Bolest konečníku u batolete

Anonymní
29.11.22 18:14

Bolest konečníku u batolete

Zdravím.
Dcera 17m si od minulého týdne nechce nechat sáhnout na konečník, začalo to mírně, kdy se kroutila nebo plakala při mazání. Teď už to ale nabralo obrátky, pokaká se a jen řeknu, že jdeme přebalit a už je krize. Na nočník občas šla, občas ne, teď ho bojkotuje skoro úplně.
Opruzené to nemá, možná jen přímo konečník je trochu červený, nic hrozného. Fissuru žádnou nevidím, ale nějak se jí v tom nehrabu, při kakání ale nepláče, fakt jen když ji chci očistit a namazat.
Snažíme se hodně větrat, v lékárně mi doporučili sprej na rány s ionizovaným stříbrem, ať nemusíme mazat, ale přijde mi, že toho se bojí snad i víc.
Doktorce jsem volala, nic mi na to neřekla, že asi fissurka.
Nemáte někdo zkušenost? Už nás i napadlo, zda nemá jen nějaký blok, že ji to bolelo a třeba už ani nebolí, ale čeká to 🤷‍♀️. Fakt nevím, ale je to hrozný…
Nemáte někdo nápady/zkušenosti?
Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
29.11.22 18:31

Zkuste si opruzenej zadek utřít ubrouskem, bolí to jak čert.
Prostě už to je nepříjemné, není už miminko.
Raději bych při stolici umyla normálně vodou ve sprše/vaně/bidetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 18:45
@barboramerk píše:
Zkuste si opruzenej zadek utřít ubrouskem, bolí to jak čert.
Prostě už to je nepříjemné, není už miminko.
Raději bych při stolici umyla normálně vodou ve sprše/vaně/bidetu.

To právě děláme, po každé stolici sprchujeme, vůbec neotíráme ubrouskem teď. A už ani nemažeme. Buď větráme nebo nastříkáme tím stříbrem… a jak říkám, opruzené to ani nevypadá 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
192
29.11.22 19:24
@Anonymní píše:
To právě děláme, po každé stolici sprchujeme, vůbec neotíráme ubrouskem teď. A už ani nemažeme. Buď větráme nebo nastříkáme tím stříbrem… a jak říkám, opruzené to ani nevypadá 🤷‍♀️

Může to být jen nějaký druh vzdoru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 20:40

U nas se takto projevovali roupi, ale tve dite je male. Chodis s nim na pisek? Nebo je furt v kocaru?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.22 20:51
@Anonymní píše:
U nas se takto projevovali roupi, ale tve dite je male. Chodis s nim na pisek? Nebo je furt v kocaru?

Na písku jsme byly naposledy ještě v teple, většinou jezdí v kočáru, teprve začínáme chodit spíše kolem baráku na chvilku.
Na roupy jsem se doktorky ptala (protože nám to vyplivl google, ve stolici ale nic nevidíme) a doktorka řekla, že v dnešní době velmi nepravděpodobné, kór když nemá staršího sourozence ve školce 🤷‍♀️. Chodíme do plavání, do hudebky a občas do veřejných herniček…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.22 20:53

@barboramerk to sprchování mělo navíc ještě takový účinek, že i když normálně koupání miluje, večer nechtěla do vany 🙈. 3× dnes kakala, takže jsme 3× sprchovali, tak si to asi stihla spojit 🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.22 17:13
@Anonymní píše:
Na písku jsme byly naposledy ještě v teple, většinou jezdí v kočáru, teprve začínáme chodit spíše kolem baráku na chvilku.
Na roupy jsem se doktorky ptala (protože nám to vyplivl google, ve stolici ale nic nevidíme) a doktorka řekla, že v dnešní době velmi nepravděpodobné, kór když nemá staršího sourozence ve školce 🤷‍♀️. Chodíme do plavání, do hudebky a občas do veřejných herniček…

No ja nevim teda, mne naopak na to detska rekla, ze roupi jsou uplne bezni, zvladt kdyz si dite strka ruce do pusy venku, kde smatra po zemi apod. Nas maly to takto chytil, mel to uz dvakrat, poprve v dobe, kdy do skolky ani nechodil. To, ze nic nejde videt ve stolici, je prave bezne. Nam dala detska i bez rozboru stolice Vermox a uz po prvni davce byl klid, takze se potvrdilo, ze to roupi byli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML