Bolest kostí u 4leťáka

402
21.3.13 08:15

Bolest kostí u 4 leťáka

Ahoj holky, Johanka má 4 ročky a poslední dobou si pořád stěžuje, že ji bolí hrozně nohy, jakože kosti. Už nám doktorka doporučila Dologran, ale nevím no. Máte to taky tak některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
21.3.13 08:19

To budou růstové bolesti, syn si taky docela často stěžuje, má pět. Mažu krémem, většinou ho to bolí večer před spaním. Léky od bolesti nedávám, nebolí ho to až tak moc, aby třeba nemohl usnout apod. Většinou mi to jen řekne, namažem a pak normálně usne.

Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
21.3.13 08:19

Lindu taky často bolí, ale jen v noci, budí ji to ze spánku. Bolí jí teda většinou kolena, ale už se stalo že i stehenní nebo lýtkové kosti. Ničím jí to nemažu, zatím to nebylo potřeba. Stačilo si s k ní sednout a nohy jí masírovat. Za chvilku to přešlo a zase usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.3.13 08:22

Jako u nás je nejhorší stav, když nespí. To se nám i stalo, že jsme přijeli z bazénu a vylezla z auta, sekla sebou na zem a nemohla vstanout, tak ji manža nesl, protože by domů vůbec nedošla. Je to jak kdy. Ten dologran je vápník. Právě uvažuju, jestli ji neudělat nějaký rozbor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
21.3.13 08:24

Aha, tak takhle hrozné to ještě naše neměla, aby nemohla vstát, tak to nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
21.3.13 08:25

Starší syn to měl od 3-4let. Jen v noci ale hrůza. Masírovali jsme a když to už jinak nešlo tak jsem dala nurofen. Teď je mu 5let aa je to snad pryč. Dnes v noci mi brečel mladší syn. Má 2,5roku…Tak to tady máme nanovo. Prý se s tím nedá níc moc dělat. Přejde to. Jsou to růstové bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.3.13 08:26
@kocourka170 píše:
Jako u nás je nejhorší stav, když nespí. To se nám i stalo, že jsme přijeli z bazénu a vylezla z auta, sekla sebou na zem a nemohla vstanout, tak ji manža nesl, protože by domů vůbec nedošla. Je to jak kdy. Ten dologran je vápník. Právě uvažuju, jestli ji neudělat nějaký rozbor.

Tak jestli to je až takové akutní, že nemůže občas chodit, tak bych se poradila s mudrou :think: :nevim: A dáváš Déčko? Mě mudr doporučila dávat opět vigantol, at se vápník líp vstřebává.

Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.3.13 08:27

Nedávám vigantol, ale nasadím ji ho, mám ho naštěstí doma, dávám ho teď malému (11měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.3.13 08:33

Taky bych řekla, že to jsou růstové bolesti.
a to že nemůže chodit se stává častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
21.3.13 08:35

@kocourka170 ahojky náš syn si také často ztežoval že ho bolí nožičky..nekdy ráno nechtel vstávat a jít do skoly jindy fnukal na procházce a já nevedla zda to na nás už také nekdy nehraje :nevim:.Pak prisla bežná virozka a on odmítal vstát z postýlky. Jeli jsme na pohotovost kde nás tehdy obvinili že ucite spadl a bolest je pourazová :evil: :evil:.Po podáni panadolu se vše zlepsilo a za pár dní zase opakovalo. Naše obvodní nenechala nic náhode nabrala furu krve a poslala nás s výsledky na detskou ortopedii. Tehdy mu zjitili slabý zánet v kosti a kloubu. Takže sme více jak pul roku brali detský brufen plus furu podpurných vitamínu. Nesmel dlouho behat po betonu a tvrdem povrchu a mít celkove klidovejsí režim. Dalsí vysetření krve a rtg dopadla naštestí dobře. Ted je uplne ok nožky ho bolí vždy jen pri chripce což už k tomu bude mít prý sklony. Rozhodne bych nic nepodcenovala a bez vyšetření bych se do samoléčby nepoustela aspon na tech odberech bych trvala. Držím palecky at je vše ok. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.3.13 08:36
@LuckaPt píše:
Taky bych řekla, že to jsou růstové bolesti.
a to že nemůže chodit se stává častěji?

většinou je to večer, že ji bolí nohy a že by nemohla chodit vůbec, to se stává, když nespí po obědě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.3.13 08:44

@kocourka170 tak to je možný, že je hodně unavená a do toho ty bolesti.

Manžel říkal, že to měl taky když byl malej a pak v pubertě a prý to bylo hrozný, že kolikrát se v noci probudil a brečel bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
21.3.13 08:48

@kocourka170 fakt bych dosla na obvod zapisovala bych si ty bolesti nebo i to když vubec rekne že jí nožky bolí a pokud tak malé díte vysloví že ho neco bolí tak to tak urcite je. Tohle je hodne podcenované a bohužel práve obvodáky kteří vše automaticky svádí na rustové bolesti. Nám si vždy na bolest jen ztežoval to že nechtel vubec chodit bylo práve jen asi dvakrát nebo trikrát ale uplne me to vydesilo do paniky a donutilo jednat. Jinak je to boj na dlouhou trat protože na ortopeda sme cekali více jak mesíc na výsledky krve tri týdny a tak to bylo i pri každé kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.3.13 08:50
@mater píše:
@kocourka170 fakt bych dosla na obvod zapisovala bych si ty bolesti nebo i to když vubec rekne že jí nožky bolí a pokud tak malé díte vysloví že ho neco bolí tak to tak urcite je. Tohle je hodne podcenované a bohužel práve obvodáky kteří vše automaticky svádí na rustové bolesti. Nám si vždy na bolest jen ztežoval to že nechtel vubec chodit bylo práve jen asi dvakrát nebo trikrát ale uplne me to vydesilo do paniky a donutilo jednat. Jinak je to boj na dlouhou trat protože na ortopeda sme cekali více jak mesíc na výsledky krve tri týdny a tak to bylo i pri každé kontrole.

já s ní stejně k doktorce půjdu, je nemocná, tak to pořeším. a co vám diagnostikovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucyhavirov@seznam.cz
21.3.13 08:57

Malý si mi taky stěžoval, že ho bolí nohy, v noci brečel, přes den někdy nechodil, šla jsem sním na ortopedií a tak mi řekli že to jak roste a že při bolesti mám dávat nurofen nebo panadol.Jsou mu 4 a pul a tak 1×týdně slyším že ho bolí nožky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA