Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Čauves holky,
uz od poloviny tretiho mesice tehotenstvi me trapi kycle, mozna kriz
- resp. kycel jedna a to ta leva
. Pri prvnim tehotenstvi jsem mela tento problem az nekdy v sedmem mesici, ted uz to zacalo fakt brzo, vetsinou to prijde z niceho nic, nemuzu se na tu nohu uplne postavit, nebo jit do schodu (takze chodim pravou vpred
), no a vcera vecer kdyz jsem nesla malyho z vany (ma asi 18kg), tak mi tam tak divne kruplo, bolest nesnesitelna, dost se to zhorsilo, jediny co muzu je proste chodit rovne (tak chodim prochazky). Chtela jsem se zeptat jestli s tim mate nekdo zkusenosti a neznate nejake cviky nebo neco co by mi od toho pomohlo, pac je to opravdu otravne.
Dik moc
Btw. minule jsem chodila na masaze ale nepomahalo
Tak přesně něčím podobný jsem v těhu taky trpěla. Začalo mě to bolet tak od 6. měsíce. Dr. mi na to dala takové tablety s magnéziem /bohuž už nevím název/ a ty docela zabíraly. Pak taky pomáhalo plavání, ale to jen, že se spíš ulevilo. Já se někdy nemohla ani zvednout z postele, jak to bolelo. Nebo ležet na boku, to bylo utrpení. Určitě se zeptej dr. Mimčo ti bere hodně vápníku z těla, proto to bolí.
mava
Dik moc za radu, uricite se na ty tabletky Dr. zeptam. No projistotu jsem si hned dala sklenici mlika (priznam se ze s grankem) a bily jogurt
ja jsem totiz na mliko hroznej lajdak
a vubec me nenapadlo ze by to mohlo byt vapnikem
Ahoj.
Tak to samé by zajímalo mě.Už si připadám jako důchodce.
Ale nedostatkem vápníku to asi nebude.Já piju mléko pomalu po litrech a jogurty jím taky skoro každý den.Mléko je dobré i proti pálení žáhy.Ale kyčle bolí pořád.A to dost.
Každou radu vítám.A děkuju za ni.
Pa pa J.
Ahoj těhulky, tak jsem byla ráda, že jsem tohle téma našla, ale jak vidím, asi se s tou nepříjemnou bolestí nedá nic dělat. Kyčle, či záda nebo co to je mě už tak bolí, že se nemůžu ani otočit na posteli. 14 dnů užívám osteogenon na klouby a zatím žádná úleva. Nevím, jestli můžu chodit na těhotenský cvičení. Tady bude asi každá rada drahá. A to jsem teprve ve 26tt! ![]()
Ahoj holky, oživuju tohle starší téma. Jsem 30+1 a začala mně dost bolet levá kyčel
Nemáte někdo radu, co s tím? Dnes jsem to říkala v poradně a doktor mi na to neřekl nic… Bolí to už při každém kroku, v noci mně bolest budila ![]()
Díky moc!
Za sebe můžu říct ,že mě to bolelo ,když jsem se začala otevírat v kříži a kyčl ,kulhala jsem vůbec jsem nemohla došlápnout-no ale píše ,že jsi byla v poradně tak by snad poznal ,že se otevíráš.
Ahoj Pavli, asi kdyby se dovnitř kouknul, tak by třeba viděl, jenže řekl, že se koukal minule, takže až příště a vyšetřil mimíska jen pohmatem přes břicho + ozvy srdíčka… Myslíš, že s tím mám jet raděj třeba zítra znovu do poradny? Ještě mám na porod dost času, ale minule mi říkal, že mám zkrácený čípek - ale dnes na něj nekoukal, tak nevím ![]()
Tak to už nevím
co na to říct asi je d…l nebo co
musela jsem si ulevit promin.Já to teda rozcházele týden než jsem tašla na G,bylo to brzo -potratila jsem . Po druhý úplně stený ,ale to už jsem znala tak jsem jela rovnou.Nic to být nemusí ,ale já po mích zkušenostech bych jela.kde by mě tenkrát napadlo,že bolavá noha je porod…ono to teda nenapadlo ani doktora-chtěl mě poslat na rehabilitaci,ale předtím se podíval.-Radši jed lepší 100*zbytečně než 1 pozdě -se na mě taky pak dívali na pohotovosti v nemocnici jak na histerku …ale musí se to vydržet.No tak držím pěsti
Kdyby ses měla otvírat a chtěli tě hospitalizovat dohlídni si na to ,aby v nem.kam tě posílají měli nedonošenecká JIP.Doufám ,že to bude bolavá noha ,dej pak vědět.
To je teda síla, docela jsi mě vystrašila… Ale máš pravdu, že je lepší raděj víc plašit, než něco zanedbat. Snad to bude jen uvolňování vazů…
Snad jo… Plašit a strašit nechci,promin ,ale po tom všem jsem docela slušná histerka
![]()
A nemáte holky v rodině někoho kdo taky trpína kyčle a nebo má umělej kyčelní kloub?
Tak to je fajn. Kamarádku to taky bralo v těhu a tateda v rodině má. Tak jsem jí říkala, že to má jasný, podle toho jak mi tu bolest popisovala. Mám totiž už obě umělé, ale jsem s nima nadmíru spokojená ![]()