ANTIBIOTIKA A SLUNCE?

Anonymni
22.8.07 16:00

ANTIBIOTIKA A SLUNCE?

Holky,
prosím Vás, proč se nesmí s atb na sluníčko? Manžel dostal nějaké prášky a mast obojí atb, protože se mu na ruce udělala nějaká neplecha. Má to brát po 8mi hodinách, ale je to horší jak s malým děckem, prostě potřebuje dělat všechno možný, je venku a třeba dnes je tam pěknej pařák. To je jinej případ, než když má člověk třeba angínu - to je mi tak blbě, že ven prostě nejdu, nemam sílu a jsem ráda, že dýchám Veselý). Ale když člověka nic nebolí, nemá teplotu a tak… No, prostě mi povězte, co se může přihodit, ať to můžu manželovi tlumočit.

Dík moc
Nenicka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36
22.8.07 19:33

Ahoj,
obecně platí, že antibiotika mohou při pobytu na silném slunečním světle i jiném UV záření (horské slunce, solárium) způsobit zarudnutí pokožky, vzniku vyrážky, svědění, nebo jiné kožní reakce.

Tohle jsem našla na webu:
" Jak informuje časopis Apotheken Umschau, zejména antibiotika, prostředky proti plísním, diabetické tablety, léky na srdce a revma či antidepresiva mohou zavinit zvýšenou přecitlivělost pokožky na sluneční záření.

Ovšem zdaleka ne všechny medikamenty spadající do těchto skupin mají obdobný účinek. Proto je třeba pozorně prostudovat příbalové letáky a poradit se v případě pochyb s lékařem, jenž můře vyměnit jeden preparát za druhý, popřípadě raději rezignovat na opalování. "

Tak snad to manžela přesvědčí … :)

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.7.12 12:06

Dobry den dcera ma anginu bere atb ospamox 250 jiz je bez teplot chci se zeptat zda smi chodit ven dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
3.8.12 18:11

Dcera (3 roky)měla angínu přesně před dvěma týdny, dostala taky ATB Ospen a ven jsme jí vzali asi třetí den, potom, co byla bez teplot a bylo jí líp. Bylo teplo, tak jen na chvilku a do stínu, ale v pohodě, žádná vyrážka ani nic takového se u ní neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.4.15 12:52

Ahojte,
měla bych dotaz na zkušenější :mrgreen:. Od pondělí mám angínu a včera jsem byla u doktorky a dostala jsem antibiotika Ospen 1500. Nejsem nijak často nemocná, takže mi prášky zaberou hned a dneska už je mi dobře a v krku mě nebolí už vůbec a teplotu jsem neměla celou dobu a jde mi o to, že když je dneska venku tak krásně, jestli tolik vadí, když půjdu na sluníčko? Chtěla bych jít se synem ven, když je konečně hezky, tak aby zbytečně kvůli mě neseděl doma, ale lékarnice mi právě řikala, že nesmím na sluníčko, tak přemýšlím, jestli jít nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
15.4.15 12:56

Tam je riziko v podstatě převážně jen toho, že by ses mohla osypat. Takže je na tobě, jak moc to chceš riskovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
15.4.15 13:19

Vzhledem k chronicke bronchotide od detstvi jsem brala atb velmi casto, do dnes… nechodim se vylozene opalovat v lete, kdyz je beru, ale jinak to neresim… pred tremi lety jsem dostala anginu v kombinaci se zanetem prudusek (nakonec zlaty stafylokok) v egypte na dovolene… no ja nezodpovedna jsem se nadale valela na plazi… nastesti nic… ale jinak co vim tak se clovek prinejhorsim osype :)
zaverem, asi bych se vylozene neopalovala, drzela se na hristi a tak radeji ve stinu, ale jinak by to snad mohlo byt v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.4.15 13:21

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie