Určení termínu porodu podle ovulace

Anonymní
18.11.13 13:53

Porod dle ovulace

Ahoj, prozatím tajně, nikdo o těhotenství ještě neví :-) Chtěla bych se zeptat jak to udělat s termínem porodu, když mám pozdější ovulaci a vím, že budu rodit plánovaným císařem. Nerada bych, aby se řídili menstruací, když mám dlouhé cykly a pozdní ovulaci. Dítě by pak vytáhli o 6 dní dřív než jak si myslí, že je staré. Ultrazvuku nevěřím, bývá to +-. Vím datum ovulace a proto mě napadlo prostě u gynekologa nahlásit datum poslední menstruace tak, aby to vyšlo na tabulkový 28denní cyklus s ovulací 14DC. Myslíte si, že to je tak ok? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15887
18.11.13 13:56

No já bych s tím neměla problém a klidně bych to řekla tak, jak to cítíš, když máš jistotu, že ta ovulace byla tehdy a tehdy…sama znáš své tělo nejlíp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.11.13 13:56

Tak vetsina lekaru se stejne ridi podle UTZ pokud se to lisi vic jak tyden od data dle MS.

ja mam taky od zacatku planovany SC, datum posledni MS jsem ani presne nevedela. termin mi spocitali dle UTZ a od te doby uz trikrat zmenili. datum SC nemam stanovene doted (36tt), pry dle aktualniho vyvoje (cipek, vaha ditete, muj stav, proste vse dohromady).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.11.13 13:57

Příspěvek upraven 25.05.16 v 15:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
18.11.13 13:58
@gabi.design píše:
Termín porodu se upravuje dle UTZ. ve 12tt., to je nejpřesnější.

S tím nemohu souhlasit :mrgreen: Mně se to lišilo celé těhotenství plus mínus dva týdny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
18.11.13 13:59

Tak ja nevim, ale neridi se stejne skenem? Ja mam take dlouhe cykly a u prvniho syna jsem rodila 41+5 podle skenu, podle ms by to bylo 42+5. Kdyby se ridili podle menstruace, tak mi porod uz davno vyvolali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
18.11.13 14:00
@Anonymní píše:
Ahoj, prozatím tajně, nikdo o těhotenství ještě neví :-) Chtěla bych se zeptat jak to udělat s termínem porodu, když mám pozdější ovulaci a vím, že budu rodit plánovaným císařem. Nerada bych, aby se řídili menstruací, když mám dlouhé cykly a pozdní ovulaci. Dítě by pak vytáhli o 6 dní dřív než jak si myslí, že je staré. Ultrazvuku nevěřím, bývá to +-. Vím datum ovulace a proto mě napadlo prostě u gynekologa nahlásit datum poslední menstruace tak, aby to vyšlo na tabulkový 28denní cyklus s ovulací 14DC. Myslíte si, že to je tak ok? Díky.

Už jsem o tom posouvání tady četla, můžeš to tak udělat.
Uvidíš, jaký bude odhad podle UTZ, můžeš to podle toho ještě trochu zkorigovat.
Každopádně stejně jako při předpokládání, že otec je vždy nejistý, bych tipla, že nějaká data, co si má žena pamatovat, budou také brána s rezervou, takže UTZ bude asi důležitější.

Příspěvek upraven 18.11.13 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.11.13 14:00

Dítě je donošené i 39+0. Znám maminky, co si datum posl. menstruace upravily ze stejného důvodu. Já bych se pravděpodobně zachovala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.13 14:04

No, mě právě u minulého porodu to bylo celé posunuté o 6 dní (vím ovulaci) a na ultrazvuku to vycházelo vše ok (kromě toho prvního v 7 tt tam to bylo reálně, ale pak to mimčo nějak dohnalo) a teď vím, že je to taky o těch 6 dní, čili týden to není na to, aby to upravovali podle utz, ale na malém to bylo po plánovam císaři znát. Nebyl 39+0 jak si mysleli dle MS, ale 38+1 a to je prostě znát…

• Citovat
  • Upravit
11117
18.11.13 14:13
@Anonymní píše:
No, mě právě u minulého porodu to bylo celé posunuté o 6 dní (vím ovulaci) a na ultrazvuku to vycházelo vše ok (kromě toho prvního v 7 tt tam to bylo reálně, ale pak to mimčo nějak dohnalo) a teď vím, že je to taky o těch 6 dní, čili týden to není na to, aby to upravovali podle utz, ale na malém to bylo po plánovam císaři znát. Nebyl 39+0 jak si mysleli dle MS, ale 38+1 a to je prostě znát…

a to uz ti s tim cele tehotenstvi nehli? mi s tim totiz pohli uz trikrat. a jak rikam, zatim se rozhoduji podle aktualniho stavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.13 14:16

@Ali-Ali Nepohli, prostě to podle nich to do 10 tt vycházelo, ale přišlo mi, že ten utz fakt není uplně přesný, prostě když třeba obvod hlavičky přeměřil dvakrát tak to prostě bylo klidně plus mínus týden, takže to pak naměřil a s fotkou vytisknul tak, aby to sedělo

• Citovat
  • Upravit
68971
18.11.13 14:29

Jses-li si ovulaci jista na sto procent, tak proste od toho data odecti 14 dni a to vsude hlas jako datum posledni MS. Tak se to dela treba u IVF, kdy k oplodneni nedochazi 14. den cyklu, ale presto je jistojiste zname. Jinak je doktorum ovulace zcela ukradena, berou vse dle data dle posledni MS a pokud se stari na ultrazvuku ve 12.tt lisi vice jak o 7 dni, tak se to pak upravuje dle tohoto utz. Na druhou stranu 6 dni neni zas tak moc a mas-li planovaneho cisare, nemelo by to zpusobovat vetsi problemy, kdyby se dite narodilo o tech 6 dni drive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
18.11.13 14:34
@Anonymní píše:
Ahoj, prozatím tajně, nikdo o těhotenství ještě neví :-) Chtěla bych se zeptat jak to udělat s termínem porodu, když mám pozdější ovulaci a vím, že budu rodit plánovaným císařem. Nerada bych, aby se řídili menstruací, když mám dlouhé cykly a pozdní ovulaci. Dítě by pak vytáhli o 6 dní dřív než jak si myslí, že je staré. Ultrazvuku nevěřím, bývá to +-. Vím datum ovulace a proto mě napadlo prostě u gynekologa nahlásit datum poslední menstruace tak, aby to vyšlo na tabulkový 28denní cyklus s ovulací 14DC. Myslíte si, že to je tak ok? Díky.

hele, ja budu v dalsim tehotenstvi vyvolavana po ukoncenem 37. tydnu. Takze nejakych plus minus 6 dni mi ve 40 tydnech pripadne jako malickost. Az tak moc bych to neresila, pokud je rozdil par dni a ne treba 2 tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.13 14:36

Asi to tedy tak nakonec udělám

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat