Padání vlasů při kojení

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
1.8.07 11:55

Padání vlasů při kojení

Prosím, nemáte nějakou osvědčenou radu - typ, co alespoň trochu pomáhá na padání vlasů při kojení? Ostříhání nemyslím:-) Vím, že se to snad s kojením zlepší, ale do té doby… Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
1.8.07 12:13

Nejsem si jistá, že padání vlasů má co do činění s kojením. Normálně vlasy po porodu padají, protože během těhotenství hormony zabraňují přirozenému vypadávání vlasů, takže pak po porodu vypadávají najednou všechny ty vlasy, které tam vlastně už ani neměly být. To trvá chvíli a pak se to zase ustálí na normálu. Alespoň u mě to přesně tak fungovalo … v těhotenství jsem měla vlasů na dvě hlavy a pak po porodu ta jedna hlava prostě vypadala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.8.07 12:23

Souhlasím s Evikk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
1.8.07 12:35

Na toto tema tu nedavno diskuze jiz byla:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ja jsem take mela krasne dlouhe vlasy a dokonce po porodu bych rekla, ze jsem je mela lepsi nez kdyz predtim no a pak kolem osmeho mesice kojeni - mela ten samy problem. No a kozarka mi rekla, ze je to opravdu z duvodu kojeni, ze ona to v tuto dobu take resila.
Doporucila mi sampon Anaphase od firmy Ducray stoji cca 300,– Kc a da se koupit v lekarne. Rikala, ze ji pomohl. No ja ho pouzivam teprve chvili, tak zatim nemohu soudit, ale rekla bych ze mi vlasy padaji jiz mene. No ale stejne jsme je musela ostrihat na mikado, nebot jak byly proridle, tak to nevypadalo pekne - no spad pak zase narostou.
Kazdopadne az skoncis kojeni melo by se to zlepsit.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
1.8.07 13:35

Ahoj měla jsem stejný problém jako Ty.V těhotenství jsem si dokonce nechala ostříhat vlasy,abych tomu předešla po dohodě s kadeřnicí.Stejně mi to nepomohlo vlasy padaly.Musela jsem úplně na krátko a až teď i když stále kojím bych řekla že nepadají :) . Doktor mi poradil vitamíny pro kojící matky a ty ještě dnes jím.Vlasy už tolik nepadají ,tak je nechám narůst :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.8.07 14:41

Ja kojila a vlasy padaly, kamaradka nekojila a vlasy padaly. Neco je kojenim a neco ne. Me se to upravilo samo po par tydnech az mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
1.8.07 19:08

Naplácat na hlavu kvasnice, na hlavu ručník, za 1-2 hodiny umýt.
Mám vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
2.8.07 08:29

Ahoj, ja stale kojim, a vlasy mi hodne padaly nekdy od 3. mesice do 6. mesicu po porodu. Ted i kdyz stale kojim uz zdaleka tak nepadaji - myslim, ze ted je to uz v normalu, proste mi obcas vypadne sem tam par vlasu. A vlasy mi zacinaji zas houstnout. Myslim, ze to ani nesouvisi s kojenim, i kdyz jist urcite stravu bohatou na mineraly a vitaminy je urcite zadouci. Spis si myslim, ze je to normalni ukaz po porodu a tehotenstvi, behem tehotenstvi pry telo blokuje padani vlasu, a ty vlasy, ktere proste mely behem tehu vypadnout, vypadnou pak proste po tom porodu. Snad jen, kdyby padani pretrvavalo hodne dlouho (treba i rok po porodu), tak se obrat na DR. Ja jsem padani resila tak, ze jsem si vlasy nechala jen mirne zastrihnout, a koupila jsem si lepsi sampon a zacala papat opravdu zdraveji + vitaminy pro kojici. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.9.07 00:43
Janka píše:
Naplácat na hlavu kvasnice, na hlavu ručník, za 1-2 hodiny umýt.
Mám vyzkoušeno.

Na mokré nebo na suché vlasy?
Jen rozdrobit, nebo z nich předem udělat nějakou kašičku?
Díkys 8) 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
6.9.07 21:41

Ahoj,
tak mě při padání vlasů pomohl PANTHENOL - kapsle. Může se užívat i při kojení, doporučila mi ho kožní dr., když mi šíleně padaly vlasy po porodu. Já jsem brala 3 denně a k tomu jsem si koupila B-komplex. Ale musíš počítat s tím, že trvá delší dobu, než začne zabírat, mě zabral až za dva měsíce. Ale fakt pomohl. A dokonce i snižuje maštění vlasů, což jsem uvítala, protože jsem si je nemusela tak často mýt (nejvíc mi padaly hlavně při mytí) Peggi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
7.9.07 00:11

Já jsem zobala BIOSIL a pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.12.07 23:21

Panthenol kapsle!!! http://www.lekarna.cz/…dr-muller-1/
Zabraly během 4-7 dnů.
Naprostá bomba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.5.10 08:27

nene

ja nesouhlasim, me prave ted v tehu vlasy padaj 3krat tolik nez normalne…:))a nevim, co s tim:)))) nechci do plesata:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bobisek1002
11.8.13 20:16

Me pomohly ampule od Justu, je to i primo pri hormonalnich zmenach, maji i tablety na vypadavani vlasu, ale to bych byla u kojeni opatrna, do toho jsem nesla

• Citovat
  • Upravit
n Hexe
18.11.13 09:32

Holky je to pořád normální?
Pokaždé, když hrábnu do vlasů, zůstane mi plná ruka vlasů, několikrát dvakrát denně vytírám celý byt a čistím sítka u odpadů - samé vlasy, připadá mi, že tímhle tempem jsem za pár týdnů bez vlasů. Já jsem vždycky měla neskutečně husté vlasy, některé gumičky jsem ani neotočila nadvakrát, po porodu jsem šla na mikádo a teď když je umyju, cítím jenom tenoučký ocásek. Počítala jsem s tím, že při kojení vypadají, ale začínám být fakt nervózní.
Malej má šest měsíců, na příkrmech jedem už od čtvrtého, baští krásně a s chutí, takže už tolik nekojím, ale vlasy padají víc a víc :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí