Redukce dvojčat

77
1.2.12 06:18

Redukce dvojčat

Ahoj, jsem tu poprvé a uplně zoufalá, v pondělí jsme byli na NT screeningu a dozvěděli se, že jedno z našich dvojčátek počatých po IVF má srdeční vadu, zřejmě neslučitelnou se životem. Jsme objednání ještě příští týden na kardio a den poté na genetiku. Mám šílenej strach, co všechno to bude obnášet a co nás vůbec čeká, nedovedu si představit, že enchám ukončit život tolik vytouženého miminka a ještě tím ohrozím i zdravý plod. Momentálně jsem ve 13. týdnu. Prosím, je tu někdo kdo tím taky prošel, jak to dopadlo, jak jste to přežily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3168
1.2.12 06:50

Moje kamaradka po iui cekala trojcata byla ji doporucena redukce aspon 1 z plodu.Sla nato a v dopadlo to dobre. :pankac: :pankac: :pankac: Tobe taky drzime pesti at to vse dobre dopadne. :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
1.2.12 07:38

já sice neznám to co prožíváš ale chci ti poslat alespoň hodně sil!! :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
abys to zvládla a vše bylo v pořádku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.2.12 08:07

Sakra. To je mi moc líto. Vůbec netuším, takže ti nemůžu poradit. Ale je mi z toho smutno s tebou :( :hug: Přijde mi, že redukce ve 13tt je už docela dost riziková. Měli by ti dát na výběr všechny varianty, s procenty rizika a prognózou…
já se do toho zkouším vžít, a pokud by to bylo možné, asi bych donosila obě miminka. a s tím jedním se potom rozloučila… ježiš já tu bulim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.2.12 08:15

Karlam - a co říkají, že je to za vadu?
Moc na tebe myslím. :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.2.12 08:23

Souhlasím s obrázkem, donosila bych obě děti. Ta diagnostika vad není 100% a lékaři dnes umí na operačních sálech zázraky. A teda připravovala bych se na to, že miminko zemře.
Tím že má srdeční vadu nějak ohrožuje svého sourozence? To by pro mě snad bylo jediné, co by mě přimělo uvažovat o redukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
1.2.12 08:35

Napsala jsem ti SZ, trochu jsem se rozepsala.. tak se koukni!
Ještě jednou držím moc a moc pěsti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 08:38

Děkuji všem za příspěvky :kytka: Holky já už dvě noci nespím a jen bulím a bulím, máme za sebou s manželem tolik zlého, myslela jsem, že jsem se konečně dočkali a teď tohle.
Co jsem tak na tom ultrazvuku pochopila, tak mu špatně proudí v srdíčku krev, ve zprávě je napsáno že má asymetrii 4dutinového obrazu, menší pravou komoru, užší plicnici a reverzní tok v ductus venosus :nevim: Doktor mě hned objednal na tu echokardiologii, je tam prý jedna z nej doktorek v naší republice, co léčí i v Anglii, ta že mně řekne mnohem víc…no ale rovněž mě hned objednal i na genetiku, což se mně vůbec nelíbí, co mně asi tak na té genetice budou vykládat :?: Nejhorší je, že dnes jsem začala 14. týden, až půjdu na ta vyšetření budu v 15. týdnu a ten zákrok by byl až v 16. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.2.12 08:43

karlam: takže jdeš k dr. Jičínské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.2.12 08:47

hmm, no nezní to moc hezky, ale já samozřejmě nepoznám, jestli je to inoperabilní… pokud je šance, že plod zvládne život v břiše, do redukce bych nešla. a tím spíš takhle pozdě. tak další vyšetření asi ukážou víc…
moc ti držím palce. dej vědět, jak to dopadlo.

btw. na genetice se toho asi moc nedozvíš, to je akorát o „rodinném stromu“, max. tě pošlou na karyotyp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 08:53

Ano, Rybano, k Jičínské, ty ji znáš?

RyBANA píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 08:56

Já si právě myslím, že na genetice to bude o ničem, v rodině mé ani manžela žádné vady nejsou a nebyly, to už víme, jedině že by nám tam navrhovali další alternativy čili jaká je šance pro plod když redukci nepodstoupím a naopak :?: :nevim:

obrazek píše:
hmm, no nezní to moc hezky, ale já samozřejmě nepoznám, jestli je to inoperabilní… pokud je šance, že plod zvládne život v břiše, do redukce bych nešla. a tím spíš takhle pozdě. tak další vyšetření asi ukážou víc…
moc ti držím palce. dej vědět, jak to dopadlo.btw. na genetice se toho asi moc nedozvíš, to je akorát o „rodinném stromu“, max. tě pošlou na karyotyp.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
1.2.12 08:56

Ahoj karlam, nezávidím Ti, ale třeba není ještě všechno ztraceno. Za nás to vyřešila příroda - syndrom mizejícího dvojčete - a taky jsem z toho pořád špatná. Budu na Tebe myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.2.12 09:00
karlam píše:
Ano, Rybano, k Jičínské, ty ji znáš?
RyBANA píše:

Ano, chodíme k ní se synem - je super, na rovinu řekne jaké má mimčo šance na přežití, nebo kvalitu života do budoucna. Někdy je ale taková zádumčivá, tak doporučuju se hodně ptát - čemukoliv nebudeš rozumět. Já na rovinu vždycky říkám, ať mi to řekne jak blbečkovi 8) Navíc spolupracuje s kardiocentrem v Motolu (bo jak se to skloňuje) - takže myslím, že jsi v dobrých rukách. Uvidíš co řekne a až podle toho bych se rozhodovala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
1.2.12 09:06

na tu genetiku jdeš právě proto, že tahle vada se často pojí např. s Downovým syndromem, ale i jinými chromozomálními aberacemi, takže možná navrhnou odebrat plodovku, aby se to potvrdilo. Když kardiolog rozhodne, že vada je operabilní, tak samozřejmě „jinak“ se uvažuje, když se ví, že má dítě karyotyp v pořádku a jinak, když jde o Downíka. Nemusí se to někomu líbit, ale je to realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí