Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Byla jsem při porodu trochu šitá, ale nic hroznýho, už pár dní po porodu jsem si mohla normálně sednout a vůbec nic mě nebolelo… posledích pár dní jsem si všimla že mi začínají i vypadávat stehy a byla jsem fakt spokojená jak se mi to hezky rychle hojí. Dneska mě ale začalo hrozně bolet v jednom místě kousek od šití, když si na to sáhnu, tak je to jakoby nateklé, tvrdší a bolí to… Bolí to při chůzi a i když nic nedělám, prostě taková bolest, která nijak a v žádné poloze nepřestává. Měla jste některá něco podobného?? Namazala jsem si to mastí Calcium pantothenicum a doufám, že se to zlepší. Že by se mi chtělo do porodnice kvůli šití to se zrovna říct nedá.
Asi zanet…zkus maznout framykoin, je to antibioticka mast snad to polevi. Calciovka nepomuze. Kdyby to pretrvavalo tak se ti na to budou muset kouknout. Nicmene Framykoin je take na recept…
Příspěvek upraven 19.05.13 v 19:07
Nějak mi nenaskočil příspěvek
taky mi to připadá na zánět, calciovka nezabere když tak sedací koupel v bylinkách.
Také jsem s tím měla problém a moc mi pomohla dubová kůra gel ![]()
Mám to samé a dr poradil obklady z řepíku, prý se to zhojí samo ![]()
Nemusí to tak být, ale já to měla zarostlé chloupky. Byly právě v místě, kde mi končilo šití. Nejvíc to bolelo při chůzi, hlavně když jsem ještě nosila porodnickou vložku a i v sedě. Myslela jsem, že mi tam zůstal steh či něco, ale porodní asistentka mě prohlédla a zjistila zarostlé chloupky. Vyrobil se kolem nich vlastně zánět, takže červený, tvrdý pupínek. Pomohl odvar z řepíku a homeopatická mast Traumel. A zkusit to co nejvíc větrat, chodila jsem doma pár dní v županu, bez spodního prádla.
@Haniii Ahoj, děkuju, to by mohlo možná být ono, taky mě to napadlo…právě jsem si myslela, jestli mi tam nezarostl steh nebo něco… a taky mě to bolí hlavně v sedu a při chůzi… ten repík zkusím, dá se sehnat v lékárně?
Jak jste to dělaly s tím řepíkem?? Koupili si normálně čaj a z toho obklady, nebo jak??
Koupis v lekarne. Repik je sypany, zalejes vodou nebo povaris v hrnci, nechas par minut stat. Scedis to a do vlazneho odvaru namocis hadrik, nechas nekolik minut na bolavem miste a opakujes. Muzes to nechat i pres noc, rikal dr.
Ahoj, mám dotaz. Byla jsem při porodu trochu šitá, ale nic hroznýho, už pár dní po porodu jsem si mohla normálně sednout a vůbec nic mě nebolelo… posledích pár dní jsem si všimla že mi začínají i vypadávat stehy a byla jsem fakt spokojená jak se mi to hezky rychle hojí. Dneska mě ale začalo hrozně bolet v jednom místě kousek od šití, když si na to sáhnu, tak je to jakoby nateklé, tvrdší a bolí to… Bolí to při chůzi a i když nic nedělám, prostě taková bolest, která nijak a v žádné poloze nepřestává. Měla jste některá něco podobného?? Namazala jsem si to mastí Calcium pantothenicum a doufám, že se to zlepší. Že by se mi chtělo do porodnice kvůli šití to se zrovna říct nedá.