemá cukrovku je tak trochu diabetik:-)kdybys měla nad 8mmol po vypití už by tě začali hlídat..
No, já vím, že některý doktor už to nad 7 hodnotil jako těhu cukrovku, ale to se bude fakt doktor od doktora lišit…
mně říkala kamoška,že to taky hodnotí až od 8. A jdu na gyndu až za týden a dali mi jen v laboratoři výsledky a že už to bude dál řešit na gyndě,proto se ptám..
Ahoj Holky, tak budeme mít holčičku,všechno se jeví v pořádku,minulý týden jsem byla na speciálním vyšetření srdíčka mimča a taky dobrý.
Katuskka- dodatečně gratuluji k narození holčičky,je dobře že je vše v pořádku
Sazkarka- jak to dopadlo jedná se o těh.cukrovku??
Ahoj, tak to jsou krásné zprávy! Gratuluju k holčice, už máte vymyšlené jméno? Ve kterém jsi týdnu? A jinak děkuji ![]()
holčička se bude jmenovat Klárka
jsem ted konec 23 týdne:-)ještě 3 měsíce máme před sebou:-) a doufám že to zvládnu,pořád mám glykovanej,5,1..ted se bouří hormony a hlavně v noci to leze nahoru a ráno se probouzím glymčou komem 6ti někdy i víc,po jídle mi to leze kolem 8-9mmol,tak to pořád stlačuju,ale 2 dny se mi podařilo nejít přes 7mmol během dne,teď už je pěkně,bude víc procházek,víc pohybu,chodím na těhotenské cvičení a když to jde tak plavat.ještě bojuju s injekcema na ředění krve,ale vše se dá vydržet:-) ![]()
Krásné jméno
. Ty tři měsíce už utečou jako voda, s těma glykémiema je to těžké, ale určitě stojí za to vydržet. Hlavně je důležité, že budeš mít teď nějaký pohyb, určitě všechno dobře dopadne ![]()