Začátek chůze vašich dětí

322
29.11.22 08:15

Začátek chůze vašich dětí

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaši zkušenost. Syn má rok a dva týdny a v pátek začal celkem zničehonic chodit. Ušel úplně sám přes celý byt, což je asi 5 metrů. Potom sice upadl ale dál různě chodil po bytě, skoro jsme ho nemohli zastavit :) Těšila jsem se, že je to začátek chození, ale od té doby, což jsou už 4 dny, zase vůbec nechodí a všude jde po čtyřech. Vím, že nám nezbyde nic jiného než čekat, ale chtěla jsem se zeptat, jestli to vaše děti měly taky tak. Jakože začaly chodit ale pak měly pauzu, než se opravdu rozchodily.

Edit: za ruku, za kocarek nebo “o zed” chodi hezky, nijak ho netaham, jen ma jakoby tu jistotu.

Příspěvek upraven 29.11.22 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kattynka000
29.11.22 08:19

Dcerka je říjnová, tohle se u ní stalo přesně o vánoce, jeden den chodila po bytě a byla k nezastavení. A pak najednou nic. A začala sama chodit 8.5. dodnes si pamatuji, jak jsme byli na výletě, ona se začala vztekat, že nechce být v golfaci a ušla za ruku asi dva kilometry :kytka: týden předtím udělala vedle kočárku asi 10 kroků a chtěla zpět do kočáru.

• Citovat
  • Upravit
76983
29.11.22 08:19

@Jaja08 ne, dcera začala chodit v 10 měsících a pak už chodila pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
29.11.22 08:22
@Kattynka000 píše:
Dcerka je říjnová, tohle se u ní stalo přesně o vánoce, jeden den chodila po bytě a byla k nezastavení. A pak najednou nic. A začala sama chodit 8.5. dodnes si pamatuji, jak jsme byli na výletě, ona se začala vztekat, že nechce být v golfaci a ušla za ruku asi dva kilometry :kytka: týden předtím udělala vedle kočárku asi 10 kroků a chtěla zpět do kočáru.

Za ruku nebo za kocarek chodi, to ujde i docela dost, ale sam proste nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
29.11.22 08:27

Možná pak upadl tak, že ho to dost zabolelo a teď se bojí, aby se to nestalo znovu. Dej mu čas, určitě to vyzkouší zase, až si bude věřit, že to zvládne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.11.22 08:31

Jedno dítě začalo chodit a už jen chodilo. Druhé to na delší vzdálenost nebo v "terénuL ještě asi tak 14 dní střídalo s lezením.
Ale kamrádky dítě třeba chůzi a lezení střídalo ještě asi 3 měsíce.

Edit: Přijde mi, že ty děti voděné za ruku jsou při samostatné chůzi nejisté (protože je rodiče zbytečně tím vozením urchylují, i když na to to dítě fyzicky objektivně ještě nemá) a ta jistá samostatná chůze jako dominantní pohyb trvá pak déle.

Příspěvek upraven 29.11.22 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
29.11.22 08:32
@Kometa2022 píše:
Možná pak upadl tak, že ho to dost zabolelo a teď se bojí, aby se to nestalo znovu. Dej mu čas, určitě to vyzkouší zase, až si bude věřit, že to zvládne. :)

Nene, bylo to jen sednuti na zadek a smal se. Ale mas pravdu, dame mu cas, ono ani nic jineho nezbyde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.11.22 08:38

Moje dítě bylo na sebe extrémně opatrné, plus tam byla lehký problém, takže začínala chodit velice pozvolna. Ani moc neobcházela nábytek… začala lézt po 4 v 8.5 měsících a takto lezla 5 /6 měsíců… Je narozená na začátku října a první krok do prostoru se odvážila udělat den před štědrým dnem další rok.
Ale stylem pustila se topení udělala dva kroky a pověsila se na skřínku u televize. No a takto to pak dělala průběžně v lednu. V unoru se „odvážila“ udělat těch kroku třeba 5. O chůzi se pak dalo mluvit třeba v březnu kdy ušla třeba 10 metrů venku. A to už ji bylo 17 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
11851
29.11.22 08:41

Dcera stala samostatně v prostoru a chodila s držením se za něco (ruku, nábytek… ) cca od roka ale na samostatnou chůzí smensi počkali až do 15 mesicu…kdy udělala napřed třeba 2-3 kroky a pak během týdne se rozběhla..preferuje chůzi po 2 tam kde to zná..kde to nezná chce jít buď za ruku nebo to vezme po 4…když si to párkrát projde po 4 nebo za ruku už jde sama po dvou…vím že fyzicky by to zvládla už v tom roce ale bála se pustit té opory…je to poseroutka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
29.11.22 08:49

Ne moji kluci udělali třeba 2-3 kroky a padli a každý den přidávali nějaký krok navíc, ale jak to jednou zkusili, tak už chodit nepřestali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
29.11.22 09:13

@Jaja08 první dceři od prvních pár krůčků trvalo další cca 1 týden než to zkusila znovu, nábytek obíhala od 7 nebo 8 měsíců, ale bála se udělat ten samostatnej krok bez opory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.11.22 09:19

Syn začal ve stejném věku. Pak se jednou při pádu blbě praštil a dal si pauzu pár měsíců. Obcházel dál nábytek apod.,ale do prostoru se mu nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
29.11.22 09:25

Nebudu psát, kdy začali chodit naše děti, to je tak individuální, že to pro tebe nemá žádnou hodnotu a tobě jen poradím, buď trpělivá ono to přijde;)

• Citovat
  • Upravit
322
29.11.22 09:49
@boricmytu píše:
Nebudu psát, kdy začali chodit naše děti, to je tak individuální, že to pro tebe nemá žádnou hodnotu a tobě jen poradím, buď trpělivá ono to přijde;)

Je to určitě hrozně individuální. Spíš mě šlo o tu pauzu, že jeden den běhá sám bez držení a pak další dny jakoby to úplně zapomněl a zase vyžaduje ruku nebo nějakou oporu. Ale trpělivá určitě budu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.22 10:05

Dcera se začala plazit a lézt v 6 měsících, stoupat si v 7 měsících a obcházet v 8 měsících. Nevodila jsem, ani o kočár. Stát v prostoru a zvedat se začala ve 12 měsících, tak jsem ji motivovala k chůzi za mnou, to udělala jeden dva kroky a spadla. Pak den dva nic a najednou začala chodit, rovnou preferovala chůzi před lezením, byla hezky stabilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí