Laryngitida u půlroční dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
20.3.13 13:01

laryngitida u půlroční dcery

Dobrý den, máte někdo zkušenost s touto nemocí u takto malého dítěte? Dceři bude za 14 dnů půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2118
20.3.13 13:04
@ivulineček píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s touto nemocí u takto malého dítěte? Dceři bude za 14 dnů půl roku

Ano mé dcerce bylo 7měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
20.3.13 13:05

A co konkrétně potřebuješ vědět? bohužel jde to i u tak malých…léčba je stejná jak u větších-okno, mráz, lednička, zabalit do deky a dýchat a dýchat dokud se sliznice zase nerozšíří, pokud má naprostý záchvat tak sanitku. a pokud máš doma čípky Rektodelt tak šup tam s ním. a malá moje má už doma rovnou Spiropent a jak začne suchým kašlem tak dostane. :think:

• Citovat
  • Upravit
687
20.3.13 13:05

@78mamina a máte nějaká omezení? Našla jsem si, že se to v podstatě vyléčit nedá, a že se to vrací. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
20.3.13 13:08

Zajímá mě, jak dlouho trvá léčba, jestli je potřeba dělat nějaká opatření. to už je na celý život? sama mám astma a v klidovém období to ani nepocítím, ale samozřejmě jsem musela ustoupit např. aktivnímu sportu. čípky jsem si vyzvedla, dávám fenistil kapky a větráme. teď mě napadlo, co třeba v létě. i když já nevím, jaký ta nemoc má průběh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.3.13 13:10

Poprvé nám vypukla pár dní po novém roce 2002. V noci kolem 2h a pamatuji si že byla mlha. Volala jsem sanitku a jely jsme do nemocnice. Dávaly jí léky. Do 4let tak 3krát do roka to už jsem byla poučena jak na to. Pak většinou na podzim když byly mlhy a kolem 10roku se neobjevila vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sifa
20.3.13 13:10

Ja mela laryngitidu jako mala, odeznelo mi 5 let a zmizela :pankac:

• Citovat
  • Upravit
687
20.3.13 13:14

@Sifa dobra zprava. ted jsem se uklidnila, i kdyz predstava, ze to neodezni hned po prvni lecbe me trosku desi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.3.13 13:14
@ivulineček píše:
@78mamina a máte nějaká omezení? Našla jsem si, že se to v podstatě vyléčit nedá, a že se to vrací. Děkuji za odpověď

Dnes je jí 12 a žádné omezení nemá. Poslední ale mírnou měla kolem 10roku. Doktor nám řekl, že až jí začnou rust prsa vše bude ok a měl pravdu. Já ani když byla malá jsem jí ničím neomezovala pač se vždy lar objevila nečekaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
20.3.13 13:17

Zacnou rust prsa? tak na to mame opravdu zatim casu dost. spis me mrzi, ze ji to postihlo tak malinkou. i paní doktorka rikala, ze u tak malyho mimina se s tim nesetkava casto. pozdeji ano, a taky jsou na to lepsi leky. neco je od pul roku, ale to jeste taky nesmime dat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
20.3.13 13:37

Ahoj, můj syn na to trpěl asi do 3,5 let. Prý z toho děti do 4 let vyrostou. BOhužel s každou rýmou to přišlo. Doktorka nám dávala sirup Spiropent, měli jsme doma čípky Rectodelt kdyby náhodou (kortikoidy) a 2× jsme jeli na pohotovost. U nás to nebyla klasická laryngitida, ale tím, jak měl reflux, tak při rýmě se večer stahlo hrdlo a bylo. Pravidelně, ráno rýma a večer nemohl dýchat. Už jsem to znala, ale začátky byly těžký. Držte se, je to nepříjemný, ale dá se to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
20.3.13 13:45

Napadlo me koupit cisticku vzduchu, je to nesmysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.3.13 14:00

Jestli to mela jen jednou, tak jeste nepanikar, nemusi to mit uz nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
20.3.13 14:05

@Pudloslava tak me doktorka desila zbytecne? pry mam pocitat 3×-4× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
20.3.13 14:07

Laryngitida s astmatem nema nic spolecneho (nastesti). Je to nemoc nevypocitatelna, muzete ji mit jeste 20× nebo nikdy. Prevence v podstate zadna neexistuje, pokud by se vam opakovala, tak uz nejspis budes vedet co nejlip zabira. U nas inhalace a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí