Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, máte někdo zkušenost s touto nemocí u takto malého dítěte? Dceři bude za 14 dnů půl roku
@ivulineček píše:
Dobrý den, máte někdo zkušenost s touto nemocí u takto malého dítěte? Dceři bude za 14 dnů půl roku
Ano mé dcerce bylo 7měs
A co konkrétně potřebuješ vědět? bohužel jde to i u tak malých…léčba je stejná jak u větších-okno, mráz, lednička, zabalit do deky a dýchat a dýchat dokud se sliznice zase nerozšíří, pokud má naprostý záchvat tak sanitku. a pokud máš doma čípky Rektodelt tak šup tam s ním. a malá moje má už doma rovnou Spiropent a jak začne suchým kašlem tak dostane. ![]()
@78mamina a máte nějaká omezení? Našla jsem si, že se to v podstatě vyléčit nedá, a že se to vrací. Děkuji za odpověď
Zajímá mě, jak dlouho trvá léčba, jestli je potřeba dělat nějaká opatření. to už je na celý život? sama mám astma a v klidovém období to ani nepocítím, ale samozřejmě jsem musela ustoupit např. aktivnímu sportu. čípky jsem si vyzvedla, dávám fenistil kapky a větráme. teď mě napadlo, co třeba v létě. i když já nevím, jaký ta nemoc má průběh
Poprvé nám vypukla pár dní po novém roce 2002. V noci kolem 2h a pamatuji si že byla mlha. Volala jsem sanitku a jely jsme do nemocnice. Dávaly jí léky. Do 4let tak 3krát do roka to už jsem byla poučena jak na to. Pak většinou na podzim když byly mlhy a kolem 10roku se neobjevila vubec.
@Sifa dobra zprava. ted jsem se uklidnila, i kdyz predstava, ze to neodezni hned po prvni lecbe me trosku desi ![]()
@ivulineček píše:
@78mamina a máte nějaká omezení? Našla jsem si, že se to v podstatě vyléčit nedá, a že se to vrací. Děkuji za odpověď
Dnes je jí 12 a žádné omezení nemá. Poslední ale mírnou měla kolem 10roku. Doktor nám řekl, že až jí začnou rust prsa vše bude ok a měl pravdu. Já ani když byla malá jsem jí ničím neomezovala pač se vždy lar objevila nečekaně.
Zacnou rust prsa? tak na to mame opravdu zatim casu dost. spis me mrzi, ze ji to postihlo tak malinkou. i paní doktorka rikala, ze u tak malyho mimina se s tim nesetkava casto. pozdeji ano, a taky jsou na to lepsi leky. neco je od pul roku, ale to jeste taky nesmime dat ![]()
Ahoj, můj syn na to trpěl asi do 3,5 let. Prý z toho děti do 4 let vyrostou. BOhužel s každou rýmou to přišlo. Doktorka nám dávala sirup Spiropent, měli jsme doma čípky Rectodelt kdyby náhodou (kortikoidy) a 2× jsme jeli na pohotovost. U nás to nebyla klasická laryngitida, ale tím, jak měl reflux, tak při rýmě se večer stahlo hrdlo a bylo. Pravidelně, ráno rýma a večer nemohl dýchat. Už jsem to znala, ale začátky byly těžký. Držte se, je to nepříjemný, ale dá se to ![]()
Jestli to mela jen jednou, tak jeste nepanikar, nemusi to mit uz nikdy.
@Pudloslava tak me doktorka desila zbytecne? pry mam pocitat 3×-4× do roka
Laryngitida s astmatem nema nic spolecneho (nastesti). Je to nemoc nevypocitatelna, muzete ji mit jeste 20× nebo nikdy. Prevence v podstate zadna neexistuje, pokud by se vam opakovala, tak uz nejspis budes vedet co nejlip zabira. U nas inhalace a klid.