Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem v 16tt a chtela bych se Vas zeptat kdy jste kazda citila sve prvni pohyby miminka? Strasne se na to tesim =) Mam tak 3× denne takove tlaky a pichani v podbrisku. Jsem prvorodicka,takze se v tom nejak moc nevyznam,kdyz jsem si cetla konverzace na podobne temata,tak u kazde to bylo uplne jinak. Dekuji za Vase odpovedi =)
já jsem taky v 16tt a taky čekám na pohyby,mám pocit že něco pociťuji ale je to spíš takové bublání nad břichem ale střeva to nejsou tak nevím ![]()
Já jsem též prvorodička jen o kousek dál jsem ve 24tt. a pevní pohyby jsem cítila kolim 17-18tt. jinak tlaky a píchání jsem měla též, a ptala jsem se i lékaře, a tdn říkal, že to k tomu patří. že je to tím jak mimčo roste.
Ahojte holky,
tak já mám 7 měsíční dceru.Pohyby jsem začala cítit jako úplně první tak v 17tt.Vypydalo to jako takové bublinkování.Hýbání střev.Nevím jak to popsat.Hrozně špatně se to vyjadřuje.Ze začátku to tak cítit není,ale pak to začne.
Hned bych ten čas vrátila.
Užívejte si to je to krásné a rychle to uteče.
Držím palce ať vše dobře dopadne.
U prvního těhotenství asi kolem 17-18 tt a u druhého brzy,začátkem 16tt.
Ahoj, já jsem také prvorodička. Jsem 26tt. První pohyby jsem cítila kolem 18tt. A nejdříve jsem si tím nebyla jistá jestli to jsou nebo nejsou pohyby, ale když se to objevilo asi tak po třetí už to bylo jasné. Je to pocit jako když tě někdo jemně zevnitř šťouchne, je to trochu jako prasknutí bubliny uvnitř břicha. A jinak si myslím, že s bubláním břicha a vařením ve střevech se to splést nedá. Je to totiž úplně něco jiného…
A až ti pohyby začnou tak nejlépe je ucítíš na zádech v leže když se soustředíš a dáš ruku na břicho a budeš zhluboka dýchat- to je pak nejvíce cítit
nebo alespoň já to tak měla. Teď už cítím kopance pořádné a kdykoliv ![]()
Jinak co se týče tlaků a píchání. Měla jsem to také a ještě stále trochu mám. Akorát píchání se mi posunulo k pupíku. Je to normální - děloha pracuje ![]()
První pohyby jsem ucítila koncem 18tt. (17+6). Bylo to takový bublání nebo jako takové otření. Na začátku 21tt. (20+1) to pak cítil už i přítel, když si dal ruku na břicho. Takové to píchání bude spíš rostoucí děloha a natahující se vazy, na kterých ta děloha drží.
Já mám placentu na první straně, takže tak do 19. nebo 20. týdne vůbec nic, i když jsem to pořád zkoumala..
Pak začaly malé náznaky, i když jsem si vůbec nebyla jistá, zda je to ono. Asi na přelomu 23. a 24. týdne začala malá kopat tak, že už nebylo pochyb ![]()
Kolikrát je to až nepříjemné, myslím fyzicky, takové rány, psychicky si to užívám, že už o sobě dává vědět a je to krásné ![]()
píchání pohyby nebudou…to spíš se roztahuje děloha
ty první pohyby připomínají spíš bublinky nebo nervové tiky, někdo to přirovnává k praskání bublinkové fólie. Později to asi nejlíp vystihuje pleskutí rybího ocasu
a ještě později to jsou už viditelné boule na břiše, poskakující pupík atd. ![]()
já první cítila okolo 17.tt, ale ty pravé „rybí“, to až tak ve 24.tt. Jinak placentu jsem měla taky na přední straně, podle mě je to kec, že tyhle ženy cítí pohyby později a slaběji
, já je cítila brzo na prvorodičku a malej se mlel prakticky pořád až do konce těhotenství
ahojky nechce se mi zakladat nova diskuse tak se vas zeptam jsem cca v 15tt je to moje druhe dite.. porad citim jako takovy tlak podbrisku mate to nektera ?
Barborka4 píše:
ahojky nechce se mi zakladat nova diskuse tak se vas zeptam jsem cca v 15tt je to moje druhe dite.. porad citim jako takovy tlak podbrisku mate to nektera ?
ahoj..taky jsem měla tlaky v podbřišku jako při silné MS,dokonce jsem chtěla jet jednou na pohotovost jak mi to bylo nepříjemné,ale trvalo to opravdu jen pár dní,pak to ustalo a ted už cítím jak mi roste břicho a mimi začíná kopat ![]()
no ja bych to prirovnala asi k tomu ze citim jak se mi natahuje nebo jak to rict deloha
a je to docela neprijemne ![]()