Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mám takový dotaz. Jsem 29+5tt, celý den mi bylo dobře, ale od rána jsem pekla cukroví, tudíž jsem byla celý den na nohou…a před chvílí mi ztvrdlo břicho s bolestí, tak jsem šla na záchod a měla jsem průjem
úplná voda… mám strach jestli to nemůže něco znamenat
… mám nějak plašit? určitě si teď lehnu a budu už jen odpočívat… máte s tím některá také zkušenost??
Tak za 1. nechápu proč teď píct cukroví a ještě v tvém stavu celý den, ale to je tvoje věc… za 2. ano může to znamenat a nemusí. Prý se tělo před porodem čistí a žena se samovolně několikrát vyprázdní. Takže bych odpočívala a nohy nahoře, aby se nerozjel porod. Ale taky ses mohla přejíst něčeho syrového nebo jestli jsi uždibovala, tak to tělu třeba jen nesedlo.
Myslím, že jsem ve stejnou dobu těhotenství měla taky průjem a zvracela jsem. Potom jsem stejně přenášela. Možná to byla nějaká viróza, v té době to mělo více lidí v mém okolí.
@mejdylko no uplne cely den jsem nepekla, asi od 1 odpoledne a asi pred hodkou jsem skoncila…pecu proto aby jsme meli alespon nejaky cukrovi, prave proto ze za mesic uz bych nebyla schopna vubec…jinak jsem se cely den citila dobre…z niceho nic ten prujem…sama nevim z ceho…no ted lezim tak snad to bude dobry ![]()
@Eliska20 já třeba osobně nepeču, tak mi to přijde prdlý a kdyby jsi nemohla tak co? Koupí se nebo udělá někdo jiný. Já jsem taková, že nohy nahoru a snažte se vy okolo
odpočívej fakt. Já takhle ve 36tt uklízela, vymalovala byt a myslela si kdoví jaká nejsem frajerka málem jsme jeli do porodky, protože jsem si to uvnitř rozhejbala a měla jsem 5 hodin kontrakce po 5 minutách. Pak to ustalo, když jsem si zalezla na hodinu do vany. Pak jsem sice přenášela, ale to je zas jiná
Nestojí to za to, važně ne.
@mejdylko no kdybych nemohla, tak by se samozrejme nic nestalo
ale kdyz je mi dobre tak neco delam:-) nedokazu pres den jentak lezet…ale dneska uz budu jen odpocivat slibuji
ted jsem si lehla na levy bok, trosku me boli brisko ale to asi jak se maly roztahuje…jinak na wc jsem zatim nebyla, asi to byla jen jednorazovka:-D spis se mi ted hur dycha a citim trochu tlak do spodku, jakobych to mela dostat ![]()
@Eliska20 poslíčci. Opravdu neblni. Já sice chápu, že je to vopruz. Ale stojí to za to? Někomu stačí málo, aby se to rozjelo. Já mohla v době přenášení skákat ze schodů a nehlo se nic. Ale přesto jsem v tom 36tt byla sakra podělaná a to už to bylo téměř za vodou.
@Eliska20 jako jestli ti netvrdne břicho nějak pravidelně tak se zbytečně neplaš
já měla průjem celé těhu
a rodila jsem den po termínu
pokud by byly nějaké pravidelné bolesti tak to sleduj a kdyžtak jedte do porodnice..jinak se fakt uklidni a lehni si ![]()
Dobrý den, prosila bych radu, jsem prvorodička a nevím co si myslet.
třetí den mám falešný průjem. To znamená, že jednou za půl hodiny (nevím přesně jak často) cítím akutní potřebu běžet na WC se vyprázdnit s tím typickým prujmovym bolebřichem, ale sednu a nic, v podstatě vůbec nic se neděje, nic ze mě nevyjde, bolet trochu ustane, pak jdu zas z WC do pokoje kde pak zas nanovo za tu půl hodinku.
k tomu mi břicho OBČAS (při 3 bolebřiších z 10ti) zatvrdne a je tuhé.
Včera při usínání už to břicho bolelo hodně a často, asi co 10 minut, byla jsem ale moc unavená, už jsem na to wc ani nešla, snažila jsem se to zaspat a pak jsem usnula a dopoledne byl docela klid a teď zas nanovo a zrovna sedim na WC, mravenčí mi nohy z odkrvení a nic se neděje. (Mám pocit, že mě to bříško bolí i trochu jakoby dolem jak bolívají měsíčky, ale zlehka, mimi se normálně hýbe A VČERA ten večer jak to bolelo tak se hýbala opravdu moc a kopala mě)
Jinak - jsem 30+0tt, před týdnem na kontrole čipek naprosto uzavřen a vše ok, mimi 1412g.
Nekrvácím, nic ze mě neteče (hlen, voda), takže nevím co to je.
MÁM DŮVOD SE ZNEPOKOJOVAT? MĚLY JSTE TO TAK NĚKTERÁ?
![]()
nechci vypadat jako hysterka, ale prostě to neznám a nechci nic zanedbat. Omlouvám se za detailní popisy prujmu.
snad jsem vypsala vše, jsem na tabletu a je to nepřehledné, MOC DĚKUJI ZA REAKCE! ![]()