Očkování proti chřipce batolata

24.11.22 13:04

ockovani proti chripce batolata

Ahojky,
zajima me jestli nechavate ockovat sve deti proti chripce nebo jestli se to vubec u nas v CR nabizi. Ziju v zahranici a cpou mi to tady uz od 6 ti mesicu co se mala narodila. ma jit za par dnu na 18 mesicni kontrolu a zase budu resit to same. tak se chci zeptat co si o tom myslite nebo jestli to treba vubec resite a proste prcky nechavate/nenechavate naockovat nebo kdyby vam to bylo nabidnuto nechaly byste je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36130
24.11.22 13:06

Nenechala bych ani sebe natož děti. Až budu v rizikové skupině 50+ tak to zvazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
24.11.22 13:07

Nikdo mi to nikdy pro dítě nenabízel a i kdyby nabízel, nedala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
24.11.22 13:20

Nezažila jsem, že by mi to někdy někdo pro děti nutil a ani bych jim to nenechala dát… A to jinak ockujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.11.22 13:24

Nechala bych, ale mám pocit, že to není kam narvat :nevim:. Jinak kojenci a batolata jsou riziková skupina podobně jak důchodci.

• Citovat
  • Upravit
22948
24.11.22 13:29

Na chřipku ne a to mají holky skoro vše :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.11.22 13:35
@florida2001 píše:
Ahojky,
zajima me jestli nechavate ockovat sve deti proti chripce nebo jestli se to vubec u nas v CR nabizi. Ziju v zahranici a cpou mi to tady uz od 6 ti mesicu co se mala narodila. ma jit za par dnu na 18 mesicni kontrolu a zase budu resit to same. tak se chci zeptat co si o tom myslite nebo jestli to treba vubec resite a proste prcky nechavate/nenechavate naockovat nebo kdyby vam to bylo nabidnuto nechaly byste je?

Pediatři to tu rozhodně necpou, ale možnost očkovat malé děti je. Očkuje se sprejem do nosu. Chřipka není úplně banální onemocnění. Očkovaní jsme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.11.22 13:41

U nás nabízejí očkování proti chřipce sprejem do nosu dětem od 2 let. Nevyužili jsme a ani to nemáme v plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.22 13:55

Vzhledem k tomu, že na chřipku nikdo z rodiny netrpime (mám podezření, že jsme ta část populace, co je vůči ní geneticky vcelku imunní), tak se očkovat nenecháváme. Zvážíme až ve vyšším věku.
Nechala jsem se očkovat jedinkrát předloni, aby bylo hned jasné, jestli jsem případně lapla covida.

Dítě bych spíš ockovala proti meningokokum apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
24.11.22 14:10

My jsme se nechávali všichni včetně malé 1,5 roku. Kvůli riziku epidemie. Akorát nejlepší je teda začít očkování tak v půlce listopadu. Do nosu vakcína existuje, ale až od dvou let. Do dvou let je to klasicky injekci, dvě dávky.

Malá měla jen v noci trošku teplotu, ráno už jen zvýšenou. Pak už dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.11.22 14:55
@florida2001 píše:
Ahojky,
zajima me jestli nechavate ockovat sve deti proti chripce nebo jestli se to vubec u nas v CR nabizi. Ziju v zahranici a cpou mi to tady uz od 6 ti mesicu co se mala narodila. ma jit za par dnu na 18 mesicni kontrolu a zase budu resit to same. tak se chci zeptat co si o tom myslite nebo jestli to treba vubec resite a proste prcky nechavate/nenechavate naockovat nebo kdyby vam to bylo nabidnuto nechaly byste je?

Nedávám, jen povinné a hodně odložené :think: zrovna očko na chřipku je fakt zbytečnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
24.11.22 14:59

Jsme v Anglii. Zacali nam to nabizet loni, kdyz mel syn 2 roky. Loni jsme nedali ockovat, letos ano. Nechame letos poprve ockovat i dceru (8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
24.11.22 16:07

@martina.se nemyslím si, jak je už zde napsáno děti a seniory patří mezi nejohroženější skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí