Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 21měsíců po císaři. Jizva není skoro vidět, je krásná, před otěhotněním jsem o ní vůbec nevěděla. Začala mě bolet někdy v 8.tt asi jeden den, pak zase v pořádku. Zopakovalo se to opět kolem 12.tt a teď v 16.tt mě to bolí už druhý den. Nejhorší je když dýl sedím, ležím, tak než to pak rozchodím. V klidu mě nebolí vůbec. Budu to muset za týden říct na gyndě. Taky vás jizva bolela takto nárazově? Asi jak roste skokově bříško.
Mám ho už poměrně velký, oproti prvnímu těhotenství. Co vám na tu jizvu pomáhalo? Bolí mě ta vnitřní, zvenku ne.
Já jizvu nemám, ale co jsem tak vykoukala, tak to je růstem dělohy (to samo jak prej bolí jizva po CS při „rolování“ dělohy do pův. stavu)… Takže asi leda přetrpět, tak jako všechno (pokud teda víš, že to opravdu bolí jenom ta jizva
)
@Seizdra Myslím si že je, cítím přesně jakoby ten řez a šponují mě vazy v tříslech. V klidu mě nebolí nic.
@goldenka No to si JÁ myslím, že to bude růstem dělohy a napínáním. Ale určo poradí někdo fundovanej, já jen hádám ![]()
@goldenka ahojky, mě jizva po císaři bolí celkově furt.. jsem necelé 3 roky po porodu, a i při těhotenství mě pak bolela, občas, nárazově.. možná bych i řekla, že při změně počasí,.. a bolí mě i po porodu druhém.. tak nevím.. doktor to ví, bohužel je to zásah do těla,.. ovšem já mám jizvu pěkně hnusnou, i po třech letech pořád viditelnou, zarudlou a dost vystouplou.. bohužel se blbě hojím ![]()
@Janinka07 Já jsem teda měla štěstí, že mě jizva bolela po císaři asi 3týdny a od tý doby jakoby jsem ani jizvu neměla. Mám ji krásnou a opravdu není skoro vidět. Měla jsem ji ale moc hezkou už po císaři, děky doktorům. ![]()
Až teď mě začala bolet, prý by neměla. No bolí mě, nenadělám nic. Spíš kdyby se tomu dalo nějak ulevit.
Uvidím za týden co mě řekne gynekolog.
Ja sem po cisari 30 mesicu a ted sem znova tehotna a jizva mne vubec neboli a to uz sem ve tretim trimestru tehotenstvi.
Já jsem ted po druh=m císaři. Ta jizva mě taky bolela jak píšeš to si pamatuji že jsem se bála ruptury dělohy ale nakonec mi ji změřili a bylo to ok. Jen ten pocit je hroznej a bolí to jak čert. Nejlepší je pololeh ne sedět přímo a dlouho nestát. Myslim až budeš dýl těhotná ted je to ještě v pohodě uvidíš.