Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem v šestém týdnu těhotenství, v pátém jsem dost krvácela a byla mi napsána diagnóza „hrozící potrat“, další kontrola byla v pořádku, ale doktor nebyl zrovna přesvědčivý. A další vyšetření mě čeká až desátého února. Mám strašný strach, aby se vše dobře vyvíjelo. Teď jsme měly 8mm. Máte někdo zkušenosti, nebo dobré rady co mám/nemám dělat? Jsem na nemocenské a snažím se být v klidu. Mám přečtené knížky a články, ale nad zkušenosti není.....děkuji.
Já jsem v 5+4tt slaboulince krvácela, podle utz vše v pořádku. Proležela jsem víkend a vše bylo ok. Po týdnu ráno slabé špinění. V pátek jdu na kontrolu, snad mě tam uklidněj. Takže držim palce. Jsou to nervy.
Já krvácela tak, že jsem měla ráno po čůrání trošičku krve, víc nic…a připadalo mi, že se všichni hrozej, že jsem na tom strašně blbě.
Doufám, že už bude vše v pořádku. Já se spoléhám na to, že si lehnu, mimčo se uklidní a drží dál…
hlavně ne horkou vodu, nekoupat, jen sprchovat a vlaznou, nesaunovat a nechodit na verejný bazen! to je zatim tak vse co mě napadlo a samozrejmě nekouřit a nepit( deci cerveného nebo male pivko se nepocíta) a jist hodne bílkovin - mlecné výrobky, krutí maso, sunku, ryby…
S tou horkou vodou to vim.....ale mě je teď furt strašná zima, takže spim tim stylem, že zapnu topení a ležim kousek od něj úplně zachumlaná…a furt je mi zima…akorát si občas větrám břicho…nevim, jestli i tohle teplo na něj může mít vliv
Já měla krvácení i během dne, vždy když jsem se zvedla, tak to ze mě „vyjelo“. Beru asccorutin 3×2 a teď už je to jen takový hnědý výtok a o hodně méně, někdy jen ráno. Také mám klidový režim, tak snad se urdží, myslím, že rozhodující bude prohlídka co mě čeká. To bude v sedmém týdnu, tam snad už uslyšíme srdíčko. Strašně se modlím ať to vyroste. Ta nervozita je hrozná, snažily jsme se dva roky:)
Ahoj,dnes jsem byla na vyš. u gynekoloha,dělal mi vnitřní ultrazvuk a najednou se zarazil,uprostřed děl.je malá tečka
,řekl mi atˇsi udělám těh.test,ale ten nic neukázal,je možné že po 12dnech by bylo už něco vidět a test to ještě nepozná
,Doktor mi teda řekl,že to může být aj nějaká uzlinka či co,tak nevím
.Nika.
tak já krvácela před 14 dni hodně moc do toho křeče jak blázen myslela že jsem potratila v nemocnici vše ok druhý den hematom a od té doby nic jen po včerejší KO špiním ale hnědě…snažíms e odpočívat což se dvěma malýma dětma doma moc nejde) a jim ascorutim a celkově hodně vitaminu C nebo aspon se snažím…jinak jak tu bylo psáno koupu se normálně a v teplé vodě s tím problém teda nemám ve vlažné bych se neumyla a ve sprše už vůbec ne…hlavně polehávej nenamáhej se a neboj se když budeš v klidu bude to ok…oni dr rádi straší mně můj taky strašil na minulé KO.
Karenka píše:mš píchly pambu a bylo rázem klid hnědé špinění by vaidt nemělo to mám od čvera po KO UZ
Já měla krvácení i během dne, vždy když jsem se zvedla, tak to ze mě „vyjelo“. Beru asccorutin 3×2 a teď už je to jen takový hnědý výtok a o hodně méně, někdy jen ráno. Také mám klidový režim, tak snad se urdží, myslím, že rozhodující bude prohlídka co mě čeká. To bude v sedmém týdnu, tam snad už uslyšíme srdíčko. Strašně se modlím ať to vyroste. Ta nervozita je hrozná, snažily jsme se dva roky:)
Já jsem taky na úúplném začátku. No neboj, jak píše Janichka
A klid extra moc nepomáhá, prostě ne extra zátěž, ale fungovat normálně můžeš, neboj. Jinak Ascorutin a Utrogestan bys měla brát. A hlavně žádná horká voda na bříško
Nezbývá nic jiného než čekat…a kdyby něco, upřímně je lepší když se stane něco takhle na začátku než pak později, věř mi, vím o čem mluvím…
Mě je v noci spíš šílené vedro
Já nekouřim a nepiju a sprchu se snažim vlažnou, taky jem o tom slyšela a co se týče toho vína, známá potratila právě po červeném…myslím, že by se také pít nemělo. Také jsem slyšela názor přikládat si mokré studené obklady na břicho…
Každej řiká něco jinýho…někdo řiká, že i hnědý špinění vadí. Já ho měla včera cca hodinu ráno, maličko…a zase mě všichni strašili.
Já zas nechci vyšilovat. A moje doktorka je taky asi trochu švihlá…tak tam nevim, jestli 100% věřit. Na 1trim.screening se objednávám sama, ona to moc nežere…vitamíny prej nemusim atd atd
Crystal: děkuji, mě doktoři vystrašily hodně, jednaly se mnou jako by už bylo po…, já věřím že to bude ok. Jsem na nemocenské, takže jsem doma, neválím se celý den, ale vyhýbám se zátěži (také jsem ve 4 patře bez výtahu:)) a šíleně mě bolí záda a jsem unavená jen co umeju nádobí:) a snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny…no musím být tpělivá, jen se bojím, že něco zanedbám.
Mě to dr. na utz vysvětlila tak, žeto prostě neovlivnim. Pokud se budu šetřit a budu v klidu a potratim, tak to tak mělo bejt…příroda si tak poradí s těma „špatnejma kusama“ a s tim nikdo nic neudělá.....takže já si hladim břicho, vyprávim Jonášovi, jak je tady u nás hezky, že se na něj těšíme, tak ať se kouká držet…
Izz: pro doktory jsme jen normalni pacienti s porad stejnyma problemama, oni nevidi tu snahu, štěstí a strach…to hnědé špinění měla kamarádka celých 14 dn v kuse a prý je to ok, ale brala taky asccorutin. Dokud tam není krev tak se prý nemusím bát…tak doufám, že už se to nevrátí.
A co se týče té teplé vody, já slyšela, že je to nebezpečné až v pokročilejším těh, ale já se tomu raději vyhýbám už teď…
Já jsem začátečnice, vrhli jsme se na sebe a vzniklo mimčo…žádný čekání, trápení…takže si neumim představit strach těch holek tady, co maj za sebou dlouhý snažení, potraty a tak…chvílema přemejšlim, že to tady zabalim a nebudu tu nic číst…asi mě to stresuje