Redukce dvojčat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77
1.2.12 09:07

Ano, taky si říkám, že počkám na její názor a ortel, ale je to až příští týden ve čtvrtek, do té doby ze mě bude asi troska, snad se vzchopím a nějak tu dobu přežiju.

RyBANA píše:
karlam píše:
Ano, Rybano, k Jičínské, ty ji znáš?
RyBANA píše:
karlam: takže jdeš k dr. Jičínské?
Ano, chodíme k ní se synem - je super, na rovinu řekne jaké má mimčo šance na přežití, nebo kvalitu života do budoucna. Někdy je ale taková zádumčivá, tak doporučuju se hodně ptát - čemukoliv nebudeš rozumět. Já na rovinu vždycky říkám, ať mi to řekne jak blbečkovi 8) Navíc spolupracuje s kardiocentrem v Motolu (bo jak se to skloňuje) - takže myslím, že jsi v dobrých rukách. Uvidíš co řekne a až podle toho bych se rozhodovala dál.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 09:08

A když už víme že Downa nemá?

elanaa píše:
na tu genetiku jdeš právě proto, že tahle vada se často pojí např. s Downovým syndromem, ale i jinými chromozomálními aberacemi, takže možná navrhnou odebrat plodovku, aby se to potvrdilo. Když kardiolog rozhodne, že vada je operabilní, tak samozřejmě „jinak“ se uvažuje, když se ví, že má dítě karyotyp v pořádku a jinak, když jde o Downíka. Nemusí se to někomu líbit, ale je to realita.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
1.2.12 09:12

aha, tak jestli to víte, tak opravdu nevím proč tam máte jít. Leda prostě na odběr plodovky proto, aby se vyloučily i jiné chromozomální vady (pokud jste měli PGD a víte, že T21 to není), ona je jich většina těch nebalancovaných aberací tak či tak s nějakou tou srdeční vadou spojena :( Taky bude už mimčo zas trochu větší a na genetice se tak můžou zaměřit i na další uzv markery (případné vady mozku, ledvin, rozštěpy…prostě to, co ještě v tom 13.tt nemusí být zjevné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 09:22

děkuji za vysvětlení elano :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
1.2.12 09:24
karlam píše:
děkuji za vysvětlení elano :kytka:

neděkuj…hlavně ať Vám to rychle uteče a dopadne co nejlíp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
1.2.12 09:47
obrazek píše:
Sakra. To je mi moc líto. Vůbec netuším, takže ti nemůžu poradit. Ale je mi z toho smutno s tebou :( :hug: Přijde mi, že redukce ve 13tt je už docela dost riziková. Měli by ti dát na výběr všechny varianty, s procenty rizika a prognózou…
já se do toho zkouším vžít, a pokud by to bylo možné, asi bych donosila obě miminka. a s tím jedním se potom rozloučila… ježiš já tu bulim :,(

Taky to tak vidím. Přeju moc moc pevných nervů a aby to všechno rychle uteklo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 09:53

Rybano a byla jsi i u Vlašína někdy? Zkoumal vše poctivě a dlouho, by´t si u toho vyřizoval soukromé hovory, nakonec nám sdělil, že se mu nelíbí srdíčko a že to nevidí dobře, ale že to nechá na Jičínské

RyBANA píše:
karlam: takže jdeš k dr. JičRínské?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.2.12 10:00
karlam píše:
Rybano a byla jsi i u Vlašína někdy? Zkoumal vše poctivě a dlouho, by´t si u toho vyřizoval soukromé hovory, nakonec nám sdělil, že se mu nelíbí srdíčko a že to nevidí dobře, ale že to nechá na Jičínské
RyBANA píše:

Jojo, on společně s další doktorkou zjistili vadu srdce, posléze i konkrétní vadu ale na poslední potvrzení diagnozy nás poslal k Jičínské.

A souhlasím pan doktor je tak trochu netaktní, mírně řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 10:03

Já byla zděšená z toho, co jsme se dozvěděli a chtěla se něco dozvědět a on mě setřel, že ho tlačím někam, kde nechce být nebo co a že ten týden k Jičínské vydržím, že je prostě brzo na nějaké závěry atd. všechno chápu, ale ten přístup by mohl být trošku jemnější :think:

RyBANA píše:
karlam píše:
RyBANA píše:

Jojo, on společně s další doktorkou zjistili vadu srdce, posléze i konkrétní vadu ale na poslední potvrzení diagnozy nás poslal k Jičínské.

A souhlasím pan doktor je tak trochu netaktní, mírně řečeno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.2.12 10:11

karlam: on to asi fakt neumí. Nám řekl, jen diagnózu (samozřejmě jsem neměla vůbec ponětí co to znamená) a pak větu: „Neplačte maminko, na to bude ještě dost času“ a odešel.

Takže na něj opravdu nikdy nezapomenu, díky Bohu za paní Jičínskou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 10:47

Tohle že ti řekl? To je strašný a necitlivý!!!! :cert: Můžu se zeptat v kolikátém týdnu vašemu chlapečkovi vadu našli? A nejprve jsi byla taky u něho a pak u pí Jičínské která vám dala naději?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.2.12 13:47

bože můj, co je to za člověka 8o :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.2.12 14:03
karlam píše:
Tohle že ti řekl? To je strašný a necitlivý!!!! :cert: Můžu se zeptat v kolikátém týdnu vašemu chlapečkovi vadu našli? A nejprve jsi byla taky u něho a pak u pí Jičínské která vám dala naději?

Byla jsem tam na velké ultrazvuku ve 20tt. U nějaké doktorky, jméno nevím, co ten den na to prostě měla službu - něco se jí na srdci nezdálo - tak si zavolala dr. Vlašína, ten potvrdil, že je tam jasná vada srdce.

U Vlašína jsem byla zhroucení, u dr. Jičínské to bylo jak v ráji :-) Hlavně teda nám všechno pěkně řekla, popsala - jak to bude do budoucna, jaké rizika jsou při operaci. Bez operace by syn nepřežil. Dokonce slýchávám od jiných maminek, jejichž děti mají stejnou vadu, že jim doktoři navrhovali potrat - mě se o tom nikdo ani nezmínil. Díky Bohu, páč v té době jsem si řekla, že kdyby tu možnost někdo zmínil - využila bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 14:25

a miminko museli operovat hned po porodu?
já tedy neznám všechny okolnosti, ale pokud je syn v pořádku a operace a pravidelné kontroly mu zabraly, tak bych o potratu nepřemýšlela ani zpětně, ale říkám, neznám okolnosti, ty musíš vědět, čím vším jste si prošli a jak těžko to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.2.12 14:25

velká kapacita, ale chování žádná sláva :cert:

obrazek píše:
bože můj, co je to za člověka 8o :evil: :evil: :evil:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek