Zavřené hrdlo

358
31.1.12 19:50

zavřené hrdlo

ahoj holky, dneska jsem byla na kontrole u doktora, řekl mi, že mám ještě hrdlo zavřené, a že otevřená jsu na 4, můžete mi někdo říct co to přesně znamená? kdy se začíná rodit, když je žena otevřená na kolik?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
31.1.12 19:53

Tak tomu bych asi taky nerozuměla. Leda by se čípek otvíral odspodu a uvnitř byl ještě zavřený?

Jinak u porodu je nejdřív spotřebovaný čípek, tj že úplně zmizí, pak se otvírá, rodí se na 10 cca.

Takže bych řekla, že se to chystá, nález se může změnit z hodiny na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
31.1.12 19:56

Taky nějak nechápu, uzavřená a přitom otevřená na čtyři :nevim: a žádný kontrakce nemáš? A kolikátý jsi tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
31.1.12 20:27

jsem 39 týden, řekl mi to takto, hrlo zavřené, minulý týden jsem měla 3, a tento týden na 4.mám termín 11.2, takže jen zjištuju, jestli to vůbec s tím můžu počítat, když je hrdlo zavřené,a na kolik se rodí, když mám 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.1.12 20:37

A není těch 4 cervix score? To značí stav čípku, jak je dlouhý, měkký, zahnutý… Nejvíc je 10, ale to ještě neznamená, že rodíš, ale jen že je všechno nachystané.

Otevřená na 4 cm budeš těžko, to už by tě neposlal domů, ale do porodnice rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
31.1.12 20:43

Aha a nemáš náhodou CS 4? Na 4cm otevřená fakt nebudeš, to bys měla už skoro půlku porodu za sebou… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
31.1.12 20:43

Já byla den před porodem při kontrole otevřená na 3cm, Dr.mi říkala,že mám část porodu za sebou (1.porod,nechápala jsem), kontrakce nebyly, domů jsem šla.
Při druhém porodu na kontrole den před porodem otevřená na 1cm, Dr. prohlásil,že to na brzký porod nevypadá a ráno (3.30) se malý narodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
31.1.12 20:46

jéé, to fakt nevím, je to můj první porod, tak nevím co to znamená 3, nebo 4, tak asi jak píšete CS 4.takže ten čípek 4 znamená co?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.1.12 20:47

No jo, to by bylo logičtější, kdyby to bylo CS ;) Cervix skore je bodování, za každou „položku“ dostaneš nějaký bod, ty se pak sečtou, ale neznamená to centimetry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.1.12 20:48
kasandra7 píše:
jéé, to fakt nevím, je to můj první porod, tak nevím co to znamená 3, nebo 4, tak asi jak píšete CS 4.takže ten čípek 4 znamená co?Děkuji

V prlkazce by podle mě přímo bylo napsané CS 4, znamená to, že je třeba měkký, nebo se zkracuje, to se z té hodnoty nezjistí. Porodní CS je vyšší, mám pocit, že 11, ale to už si cucám z prstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
31.1.12 20:48

Pardon, ted koukám, že Pipet už psala. Já měla CS3 asi 3 týdny před a týden před porodem CS2, zas se zatáhl. CS nějak moc nic nevypovídá. bohužel. A vlastně asi nic nepoznáš ani bohužel moc předem.Jen v krátkosti jak já. V pátek na monitoru kontrakce, že se i doktor ptal zda je cítím, já že nic a on, že se o víkendu asi uvidíme. No nic, v pondělí večer divně pohyby a já hysterka hned do porodnice a byla jsem na šipčku prstu a kontrakce na monitoru O, v úterý ráno začalo bolení v kříži a jako menstruační bolesti na monitoru už na kontrakce nestačila šířka papíru a já pořád na špičku prstu…pak tedy v 10 ráno akutní císař…to už je jiná písnička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.1.12 20:51

Tady je tabulka na str.4, hodnotí se několik možností, vždy se obodují od 0 do 2 a to se pak celé sečte
 http://eamos.pf.jcu.cz/…_1408/07.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
31.1.12 20:52

Jo to na špičku prstu bylo právě to hrdlo, že se otevíralo… :) ale, že je u tebe ještě zavřené si nic nedělej. Neboj, za hodinu už může být vše jinak. Už to chceš mít za sebou, viď? Já se nemohla dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.1.12 20:54

Já bych řekla, že nějak užitečné by to CS mohlo být třeba u vyvolávaného porodu, že když by bylo hodně, že i to vyvolávání by mohlo mít hladší průběh…

Takže nic z toho neusuzuj, trochu se to hýbe, o datu porodu se nedá odhadnout vůbec nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.1.12 20:57
Pipet píše:
Já bych řekla, že nějak užitečné by to CS mohlo být třeba u vyvolávaného porodu, že když by bylo hodně, že i to vyvolávání by mohlo mít hladší průběh…

No dokonce jsem někde četla, že se má vyvolávat jen od určité hodnoty CS, bohužel se to podle toho, co někdy čtu, nedodržuje a klidně začnou vyvolávat od nuly :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí