Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím poraďte. Jsem na počátku 5. tt a včera ráno jsem začala špinit. Trvalo to max. půl dne a byla to tmavá krev. Do večera bylo vše ok a dnes ráno když jsem vstala tak jsem zjistila že opět trochu špiním, ale není to ani na intimku, spíš když jdu na WC tak si všimnu drobného špinění na toal. papíře. Bolesti břicha mám už týden, ale to je normální. Spíš se mi včera večer po tom krvácení záhadně utlumili. Tak nevím, doufám že to není potrat, ale jsem moc zoufalá, miminko jsem si moc přála.
Špinění je v počátku normální. Pokud nemáš vyložené křeče a neteče z tebe čerstvá červená krev, je to v pohodě. Spousta ženských na počátku špiní, hodně se špinívá během termínu očekáváné MS, plůdek se zavrtává a uhnizďuje, někde praskne nějaká cévka…
Buď v klidu, měla jsem to taky taky, špinila jsem a měla dokonce jednodenní „menstruaci“ a to špinění mě tady teď mrská pomlázkou ![]()
No já jsem tady z toho na nervy a modlím se aby bylo zítra všechno ok až půjdu na gynekologii. Už druhý den jenom ležím a nic nedělám. Taky mě píchá chvílema na pravé straně v podbřišku.
Já taky na začátku špinila ale dr. mi řekl ať přijedu, našel hematom, předepsal mi utrogestan a napsal neschopenku, tak bych radši jela, já byla vždy klidnější ![]()
Každé těhotenství je v začátku sázka do loterie, většina si ho projde v klidu, dvacet procent žen ho prošpiní či rovnou prokrvácí a větší část si to i přes to projde zdárně až do konce. ![]()
No já jen doufám že to bude i můj případ. Je to mé první těhotenství a tak jsem vyplašená z toho. Hladím si břicho a snažím se myslet pozitivně, představuju si jak mám všechno za sebou a vezu si malou Sofinku nebo Martínka z porodnice. Ach jo, at už jsem u toho doktora.
Doktor s tebou stejně objektivně nic neudělá, ale řekne ti, co a jak dle ultrazvuku. Samozřejmě vždycky můžeš i na pohotovost, ale tam platí to stejné
.
Já v 5tt špinila a dva dny silně krvácela jasně červenou krví, za pár dní na to sem šla na ultrazvuk a vykoukli na mě dvě fazolky s bijícím srdíčkem ![]()
Já špinila dokonce celý týden - od 6 do 7 a modlila se, aby to nepřešlo v krvácení. V 6+2 jsem šla na kontrolu a už bylo i
a úplně jsem se v tý euforii zapomněla zeptat na to špinění, tak jsem pak doktorce ještě volala a ona že je to v takhle ranným těhotenství normální
@Sabrinella Hele, modlením ani nervama si nepomůžeš. Na začátku je to prostě buď anebo. Věř trochu tomu eymbru, nemysli, co všechno se může stát, protože na truchlení je vždycky času dost.
Já to u prvního dítěte měla stejně - hrozně jsem se pozorovala, pořád někdě něco četla a jenom si říkala - až bude 8, 12. 20, 24… týden. Děs, nechápu, jak to chlap se mnou mohl tenkrát přežít. Teď u druhého jsem se řídila heslem, že to prostě nechám na embryu, jestli se něco má stát a něco není v pořádku, tak to stejně neovlivním a je mi mnohem lépe. Těhotenství naprosto pohodové a za odměnu.
@jjj11
No tak to moc gratuluju…na mě kdyby tam vykoukli dvě fazolky tak mě asi radostí klepne pepka
No už se tak nestresuju, přece jen ste mě uklidnily holky.
@mahdalka
No já si skočím k doktorovi hned zítra ráno, tak mi držte palečky. Doufám jen že to taky nic nebude a když už, tak jen nějaká hloupost. Klidně budu celých 9 měsíců nehnutě ležet v posteli, za toho drobečka mi to stojí.
![]()
@Sabrinella
Může to být i hematom, na začátku se někdy dělají, potkala jsem v nemocnici na gyndě spoustu holek, které ho měli, všechny tedy ihned pelášili do nemocnice, já bych také nevydržela doma.. Lékem je ale pouze klid na lůžku, ascorutin, možná by ti dali ultrogestan… No být tebou navštívím lékaře, víš jak ono půl den krvácení, tmavá krev, může to být cokoliv.. Hodně štěstí!
@Sabrinella Tak držím palečky, ale určitě to nic nebude. Mě v caru říkali přijít když budu krvácet janě červenou krví a mít křeče, tak jsem s tím špiněním ani nikam nešla, ale taky je pravda, že jsem brala koňký dávky utrogestanu