Cerklage - zašití

5488
31.3.13 20:29

cerklage- zašití

Ahoj holky, mam tady dotaz pro vás, co jste podstoupili -cerklage (zašití čípku).
Jsem ve 21tt, a mimi mě kope přímo do čípku, díky tomu mi čípek ze vnitř prý měkne. Jeho délka je 27 mm. což je prý celkem ok, ale to že měkne není dobrý. A prý je teď pro mě ideální to podstoupit, dokud je děloha bez aktivity a čípek půjde pěkně sešít. Loni jsem ve 22tt potratila (spustil se mi porod)tak se k tomu přiklání i díky tomu.

Vím, že se to už dneska moc nedoporučuje atd atd, ale co doktor to názor… spíš mě zajímaj názory vás co jste ji podstopili, a jaké s tím máte zkušenosti. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
31.3.13 20:35

Moje maminka mela sesity cipek u trech tehotenstvi ze ctyr, protoze pri prvnim se ji ve 21tt spustil porod a potratila. Vsechny tri nas donosila a dokonce se snama pekne nadrela, rozhodne nemela klidovy rezim :) takze drzim palce at to vsechno dobre dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.13 21:09

Moje mamka měla cerkláž u třetího těhotenství - snad někdy od 15. týdne, skoro celé těhotenství proležela s nohama nahoru a brášku donosila :) takže u ní to dopadlo dobře… (v předchozích těhotenstvích s čípkem problém neměla)

• Citovat
  • Upravit
2407
31.3.13 21:19

Mě sesivali ve 3 měsíci, protože jsem se otevírala. Steh vyndali 14 dní před termínem, a dcera se narodila 3 dny po vyndani. :mrgreen: Další 2 těhotenství byla bez sesiti, děti šly o měsíc dřív, ale vporadku. :mrgreen: takže držím palce, ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
31.3.13 23:06

Ahoj,
měla jsem cerkláž před třemi lety v těhotenství s dvojčaty. V 25. tt byl hodně zkrácený, hrozilo i otvírání a tak mi po ca 3 týdnech ležení v nemocnici dělali steh. Tehdy mi mudr. říkal, že steh dělají do konce 28. tt. Pak už ne (nevím už proč).
Na steh jsou asi názory různé (dnes se spíš říká, že ne), ale za sebe říkám, že mi pomohl. Může se to zdát i divné, ale pomohlo mi to i dost psychicky. Nakonec jsem holky donosila do necelého 39. tt bez problémů.
Steh mi vyndavali týden před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5488
1.4.13 07:07

@Špageta tu psychiku naprosto chápu… u mě to bude možnná dost podobně. tím, že jsem loni potratila ve 22tt tak mam strach právě jen ležet a čekat… loni to taky přišlo z ničeho nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
3.4.13 12:37

@werw Chápu tvojí starost… psychika dělá moc. Jestli doktoři navrhují cerkláž, tak bych neváhala.
Určitě všechno dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.2.14 08:40

Ahoj, ja mam stejne zkusenosti u dvou deti v pohode, ted v 28tt na 2 cm, hned jsem sla na sal delali v lokalni anestezii, no jsem zvedava jak se budu se dvema detma doma valet. ha 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5488
7.1.16 17:10

Ahoj Obnovuju diskuzi… je tu někdo kdo byl v poslední době na cerklagi? popř. má za sebou cerklage u každého těhu? ja ji 1. měla, proto jsem zakldala téma… ted jsem těhotná po 2. a mám ji naplánovanou zase…tenktokrát s předstihem. tak by mě zajímalo jestli to u 2. těhu mělo stejny efekt popř. jak jste to snášeli atd.. rada bych zkušensoti někoho, kdo je na tom podobně jako já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí