Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. prosim o radu.jsem právě v 36tt a trápí mě bolesti zad v oblasti ledvin.ale jenom nad ránem než se dám do pohybu. myslela jsem že jsem se třeba v noci odkopala a prochladla ale asi to tim nebude. v moči nic nemám, žádné obtíže při močení taky ne a na poklep to taky nebolí. je to spíš takový divný tlak a stupnuje se když ležim na zádech a nadechnu se.jo a co jsem vypozorovala tak mi na to na chvilku pomůže horká sprcha. děkuji za názory a rady…
@Misule91 není to třeba jen bolest zad od toho, jak je miminko už hodně velké a tlačí? Já měla u první holky ke konci bolesti zad a trvalo to ještě chvilku po porodě. Teď jak mám od toho prvního porodu hodně pokleslou dělohu, tak cítím tu bolest už teď. A nejhorší je to v leže.
Co zavolat doktorovi. Pokud by to bylo bolestí ledvin tak by tě poslal na sono.
@Misule91 Ahojky..já měla od 7. měsíce dilataci ledviny - děloha mi tlačila na pravou ledvinu a byla to šílená bolest. Ale jen jednou a pak to „pobolívalo“. Ledvina byla ale zvětšená, zadržovala moč. A jak píšeš, pobolívalo to hlavně nad ránem, když tam byla nahromaděná moč. Ale můžeš to mít klidně jen od zad! Na fyndě každopádně zvětšenou ledvinu pozná na UTZ. Tak si tam zajdi a případně Tě pošle do nemocnice na lepší vyšetření. Ale vzhledem k tomu že budeš brzy rodit, tak s tím stejně už nic dělat nebudou, to bys musela mít velké bolesti víš. Mě to pak už jen pobolívalo. Koliku jsem měla jen jednou.
Rozhodne si zajdi na urologii nejlepe primo, gyndar ti toho moc nerekne. Ja mam od 32.tt hydronefrozu 1.st.,je to presne, co popisujes, bolest kolem pasu, tlak, hromadi se moc v ledvine, jak tlaci deloha na mocovod. Doporucuju zajit k dr. A pit, pit a pit, ja piju litr i v noci, nevyspala jsem se uz skoro 2 mesice, protoze jsem co hodinu na wc, ale je to porad lepsi, nez abych dostala koliku a zanet. Chce to neustale proplachovat po malych davkach ciste vody. A nelezet na te ledvine, ktera te boli, spis na druhe strane, aby miminko netlacilo zbytecne.. Preju, at to nic neni a donosis bez nejakych zasahu jako ja az do konce ![]()
Jo a nenahrivej to moc, at ti tam nevznikne zbytecne zanet. Ono to pomůže, ale v te pripadne nahromadene moci a ti muzou namnozit bakterie.
Bolesti zas u poslicku byvaji dole, az u zadku, v bederni oblasti, ledviny byvaji v pase a strili do boku nebo dolu. Ptala jsem se na to urologa, taky me boli oboji.